Prima pagină » Coronavirus » Slovenia a suspendat vaccinarea cu serul Johnson & Johnson
Slovenia a suspendat vaccinarea cu serul Johnson & Johnson

Slovenia a suspendat vaccinarea cu serul Johnson & Johnson

01 dec. 2021, 23:50,
în Coronavirus

Slovenia suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson în urma decesului unei tinere. Tânăra de 20 de ani a decedat din cauza unei complicaţii rare. Slovenia vrea să oprească permanent vaccinarea cu Johnson & Johnson şi AstraZeneca.

Slovenia opreşte temporar vaccinarea cu Johnson & Johnson după ce experţii au confirmat că decesul unei femei de 20 de ani, din cauza cheagurilor de sânge, a avut legătură cu vaccinarea, a anunţat marţi ministrul sănătăţii, Janez Poklukar, notează Euronews.

Experţii au confirmat într-un raport că tânăra a decedat în urma unei hemoragii cerebrale cauzată de distrugerea autoimună a trombocitelor, o complicaţie rară indusă de vaccin. Acesta nu ar fi primul caz. În luna mai soţia unui deputat sloven a murit după ce a primit doza unică.

„Suspendarea temporară a vaccinărilor cu Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă după publicarea rezultatelor.

Vaccinările cu AstraZeneca, care utilizează aceeaşi tehnologie a „vectorului viral” ca şi Johnson & Johnson şi, de asemenea, considerate răspunzătoare pentru câteva cazuri rare de tromboză din cauza cheagurilor de sânge, vor fi „foarte probabil” abandonate, a spus Bojana Beovic, şeful grupului de specialişti care consiliază guvernul cu privire la vaccinări.

Ţara urmează să introducă de vineri vaccinarea obligatorie în administraţia publică, ceea ce a determinat o creştere a numărului de programări pentru vaccinare.

Doar 47% dintre adulţii sloveni au fost vaccinaţi, ceea ce reprezintă o rată de protecţie mult mai mică decât media UE de 64%.

Mii de cetăţeni au manifestat din nou miercuri pe străzile din Ljubljana împotriva ultimelor restricţii impuse de COVID-19.

Vaccinul Johnson & Johnson a primit autorizație completă în Canada

Canada este prima țară care a dat aprobarea completă a vaccinului Johnson & Johnson ce are doză unică. Acest lucru a fost anunțat de joi, 25 noiembrie 2021, de către compania farmaceutică ce are sediul în New Jersey,. Vaccinul împotriva noului coronavirus primise inițial aprobare însă doar parțială în luna martie, printr-un ordin provizoriu.

„Astăzi marcăm prima aprobare importantă prin reglementare a vaccinului Johnson & Johnson împotriva COVID-19 şi un moment important pentru aprecierea devotamentului tuturor celor implicaţi în dezvoltarea vaccinului nostru împotriva COVID-19, a partenerilor noştri, a autorităţilor de reglementare şi a participanţilor la studiile clinice. În timp ce ratele de vaccinare continuă să crească, un vaccin care evită îmbolnăvirea gravă şi protejează împotriva spitalizării legate de COVID-19 şi a decesului va contribui la reducerea presiunii asupra sistemelor de sănătate şi este o opţiune importantă pentru oamenii din Canada şi din întreaga lume” a precizat într-un comunicat, Paul Stoffels, vicepreşedintele comitetului executiv şi directorul ştiinţific al companiei.

Autoritățile sanitare au dat aprobarea și pentri vaccinurile anit-covid-19 Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Mai mult, pe baza datelor oficiale oferite de baza canadiană privind noul coronavirus, aproximativ 75% din toată populația țării este complet imunizată. În ceea ce privește numărul de cazuri de la începutul pandmeiei, 1.722.319 cazuri şi 29.555 de decese legate de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *