Prima pagină » International » Slovacia este gata să ofere sisteme de apărare aeriană Ucrainei. Care este condiția impusă de Ministerul slovac al Apărării
Slovacia este gata să ofere sisteme de apărare aeriană Ucrainei. Care este condiția impusă de Ministerul slovac al Apărării

Slovacia este gata să ofere sisteme de apărare aeriană Ucrainei. Care este condiția impusă de Ministerul slovac al Apărării

17 mart. 2022, 18:16,
în International

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, a transmis că Slovacia este dispusă să trimită în Ucraina sisteme de apărare antiaeriană de tip S-300.

Reprezentantul Apărării în Slovacia a menționat că există, totuși, o condiție pentru ca acest lucru să se întâmple.

Care este condiția impusă de Slovacia pentru a oferi ajutor Ucrainei

Oficialul din Slovacia a afirmat că țara are nevoie de un înlocuitor pentru sistemul de apărare care urmează să fie trimis în Ucraina. Astfel, reprezentanții slovaci au explicat că există deja discuții cu SUA și aliații în acest sens.

”Suntem dispuși să facem acest lucru imediat când avem un înlocuitor adecvat”, a spus Nad’ la o conferință de presă comună cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

”Singurul sistem strategic de apărare aeriană pe care îl avem în Slovacia este sistemul S-300. Deci, ceea ce s-ar întâmpla imediat când vom decide să-l dăm ucrainenilor este crearea unui decalaj, un decalaj de securitate în NATO”, a adăugat demnitarul slovac.

Informația a apărut în presă dinainte să fie comunicată oficial

Informația a fost transmisă anterior de CNN, pe surse. Trei persoane familiare cu această chestiune au afirnat că Slovacia a fost de acord în mod preliminar să furnizeze Ucrainei sistemul cheie de apărare aeriană din epoca sovietică pentru a ajuta la apărarea împotriva atacurilor aeriene ruse.

În acest context, SUA și NATO încearcă să găsească un înlocuitor pentru apărarea țării, care ar rănâne expusă. O altă problemă este transferul sistemului de apărare, nefiind asigurat până în prezent.

Cehia a trimis deja arme și muniție în Ucraina

Cehia a anunţat luna trecută că a trimis deja arme şi muniţie Ucrainei.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, vine în vizită în Slovacia „pentru a consolida sprijinul Washingtonului pentru flancul estic al NATO”, a transmis Washingtonul. Şeful Pentagonului va profita de această vizită pentru a discuta despre „posibilitatea aprofundării legăturilor dintre SUA şi Slovacia”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Înaintea sosirii la Bratislava, Lloyd Austin va participa la Bruxelles la o întâlnire a miniştrilor apărării din ţările membre NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *