Prima pagină » Coronavirus » Slovacia autorizează Ivermectina pentru tratamentul împotriva Covid-19

Slovacia autorizează Ivermectina pentru tratamentul împotriva Covid-19

28 ian. 2021, 12:16,
Cristian Zavastin, în Coronavirus

Slovacia a anunțat că autorizează Ivermectina pentru tratamentul împotriva Covid-19. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății din Slovacia, care va autoriza, pentru o perioadă de 6 luni, tratamentul cu Ivermectină.

Ministrul Sănătății din Slovacia Marek Krajci a acordat un permis pentru medicamentul neînregistrat Ivermectin. Medicamentul a fost aprobat pentru uz terapeutic pentru o perioadă de jumătate de an.

Medicamentul urmează să fie folosit în spitale, dar va putea fi elimerat și în farmacii, pe bază de rețetă.

Ivermectina, autorizată în Slovacia pentru 6 luni

Pe 26 ianuarie, Ministerul Sănătății din Slovacia a primit o cerere de la expertul șef pentru infecție al Ministerului Sănătății din Slovacia, Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru nevoile unităților medicale din Slovacia.

Principala indicație pentru Ivermectină este profilaxia și tratamentul pacienților cu COVID-19. Pe lângă spitale, medicamentul va fi disponibil și în farmacii cu prescripție medicală.

Ivermectina este un antiparazitar care are proprietăți antivirale și antiinflamatoare foarte puternice în COVID-19, susțin medicii slovaci.

Acest lucru este susținut de un număr tot mai mare de studii care indică eficacitatea acestuia nu numai în modele in-vitro și animale, ci și în multe aplicații clinice din centre și țări din întreaga lume. Medicamentul va fi administrat ca parte a tratamentului suplimentar. Medicii slovaci susțin că Ivermectina este deja înregistrată în mai multe țări, precum Franța, SUA, Suedia și Norvegia.

Ivermectina, folosită de medicul Ion Alexei, în SUA

Medicul Ion Alexei, specialist de boli interne şi boli Infecţioase, din Las Vegas, a susținut că Agenţia Americană a Medicamentelor (FDA)  autorizat Ivermectina în SUA și că el folosește acest medicament în tratarea bolnavilord e COVID-19.

„Ivermectina este aprobată de FDA pentru tratamentul oamenilor. Pot să-l folosesc pe pacienţi atâta timp cât am discutat cu pacientul şi i-am spus pacientului că nu este aprobat pentru COVID, dar eu îl tratez pentru COVID. Nu am spus niciodată că medicamentul ăsta e perfect, dar vă spun că aspirina a omorât mult mai mulţi oameni decât Ivermectina. Până acum în lume s-au folosit 3,7 miliarde de doze de Ivermectină, de când s-a inventat şi efectele secundare sunt mult mai puţin periculoase decât alte medicamente care se folosesc în fiecare zi”, a menționat Ion Alexei.

Virgil Musta; „OMS acceptă utilizarea acestui medicament doar în studii clinice“

Virgil Musta susține că Ivermectina a fost folosită pentru tratarea doar în studii clinice şi că nu a fost inclus în protocoalele naţionale de tratare a bolnavilor infectaţi cu COVID-19. Medicamentul în cauză este unul antiparazitar care este acceptat de OMS doar în studii clinice, nicidecum folosit la scară largă

„Este un medicament antiparazitar folosit ca indicaţie în mai multe afecţiuni parazitare şi care în studii clinice a arătat că există o anumite eficacitate a acestui în formele uşoare şi medii de boală, reducând multiplicare virusului, dar atât CDC, cât şi OMS acceptă utilizarea acestui medicament doar în studii clinice şi nu este trecut în protocoalele naţionale acceptate. La noi în ţară nu există preparatul de uz uman. Ceea ce spuneam, mă refeream la preparatul de uz uman. Există preparatul numai de uz veterinar, ceea ce e inacceptabil să folosim pentru tratamentul oamenilor un medicament de uz animal“, a spus Virgil Musta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *