Prima pagină » Culinar » Slănină fiartă în zeamă de varză cu boia și usturoi. Un deliciu făcut după rețeta bunicii

Slănină fiartă în zeamă de varză cu boia și usturoi. Un deliciu făcut după rețeta bunicii

11 ian. 2024, 09:53,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti o slănină fiartă în zeamă de varză cu boia și usturoi. Pentru acest preparat tradițional avem nevoie de condimente alese cu grijă și de un strop de imaginație. Gustoasa slănină de casă merge de minune la mesele de sărbătoare și se servește cu ceapă roșie și pâine de casă. Slănina fiartă în zeamă de varză cu boia și usturoi este un adevărat deliciu făcut după rețeta bunicii.

Slănină fiartă în zeamă de varză cu boia și usturoi

Dacă vrem să pregătim acasă un preparat tradițional după rețeta de odinioară, ideală este o slănină fiartă în zeamă de varză cu boia și usturoi. Aceasta este aromată, gustoasă și sățioasă și merge servită cu ceapă și pâine de casă crocantă și savuroasă.

Pentru a oferi delicioasei slănine un plus de aromă, o putem fierbe în zeamă de varză și o putem condimenta cu boia și usturoi. Acest preparat culinar îi va cuceri pe toți cei de la masă. Rețeta bunicii este simplă și la îndemâna oricui.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem face și o tochitură savuroasă. Aceasta merge de minune cu niște murături asortate dulci-acrișoare. La fel de bine, putem pregăti și o friptură fragedă de porc gătită la cuptor în sos de vin.

Slănina de casă fiartă în zeamă de varză, afumată și condimentată cu boia și usturoi este gustoasă și ideală de pregătit la mesele festve alături de alte bucate alese.

Rețeta cu care vei pregăti un deliciu tradițional

Dacă vrem să pregătim acasă o slănină fiartă în zeamă de varză cu boia și usturoi vom avea nevoie de 1 kg de slănină, 3 l de zeamă de varză, 15 căței de usturoi, 400 g de sare, 100 g de boia dulce, 4 foi de dafin, 50 g de boabe de piper, boia iute.

Se taie slănina în bucăți potrivite apoi se condimentează cu sare și se lasă la rece timp de 10 zile. După aceste zile, bucățile de slănină se spală în apă rece apoi se pun la fiert într-o oală cu zeamă de varză, foi de dafin și boabe de piper.

Se fierbe slănina timp de 20 de minute. Se curăță usturoiul și se pisează, iar boiaua dulce se pune într-o tavă întinsă. După ce slănina a fiert se lasă la răcit apoi se freacă fiecare bucată cu usturoi și se tăvălește prin boia dulce și iute, pe toate părțile. Se pune slănina la rece timp de câteva ore, apoi se scoate, se taie bucățele mici și se servește gustoasa slănină cu muștar, cu ceapă și cu pâine de casă.

Slănina fiartă în zeamă de varză cu boia și usturoi este gustoasă, aromată și merge de minune la mesele de sărbătoare. Acest preparat tradițional se face după rețeta veche a bunicii, iar succesul culinar va fi garantat. Când vine vorba de slănina făcută acasă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete savuroase, sănătoase și sățioase. Rețetele sunt la îndemâna oricui, iar cu câteva ingrediente alese cu grijă și un pic de îndemânare, vom obține preparate culinare pe placul tuturor celor de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024