Prima pagină » Sport » Situație tot mai dificilă pentru Dinamo: „Nu mai putem continua așa, o să depunem și noi memorii!”
Situație tot mai dificilă pentru Dinamo:

Situație tot mai dificilă pentru Dinamo: „Nu mai putem continua așa, o să depunem și noi memorii!”

03 iun. 2021, 02:00,
în Sport

Dinamo a reușit să se mențină în Liga I la finalul acestui sezon, dar viitorul se anunță la fel de complicat pentru formația din „Ștefan cel Mare”. Dinamo se confruntă acum cu memoriile depuse la FIFA de foștii jucători spanioli care au plecat în iarnă din cauza neplății salariilor. Mai întâi, alb-roșiii ar trebui să plătească 420 de mii de euro restanțe cuvenite lui Borja Valle și lui Rene Roman.
Acum, Dinamo a primit interdicție la transferuri pe bani de la forul mondial după ce un alt spaniol, fundașul Isma Lopez, și-a cerut toate drepturile financiare. Avocații lui Dinamo au reacționat imediat și au depus recurs la TAS pentru clarificarea acestei spețe.

Datoriile vin din urmă la Dinamo București

Nici jucătorii români de la Dinamo nu mai suportă situația actuală, iar mijlocașul Alexandru Răuță este unul dintre cei care amenință că vor depune memoriu dacă nu își vor primi salariile restante.

„Nu mai putem continua nici noi așa, mai ales dacă nu vine un sponsor sau un investitor serios. O să vedem ce facem, dar la un moment dat o să ne depunem și noi memorii. Am tot dus greul, dar avem și familii. Situația e grea, nu știm ce va urma. Nu știm nimic. Tot vin datorii din urmă. Suporterii s-ar descurca cu salariile, însă există restanțe din spate. Ne-am salvat miraculos în acest sezon, numai noi știm prin ce am trecut. Nu știu dacă vor veni jucători noi la Dinamo”, a spus Alexandru Răuță.

Ionel Dănciulescu: „Cortazero trebuie să dispară de la Dinamo!”

Ionel Dănciulescu nu și-a ascuns îngrijorarea față de situația dinamoviștilor.

„Nu am văzut niciun lucru pozitiv în ultima vreme, litigii pierdute, bani de dat, plecări de jucători. Iar jucătorii care sunt sub contract revin la sumele inițiale, sunt salarii destul de mari. E vorba de Adam Nemec, Ante Puljic, Paul Anton, Fabbrini. Mai mult, am văzut prin București echipa care a făcut aceste contracte dezastruoase. Au adus jucători cu salarii mari, dar mai ales cu niște comisioane. Cortazero trebuie să dispară, după aceea vor veni cu oameni cu bani la Dinamo, până atunci e rău”, a declarat Ionel Dănciulescu.

Gabi Torje, variantă pentru Dinamo! Mario Nicolae a recunoscut discuțiile

Gabi Torje (31 de ani) are șanse să revină la Dinamo! Mario Nicolae, managerul alb-roșilor, a confirmat negocierile. Internaționalul român a rămas liber de contract în aprilie, când s-a despărțit de Bandirmaspor, din liga a doua a Turciei, moment în care a vrut să revină la Dinamo. Dacă în play-out nu s-a putut, discuțiile s-au reluat acum.

„Da, Torje e o variantă pentru Dinamo. Discutăm zilnic cu mister Uhrin și vom vedea până la final ce va fi. Sunt foarte mulți jucători interesanți pentru Dinamo care ezită să dea un răspuns acum. Sunt jucători în vacanță, sunt jucători din străinătate, care așteaptă oferte tot de afară. Am un mesaj pentru fanii noștri. Trebuie răbdare, nu vom avea parte de transferuri interesante sau spectaculoase prea curând. Ne vom mișca greu, așa cum am făcut noi, ca nație”, a spus Mario Nicolae, managerul lui Dinamo.

Gabi Torje a vrut să vină gratis la Dinamo, în play-out

La Bandirmaspor, ultima echipă la care a fost legitimat, în perioada ianuarie – aprilie 2021, Gabriel Torje a evoluat în opt partide, reușind un gol și o pasă decisivă. Fosta echipă a mijlocașului român a încheiat sezonul din divizia secundă a Turciei pe locul 11, cu 42 de puncte.

„Nu am avut nicio discuție cu nimeni de la Dinamo. A fost doar o discuție, când am încheiat cu echipa din Turcia. Când am terminat contractul, am sunat pe cineva din țară și i-am zis «vorbește, dacă se poate, dacă este un regulament, și aș putea veni fiind liber de contract, n-am nevoie de bani». M-aș fi ajutat pe mine, mai erau meciurile din play-out, și ajutam și Dinamo. Am fost sunat imediat înapoi și mi s-a spus că nu pot semna, pentru că nu am rămas liber înainte de 8 februarie”, a declarat Gabi Torje.

Fotbalistul a anunțat tot atunci că nu se grăbește să semneze cu altă echipă, dorind să aștepte încheierea sezonului din toate campionatele pentru a analiza ce opțiuni are în străinătate.

Gabi Torje recunoaște că nu exclude varianta revenirii în Liga I

În același timp, Gabi Torje recunoaște că nu exclude varianta revenirii în Liga I, însă doar dacă va exista o ofertă egală, din punct de vedere financiar, cu propunerea din străinătate.

„Discuțiile din străinătate sunt sistate acum, pentru că nu au terminat campionatul peste tot. După 1 iunie, vor ști ce au nevoie să facă pentru sezonul următor. Eu vrea să merg în străinătate, însă dacă aș primi o ofertă din partea unui club la care să fiu apreciat, aș discuta și în țară. Cu orice echipă, dar cu mici excepții. Dacă aș avea de ales între 15.000 în România și 15.000 de euro din afară, aș alege România, vreau să mă întorc acasă. Dacă ar fi două oferte, însă cea din afară ar fi mai mare financiar, aș merge afară”, a recunoscut Gabriel Torje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *