Prima pagină » Titlurile zilei » Situație tensionată la Iași! Călătorii refuză să coboare din tramvaie și autobuze, chiar dacă nu mai au loc pe scaune! Angajații CTP Iași sunt nevoiți să recurgă la rugăminți și amenințări!-VIDEO

Situație tensionată la Iași! Călătorii refuză să coboare din tramvaie și autobuze, chiar dacă nu mai au loc pe scaune! Angajații CTP Iași sunt nevoiți să recurgă la rugăminți și amenințări!-VIDEO

04 aug. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Titlurile zilei
Situație tensionată la Iași! Călătorii refuză să coboare din tramvaie și autobuze, chiar dacă nu mai au loc pe scaune! Angajații CTP Iași sunt nevoiți să recurgă la rugăminți și amenințări!-VIDEO

Unii ieșeni sunt revoltați de situația actuală, refuzând să coboare din mijloacele de transport în comun când nu mai au locuri pe scaune. Reprezentanții Companiei de Transport Public sunt nevoiți să vină cu rugăminți pentru a-i determina pe aceștia să ia următorul mijloc de transport. În ciuda faptului că șefii CTP au luat măsuri de suplimentare a autobuzelor și tramvaielor, discuțiile aprinse cu călătorii neînțelegători sunt la ordinea zilei

Începând cu 1 august 2020, angajații Companiei de Transport Public (CTP) sunt puși să asigure noile măsuri adoptate la nivelul societății. Astfel, fiecare ieșean care circulă cu aceste mijloace trebuie să stea pe un scaun. Reprezentanții CTP Iași au anunțat, de altfel, că mijloacele de transport în comun nu vor mai pleca din stații dacă în ele există călători care vor refuza să stea jos ori vor urca în ciuda faptului că nu mai sunt locuri disponibile.
Măsura a fost luată recent, pentru a preveni răspândirea pandemiei cu virusul COVID-19. Pe de altă parte, călătorii care nu mai au loc pe scaunele din mijloacele de transport în comun sunt nevoiți să rămână în stații, iar tot mai mulți ieșeni se împotrivesc să coboare.

Numărul mijloacelor de transport în comun, suplimentat de CTP?

Reprezentanții CTP Iași au anunțat că a fost suplimentat numărul de autobuze și tramvaie pe mai multe trasee din oraș, pentru a facilita transportul persoanelor. Pe de altă parte, unii ieșeni s-au plâns de faptul că acest fapt este unul real doar pe hârtie, deoarece există situații în care zeci de persoane așteaptă într-o stație, pentru a putea prinde un autobuz, de exemplu. Astfel, ieri-dimineață, în cartierul Tătărași, peste 40 de persoane așteptau un autobuz care circulă pe ruta 3, pentru a se putea deplasa spre centrul orașului și spre Gară. Asta, în contextul în care oricum nu ar fi putut merge cu toții, având în vedere noile reguli.

În schimb, deoarece unii ieșeni urcă în vehicul, fie el tramvai, fie autobuz, deși nu mai sunt locuri, reprezentanții CTP sunt nevoiți să țină mijloacele de transport în comun pe loc până când cei în plus sunt convinși cu greu să coboare.

Angajat CTP Iași: „Vă rog să coborâți!”

În cursul zilei de ieri, o conversație mai aprinsă a fost înregistrată de către un călător. Discuția a avut loc între un angajat al CTP Iași și alți călători:

„- Vă rog să înțelegeți că nu pleacă autobuzul de aici până ce nu se eliberează! Așteptați umătorul autobuz, întelegeți că eu nu am nicio vină!”

– Eu înțeleg că nu aveți nicio vină, dar spuneți măcar mai departe! Ați vorbit?! Fiindcă nu se spune! Dacă ar veni unul după altul… Puneți mai multe autobuze, ca să meargă oamenii!

– De ce nu sunați și dumneavoastră?! Aveți număr de telefon verde, gratis! Mai este și în spate, domnule! De ce nu vreți să coborâți?! Vă rog, încercați să înțelegeți! Rămâne lumea care stă doar pe scaune. Chiar este nevoie să chemăm Poliția Locală?!”

De câteva zile, în mijloacele de transport în comun din Iași este permis accesul călătorilor doar în limita locurilor disponibile pe scaune. Odată cu prevederile Hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași nr. 20, din 31 iulie 2020, reprezentanții CTP au fost nevoiți să adopte aceste noi măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *