Prima pagină » Local » Situație tensionată la CTP Iași. Angajații nu și-au mai primit tichetele de masă, în noiembrie, din cauza legii austerității. Conducerea caută soluții până la finalul lunii: „Mulți se gândesc să plece”

Situație tensionată la CTP Iași. Angajații nu și-au mai primit tichetele de masă, în noiembrie, din cauza legii austerității. Conducerea caută soluții până la finalul lunii: „Mulți se gândesc să plece”

24 nov. 2023, 02:00, 4 ,
Petronel Ștefan în Local

Din cauza adoptării legii austerității în România s-a creat o situație tensionată la CTP Iași. Angajații nu au primit încă tichetele de masă, iar compania încearcă să găsească o soluție. Sindicatele au formulat o solicitare, în scris, către conducerea companiei și așteaptă un răspuns

Legea austerității a intrat în vigoare la data de 26 octombrie 2023 și deja au apărut primele consecințe. Conform acesteia, angajații care lucrează la companiile care au înregistrat pierderi în anul precedent nu vor mai beneficia de anumite drepturi. Astfel, salariații de la CTP Iași s-au trezit acum că au rămas fără tichetele de masă și se întreabă ce pot să facă.

Situație tensionată la CTP Iași din cauza tichetelor de masă

Angajații companiei trebuiau să primească, pe data de 17 noiembrie, tichetele de masă, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Cauza problemei este Legea nr. 296 din 2023, în care se prevede că în cazul companiilor care au fost pe pierdere în anul precedent, angajații nu mai beneficiază de anumite drepturi, precum tichete de masă, bonusuri, tichete de vacanță. Situația a afectat deja majoritatea companiilor de transport din orașele din România, iar angajații sunt îngrijorați. Valoarea tichetului de masă pentru angajații de la CTP este de 30 de lei pe zi, astfel că oamenii primeau undeva la 21 lunar.

„Deocamdată nu putem să ne pronunțăm, este o situație cu care nu ne-am mai întâlnit. Conform legii austerității, odată ce firma a fost pe minus anul trecut, noi nu ar trebui să mai luăm tichete de masă, tichete de vacanță sau vreun bonus. Acum nu este vina noastră, a angajaților, este ciudat pentru că suntem tot noi sancționați. Normal, conform legii, nu ar trebui să mai luăm. Noi am luat deja legătura cu conducerea și ne-au spus că vor face tot posibilul să ne ajute. Chiar vorbeam cu unii colegi și mulți se gândesc să plece, dacă nu se va rezolva situația, îi și înțeleg, de asta le suntem alături. Acum lucrăm cu toții alături pentru a rezolva problema, pentru că nu are nimeni de câștigat”, a transmis Paul Păuleț, liderul sindicatului Șoferilor și Angajaților CTP.

Sindicatele cer sprijinul conducerii

o mână ție tichete de masă

Legea austerității a afectat mai multe companii din toată țara

Sindicatele au luat deja legătura cu conducerea companiei și a atras atenția asupra faptului că oamenii sunt pe gânduri. Sindicatul Liber al Angajaților CTP a înaintat un document oficial către conducere. Rămâne de văzut ce soluții se vor găsi până la sfârșitul săptămânii.

„S-a făcut adunare de Consiliu de Administrație și s-a discutat problema, după care se caută soluții, chiar dacă este nevoie să ajungă și la tribunalul de la Haga. Situația este asemănătoare la toate firmele din țară, am vorbit și cu colegi de la Cluj, Brașov, Ploiești și se confruntă cu aceeași problemă. Noi discutăm între noi, ne dăm idei unul la altul ca să găsim o soluție, pentru că nu este nimeni de acord cu această situație”, a mai adăugat Paul Păuleț.

Conducerea companiei a specificat că este alături de angajați și caută soluții pentru ca angajații să beneficieze în continuare de drepturi.

„Într-adevăr, încercăm să găsim soluții”, a precizat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Neacordarea tichetelor de masă a creat o situație tensionată la CTP Iași. Conducerea se luptă cu o nouă dilemă, iar angajații stau cu sufletul la gură până vor afla rezultatul.

Comentarii
  • Aceasta companie merge in pierdere de ani de zile din cauza managementului defectuos al incompetenților care o conduc! Combinat cu datoriile primăriei pentru subvențiile acordate elevilor și pensionarilor, plus gaura in buget cauzata de programul Vinerea verde, mă mir că nu i se declară încă falimentul!

  • Zamfira Marcela

    Hai Chirica, fa ceva, doar tu conduci si aceasta companie din umbra. Data trecuta faceai furori cand baietii au facut greva. Acum ce faci, dormi ?

  • Faliment din cauza salariilor f mari ale conducerii care ridica lunar peste 1 miliard lei vechi in timp ce un vatman are 2500 3000 lei. Muncitorii din depou sub 3000.

  • Grevă generală până vin cu noi contracte și plata la zi . Ieșenii sunt de partea voastră. Timpii din stații trebuie să crească , să angajeze mai mulți șoferi, nu să plece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *