Prima pagină » Local » Situație tensionată în comuna Popești! Deputatul Marius Ostaficiuc vrea să afle ce se întâmplă cu voturile, după suspiciunile de fraudă electorală – FOTO/VIDEO, UPDATE

Situație tensionată în comuna Popești! Deputatul Marius Ostaficiuc vrea să afle ce se întâmplă cu voturile, după suspiciunile de fraudă electorală – FOTO/VIDEO, UPDATE

10 iun. 2024, 23:21,
BZI.ro, în Local

Situația este tensionată în comuna Popești, acolo unde există suspiciuni de fraudă electorală.

UPDATE: La fața locului au fost prezente mai multe echipaje de poliție.

„La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 13:30, poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un conflict între mai multe persoane, nemulțumite de întârzierea numărării voturilor, la o secție de votare din sat/comuna Popești.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, constatând că cele sesizate se confirmă, ulterior conflictul fiind aplanat.

Situația este în atenția polițiștilor, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică”, a transmis Poliția Iași.

Știre inițială

Deputatul Marius Ostaficiuc nu a plecat de la fața locului, deoarece vrea să afle ce se întâmplă cu voturile de la alegeri.

„Undeva la ora 14:00, au fost anumite îmbrânceli cu polițiștii din localitate, care au înlăturat oamenii normali, care erau candidați la funcția de primar, candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean, candidați la consiliile locale din zonă. I-au dat afară din secție, dar lăsând posibilitatea unui cetățean neidentificat să poată intra în secție. L-am identificat, este șoferul primarului, candidat PNL la Consiliul Local, care punea mâna pe voturi, care venea și pleca când voia dumnealui. Ulterior, am mers la BEJ, am mers la Parchet, am făcut o sesizare inclusiv la Podu Iloaiei, l-am chemat pe șeful de secție de la Podu Iloaiei și în acest moment, putem spune că sunt mai bine de 12 polițiști în interior care păzesc voturile cetățenilor din Popești. Au sigilat geamurile, au sigilat ușile, au dat afară primarul. Avem șanse ca maine la renumărarea voturilor, primarul din Popești să piardă. Nu este o coaliție împotriva primarului, ci sunt toți ceilalți cetățeni care nu îl vor pe primar, care vor de fapt transparență și vor alegeri corecte. Candidatul Mihalache și candidatul Aupoaie din Popești, cei de la PSD și AUR, sunt cei care au sesizat de mult mai bine de 8 ani de zile incompetența, corupția și ceea ce se întâmplă în această comună. Sperăm la o rezolvare corectă. Sunt mai puțin de 28 de voturi care ar face diferența și 53 de voturi cu urna mobilă”, a declarat deputatul Marius Ostaficiuc

UPDATE 4: Se intenționează ca peste noapte buletinele de vot să fie lăsate în sediul primăriei făra vreo justificare. Acestea trebuiau să fie aduse la BEJ deja, însă acesta lucru nu s-a întâmplat.

UPDATE 3: Lt. col. Mihai Cojocariu, purtator de cuvânt Jandarmeria Iași, detalii despre situația de la Popești.

„Jandarmeria doar asigura paza, nu noi suntem cei care aducem efectiv buletinele de vot. La Instituția Prefectului din Iași avem acum mai multe echipe, însă mai sunt de adus buletine, in special din comune, procedura mai dureaza. La birourile electorale de circumscripție locală asigură paza polițiștii, însă daca suntem solicitați putem să asigurăm paza și noi, însă cei de la secția de votare decid când sunt transportate buletinele de vot”, a precizat lt. col. Mihai Cojocariu, purtator de cuvant Jandarmeria Iași.

UPDATE 2: Pe procesele verbale privind consemnarea rezultatului votării la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din data de 9 iunie 2024, pe cel privind consemnarea rezultatelor votării pentru primar din data de 9 iunie din 2024, pe cel privind consemnarea votării pentru Consiliul Județean, pentru președintele Consiliului Județean și pe procesul verbal privind consemnarea rezultatelor votării pentru Consiliul Local din Popești, nu există semnături.

UPDATE 1: Există suspiciuni că poliția a fost implicată într-o fraudă electorală. A fost schimbată toată paza din Politie cu Jandarmeria. La sesizarea deputatului Marius Ostaficiuc care a fost prezent în cursul zilei de azi. La Popesti nici până la această oră buletinele de vot nu au fost transportate către Biroul Electoral Judetean. Încăperea unde s-au depozitat sacii cu buletinele electorale este sigilată. În aceste momente nimeni nu știe ce se va întâmpla cu buletinele de vot din BEC. Nicio autoritate locală nu a luat atititudine, nimeni nu știe ce se întâmplă. Aceasta a plecat cu cheia de la tabletă şi cu sacii nesigilați către BEC.

În cursul zilei de astăzi, 10.06.2024, în cadrul secţiei de votare 588 au intrat o angajată primăriei, șoferul primarului și edilul Vasile Lupu (PNL), pentru a ridica sacii cu buletinele de vot, nelegați sau sigilați.

Comentarii
  • Faceți dreptate ! Nu lăsați mafia !!! Au fraudat tot !

  • Este inadmisibil comuna sa fie căpușată de acoliții si despoții primarului PNL !!! Jos ciobanii din primărie !! S-au fraudat alegerile refaceți-le !!! Vrem dreptate!! De ce cei de la Iași țin cu primarul ? Romania tara corupției !! Faceți dreptate nu lăsați sa se mușamalizeze frauda!!

  • Amuzament total. Duamna Alupoaie nu ştie sǎ piardǎ! Toatã campania a fãcut scandal prin interpuşi. Mai apar şi mãscãricii de viitori consilieri, care nu ştiu mãcar a scrie, aviz Vieru, somitatea Petru Apuloaiei şi tot aşa. Nişte mãscãrici

  • Doamna Dana nu mai susțineți caracatiță PNL-ista si ciobanii săi. Vrem dreptate.

  • Dar maimuta blonda ce treaba mai are in acest scandal ?ca ea oricum nu iesea primar ….cetatenii au exclus o din start , clar nu o vor primar si gata , iar Lupu va iesi primar pana la pensie , acest om este menit sa fie primar toata viata lui si dupa ce iese la pensie peste 8 ani , va mai lua inca un mandat fiindca legea ii permite , asa ca resemnati va cu LUPU primar pe viata . punct.

  • Învață sa scrii ,Dana draga, după dă-ți cu părerea ! De asta toti corupții sunt in primărie si își fac planuri cum sa fraudeze si sa fure mai mult. Drăgan marioneta securista ! Sa plătească toți cei implicați ! Oamenii au văzut corupția si pe cei implicați : Toți din PNL. Șoferul primarului (Onisor), Drăgan si toți restul , ar mai fi Bojila si Bicsabi ce treaba au ei cu voturile? De ce toți apropiați ai primarului au avut acces la voturi si nu restul candidaților?

  • Mai Gingishan nu mai minți. Nimeni nu vrea hoți si corupți in primărie! Nu a fost exclus nimeni. Penalul de primar a fraudat alegerile. Penal fiindcă are dosare asta îl recomanda si atat a știut sa facă in 16 ani de primărie ! Sa fure si sa nu facă nimic . Acel om împreună cu gruparea sa mafiota nu e in stare sa lege 3 propoziții .

  • Bubico cel realist

    HELOO …obisnuiti va cu ideea ,, VASILE PRIMAR PE VIATA ,, nu aveti alta varianta fiindca El va iesi la fiecare madat ,dupa cum se vede nu are egal in Popesti si peste 4 ani veti latra tot asa …… vorba aia ,,cainii latra caravana trece ,, hai pa …vorbim peste urmatorii 4 ani la fel ……

  • Papadii , ascultati la mine ce va zic , de Vasile Lupu nu scapati nici peste alte 4 mandate , doar daca isi da demisia el , altfel el iese primar la Popesti , el e nr 1. …va convine nu va convine asta e relitatea si va fi ….. voi visati la cai morti pe pereti …somn dulce .

  • Hiii ,-Haahaaa Alupoaie nu a iesit primar , dar a iesit pe un loc eligibil de la coada randului , Murgoci nici ea nu va prinde Consilier Juetean ca este pe la coada randului pe lista si abia daca prinde cel ce este pe randul 15 ca sa iasa consilier judetean dar ea nu are nici o sansa ……,
    Rad cu gura pana la urechi .Va pupa Jan

  • Hai marş neterminaților. Dealul satului v-a taxat! Sinteti de toata jena!

  • De o căpușă si un hoț cum sa scapi daca sta lipit ca un cioban de oi? Nu-l mai vrea nimeni . A taxat furtul domnului Drăgan la care e implicat primarul si toată echipa sa de consilieri : șoferul primarului si restul (consilierii săi care stau dimineața bine merci la cafeluță ) ! Toți trebuie sa fie puși in fata autorităților competente si dosare penale. Reluarea alegerilor este ce-și dorește toată lumea . In afara de copii sistemului pe care primarul si vicele îi au si care dau telefone la persoane care postează pe Facebook nedreptățile (oricum nici primarul nici vicele nici copii sistemului nu știu sa scrie si citească coerent lucru știut de toată comunitatea) nimeni nu mai vrea actuala conducere deplorabilă. Pe acest primar nu îl recomanda decât foamea si burta .

  • chirica m8haita

    ostaficiuc sa imi sugi lindicu ,tu cu bulangiu de catea sibpopa psd !

  • Felicitări domnului Ostaficiuc ca înlătură mafia ! Doamne ajută ! Popești îi este alături !!

  • Doamne ajuta sa se facă dreptate toată comuna vrea sa scape de acest clan !

  • Nici la această oră nu se știe cine e primar de drept în mod transparent ! Refaceți alegerile !! Vrem dreptate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
11 iulie 2024
11 iulie 2024