Prima pagină » Titlurile zilei » Situație șocantă în tramvaiul 6 din Iași! „Din cabina lui ieșea fum de țigară și mirosea a țuică!“ – UPDATE

Situație șocantă în tramvaiul 6 din Iași! „Din cabina lui ieșea fum de țigară și mirosea a țuică!“ – UPDATE

14 sept. 2022, 02:00, 18 ,
Ana Maria TURCU în Titlurile zilei

Situație șocantă în tramvaiul 6! Un ieșean a fost dat afară din tramvai pe motiv că i-a pus fiicei sale, în vârstă de 1 an și 2 luni, desenul animat „Ursul și Masha“ pe YouTube. Bărbatul se urcase în tramvai, din Centru, pentru a ajunge în Canta, zona în care locuiește. Vatmanul, simțindu-se deranjat de faptul că acesta i-ar fi pus desene copilului, l-a coborât din tramvai, la 10 grade, în condițiile în care fetița avea febră 38,7

Adrian Lăcătuș susține că a fost coborât din tramvai la Gară și că s-a îndreptat direct către birourile Companiei de Transport Public (CTP) Iași pentru a sesiza problema. Bărbatul afirmă că a fost să depună sesizare la directorul general al CTP Iași, Cristian Stoica, și că ar fi dorit să discute problema față în față, dar acesta a refuzat, preferând să ignore complet problema.

 un tramvai pe sine

Adrian Lăcătuș îl acuză pe vatman că l-ar fi dat jos din tramvai deoarece i-a pus fiicei sale desene animate pe telefon

Situație șocantă în tramvaiul 6 din Iași! Adrian Lăcătuș dorește să tragă un semnal de alarmă privind personalul CTP Iași

 un barbat purtand masca cu un copil in brate

Adrian Lăcătuș venea cu fiica sa de la spital

În cursul dimineții de marți, 13 septembrie 2022, Adrian Lăcătuș s-a confruntat cu o situație șocantă! Acesta dorește să tragă un semnal de alarmă și vrea ca situația aceasta să fie anchetată de către conducerea CTP Iași.

„Fetiței, fiind puțin agitată, i-am pus desene de pe YouTube. Domnul vatman s-a simțit foarte deranjat, a deschis ușa cabinei, ne-a înjurat în toate felurile și ne-a coborât din tramvai! A fost cumplit! M-a tras cu tot cu copil… Cred că domnul era drogat sau beat! Din cabina lui ieșea fum de țigară și mirosea a țuică. Nu înțeleg de ce a abuzat de poziția lui de vatman și s-a comportat așa! Aveam bilet, nu știu de ce s-a întâmplat lucrul acesta și ce a vrut de la noi“, a declarat Adrian Lăcătuș.

De asemenea, acesta susține că șoferii și controlorii Companiei de Transport Public în comun ar trebui să aibă o conduită bine formată înainte de a se prezenta la locul de muncă și, de asemenea, să poarte uniformă și legitimație.

un barbat conducand tramvaiul

Vatmanul l-a dat afară din tramvai pe Adrian Lăcătuș, acesta având copilul în marsupiu

Situație șocantă în tramvaiul 6 din Iași: Acuzații grave la adresa vatmanului

 Cristian Stoica

Adrian Lăcătuș afirmă că a încercat să depună sesizare la directorul general al Companiei de Transport Public Iași, Cristian Stoica

Declarații șocante ale bărbatului care susține că a fost coborât din tramvai împreună cu fiica sa, acuzând comportamentul personalului CTP.

„Aveam copilul în marsupiu, la piept, m-a tras, aproape că am căzut cu tot cu copil, să-l strivesc! Ce a făcut copilul pentru a justifica un asemenea gest? Că se uită la desene animate? Când vrea puțină muzică sau desene, nu mă interesează pe mine de vatman. El trebuie să își vadă de ce are de făcut, că de aia conduce un tramvai cu atâția oameni. De multe ori m-am urcat în tramvaie și am văzut tot felul de drogați care tot povesteau de-ale lor, râdeau și vorbeau vulgar, iar atunci niciun vatman nu a intervenit să îi coboare sau să le zică: «băi, băieți, băi, drogaților, ia, hai, jos!»“, a adăugat Adrian Lăcătuș

De asemenea, el povestește și despre o situație similară de săptămâna trecută, în zona Păcurari, când o bătrână de aproximativ 80 de ani a fost înjurată de șoferul care conducea autobuzul de pe traseul 20.

„Am rămas încremeniți și eu și oamenii din autobuz. Domnul șofer o înjura pe bătrână, pentru că se urca greu. Au intervenit oamenii și i-au spus să își vadă de treaba lui și să nu vorbească așa cu oamenii care urcă sau coboară. Are 80 de ani, nu ai muncit tu în viață cât a muncit femeia asta!“, povestește Adrian Lăcătuș.

Pe lângă această situație șocantă din tramvaiul 6, Adrian Lăcătuș i-a acuzat pe controlori că, dacă văd o femeie mai aranjată, îi cer numărul pentru a ieși la o cafea. Acesta susține că va merge mai departe și va discuta inclusiv cu primarul Iașului, dar și cu ministrul Transportului.

Ce spun reprezentanții CTP Iași

Compania de Transport Public Iași transmite prezentul drept la replică pentru că BZI a publicat un articol care conține numeroase neadevăruri și pentru că, din punct de vedere legal și deontologic, nu a fost solicitată poziția instituției noastre în legătură cu acuzațiile nefondate ale unui călător. Astfel, dreptul la apărare al companiei a fost încălcat de cotidianul BZI.

În ceea ce privește subiectul articolului menționat, precizăm următoarele:

La nivelul Companiei de Transport Public Iași a fost demarată o anchetă internă în legătură cu sesizarea formulată de petentul în cauză, iar din primele cercetări reiese faptul că reclamantul a tulburat ordinea și liniștea publică în tramvai, prin comportamentul său violent adoptat în fața călătorilor și a vatmanului, și a oferit declarații neadevărate reprezentanților mass-media, colegul nostru fiind observat de martori că nu s-a ridicat de la postul de conducere și nu a folosit un limbaj nepotrivit față de alte persoane. În plus, a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ.

Concret, în timp ce vagonul, de pe traseul 6, se afla la semafor în Stația Bacinschi și se îndrepta către Dacia, vatmanul, sesizând  volumul foarte ridicat al sunetului telefonului folosit de către călătorul așezat împreună cu un copil mic pe scaunul din spatele cabinei angajatului nostru, i-a transmis acestuia rugămintea de a reduce nivelul sunetului dispozitivului său ori de a utiliza căștile, pentru a-i respecta pe cei din jur și pe conducătorul vehiculului, conform normelor legale în vigoare.

Potrivit declarațiilor vatmanului și a unui alt călător din tramvai care a asistat la întreaga scenă, reacția imediată a persoanei în cauză a fost extrem de violentă, folosind expresii jignitoare, amenințări foarte grave și injurii la adresa colegului nostru, care nu a oferit nicio replică bărbatului, în încercarea sa de a nu provoca escaladarea situației.

De asemenea, potrivit martorului, vatmanul nu i-a cerut călătorului să coboare din mijlocul de transport, singura dată când acesta s-a adresat petentului fiind cea în care l-a rugat să reducă volumul sunetului telefonului pe care îl folosea. Martorul mai susține că reclamantul a părăsit din proprie inițiativă vagonul în stația următoare, la Gară, unde a continuat să folosească un ton amenințător, spunând că se îndreaptă către sediul CTP Iași pentru a depune plângere, ceea ce a și făcut.

După ce a transmis în scris sesizarea sa, petentul a apelat și numărul gratuit TelVerde, unde s-a adresat operatorilor noștri și a continuat să folosească expresii jignitoare și amenințătoare.  De asemenea, din imaginile preluate de camerele de supraveghere video amplasate în zona Stației Gară, reiese fără dubiu faptul că vatmanul nu a ieșit din postul său de conducere, călătorul în cauză nefiind atins, bruscat, împins ori coborât din vagon de către angajatul CTP Iași, așa cum susține reclamantul.

De îndată ce petentul s-a prezentat la sediul CTP Iași și a reclamat situația expusă, pe 13 septembrie 2022, în jurul orei 10, vatmanul a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, la ora 10:30, care a indicat valoarea 0 – rezultat negativ. De asemenea, potrivit declarațiilor vatmanului, acesta este nefumător.

În concluzie, regretăm faptul că un astfel de incident s-a produs într-unul dintre mijloacele noastre de transport și le prezentăm scuze celorlalți călători care au fost martori la situația provocată de către reclamantul cu comportament agresiv. Precizăm că ai noștri conducători de vehicule sunt instruiți cu privire la modul în care trebuie să acționeze atunci când le este pusă în pericol integritatea fizică și/sau viața, una dintre măsurile recomandate fiind solicitarea sprijinului poliției, prin apel la 112. Având în vedere faptul că, în situația de față, petentul a coborât înainte de a fi apelat serviciul unic de urgență, vatmanul și-a continuat cursa, conform obligațiilor fișei postului.”

Comentarii
  • Niște bețivi analfabeți

  • Lăcătușu = probleme cu mansarda! 🧐😀

  • Poate are dreptate, dar din pacate multi calatori se comporta in mijloacele de transport de parca ar fi singuri: asculta muzica la maxim, vorbesc la telefon tare, de multe ori comutat pe difuzor, ceilalti fiind nevoiti sa asculte toata conversatia… minute intregi. Da, circula foarte multi boschetari care miros foarte urat si de multe ori am auzit vatmanii spunand: dati-l dv jos…. nu este treaba mea!

  • Nea Lăcătușu ăsta e un mare om!

  • Asa e ca ai dat volumul mai tare decât o face un manelist? Se auzea din capătul celalalt a tramvaiului?

  • controlori pedofili , vatmani idioti ,angajati penali cu cazier ,primar vita…..

  • Călător de la 6 ani

    Nu cred în spusele acestui „tatic”.Cu siguranță situația este total diferita. 99% dintre vatmanii și șoferii CTP sunt amabili și răbdători cu calatorii,curați,bine instruiți.Cert este însă că trebuiesc înmulțite controalele în autobuze și tramvaie.Prea mulți blatisti și mizerabili.

  • Alt pensionar.

    Am impresia ca te crezi singurul om din România corect si cinstit. Eu cred insa ca esti un prost cu P mare.

  • Mai fratilor,vad ca o parte sustineti vatmanii si soferii, ma bucur,insa,as dori sa va asezati pe locurile de langa cabina si sa faceti un traseu acolo,te minunezi de ce pot debita unii , altii sunt non-stop pe telefon , vorbesc intre ei,cu neamurile , cu vecinii si tot asa inainte,intreg traseul fara pauza.Vreti sa-mi spuneti mie ca aia sunt atenti la trafic?! Nu cred si nu voi crede asa ceva.
    Nu-l cunosc pe domnul si nu am nici un interes de a-l cunoaste ,plus ca printre vatmani si soferii din transportul public mai am si cunostinte , insa, as dori sa aveti parte de un asemenea eveniment cu unul din copii dumneavoastra ,mai rau, cu unul din parintii dumneavoastra,ca apoi sa va cautati dreptatea si pe cei din conducerea ratp sa-i doara…undeva la vreo 5m de problema dumneavoastra.Atunci stiu sigur ca va simtiti ofensati,dar cand pateste altul ,e durere de dos din partea voastra , mai rau,comentati si aiurea pe aici,(banuiesc ca unii lucrati in domeniu,dupa felul exprimarii).
    Degeaba le da conducerea haine noi ,daca,unii dintre ei sunt niste …spuneti-le voi cum vreti,eu nu am dispozitia necesara…. De fapt cum e conducerea ,asa sunt si angajatii….

  • ctp iasi = escroci curve si gunoaie bolnave !

  • statia Tudor Neculai

    ar trebuie ca la metrou taxatoare controloare inainte de-a ajunge pe peron sau taxator controlor ca la fostul UNISTIL care a operat privat pe niste trasee ale RATC in anii 2000 si care culmea avea profit mai mare ca RATC care detinea 75 din traseele din municipiu! 50+1% dintre calatori sunt niste blatisti ordinari, care fac doar blatul dar stau cu fisicul de bancnote in portofel si mai sunt si compulsivi daca ii iei la 13/14 cand ii intrebi de abonament sau bilet!

  • Cred ca a dat manelele la maxim,lasa omul sa fie atent la trafic,mai sunt calatori care vor liniste.

  • Mirosea a tuica.Bine ca nu mirosea a cacat.De fapt nu simteai mirosul ca era de la tine din gura.

  • Curios ca,nu spus numarul de parc a tramvaiului oare de ce?Era secret Asta are treaba cu vatmanii si soferii se oftiga de ceva a fost vatman sau sofer si lau dat afara si acuma cauta sa se razbune cred.

  • Curios ca,nu spus numarul de parc a tramvaiului oare de ce?Era secret Asta are treaba cu vatmanii si soferii se oftiga de ceva a fost vatman sau sofer si lau dat afara si acuma cauta sa se razbune cred.

  • Trebuia să suni la 112,chemai rutiera, mai ales dc mirosea a pălincă Vasilică…îi ieșeau impresiile de țărănuș

  • Trebuia să suni la 112,chemai rutiera, mai ales dc mirosea a pălincă Vasilică…îi ieșeau impresiile de țărănuș

  • în autobuze,înainte de jumătatea lunii și de sfârșitul luna găsești cate 5 echipe de controlori în același autobuz + cate o femeie controlor singura care doar vizează foaia pentru că al ei coleg este la table ,la băut.Soferii oferă adrenalina,mergi cu sufletul la gura,oare închide ușa înainte de a se pune în mișcare,oare intra in cineva,nu ne răstoarnă in giratoriu.Iar „baba” dispecer sigur este sătulă de carne,ii dau șoferii fara număr.M-ai bine taci CTP ,ești o companie atât de respectabila,încât nu ai dreptul sa dezminți spusele călătorilor,până nu demonstrezi că meriți respectul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *