Prima pagină » Local » Situație șocantă în justiția ieșeană! Un tânăr din Iași și-a luat prietenii minori și s-au dus la furat cabluri – FOTO

Situație șocantă în justiția ieșeană! Un tânăr din Iași și-a luat prietenii minori și s-au dus la furat cabluri – FOTO

22 feb. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un tânăr din Iași și-a luat prietenii minori și s-au dus la furat cabluri cu mașina. Indivizii au fost opriți de către polițiști pentru un control de rutină și au remarcat că șoferul autovehiculului nu deține permis de conducere. Hoții au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat

În noaptea dinspre 30 noiembrie 2021, Luis Marian Hadarag și Ștefan Ronaldo Teodorescu au sustras un număr de 149 de cabluri de comunicații, cu lungimea cuprinsă între 120-135 cm și diametru de 3, de pe stâlpii dintr-un cartier din Iași. Aceștia au cauzat un prejudiciu de aproximativ 10.787,59 lei.

Un tânăr din Iași și-a luat prietenii minori și s-au dus la furat cabluri: „E o afacere profitabilă”

o poză cu niște cabluri

În data din 29/30 noiembrie 2021, în jurul orei 02:00, Luis Marian Hadarag și Ștefan Ronaldo Teodorescu, în vârstă de 17 ani, s-au urcat în mașina unui prieten, care nu deține permis de conducere și au plecat la furat cablurile de pe stâlpii dintr-un cartier din Iași

În data de 29/30 noiembrie 2021, în jurul orei 02:00, Luis Marian Hadarag și Ștefan Ronaldo Teodorescu, în vârstă de 17 ani, s-au urcat în mașina unui prieten care nu deține permis de conducere și au plecat la furat cablurile de pe stâlpii dintr-un cartier din Iași, cauzând un prejudiciu în valoare de 10.787,59 lei.

Indivizii au fost văzuți desfășurând activități suspecte de către un vecin care a sesizat polițiștii printr-un apel unic la 112. Astfel, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Rurală i-au identificat într-o mașină marca Opel, de culoare gri, oprindu-i. Astfel, oamenii legii au descoperit infracțiunile comise de tineri în aceeași seară.

„Conform adresei, prejudiciul produs societății prin sustragerea celor 149 de segmente de cablu telefonic, reprezentând 107 metri de cablu, 300 de perechi, respectiv 74 metri de cablu, 100 de perechi, este de 10.787,59 lei.

Din procesul-verbal din data de 30.11.2021 reiese că inculpaţii au predat organelor de poliţie un cleşte mecanic, un ferăstrău metalic, cu mâner de lemn, 149 de bucăţi de cablu de telecomunicaţii multifilar, îmbrăcat în manşon de cauciuc, cu o lungime cuprinsă între 120-135 cm, diametru 3 cm, şi 4 mănuşi (2 perechi) parţial cauciucate, marca Geo lux”, au declarat anchetatorii.

Ce pedeapsă au primit inculpații

o poză cu Judecătoria Iași

Din nefericire, indivizii au fost văzuți desfășurând activități suspecte de către un vecin, care au sesizat polițiștii printr-un apel unic la 112

Minorii, Luis Marian Hadarag și Ștefan Ronaldo Teodorescu, au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și au primit 2 ani și 6 luni de închisoare. Mai mult, șoferul autoturismului a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

„În baza art. 335, alin. (1), C. pen., cu aplic. art. 396, alin. (1), (2) şi (10), C. proc. pen., condamnă pe inculpatul la pedeapsa închisorii de un an pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (faptă din data de 30.11.2018).

În baza art. 38, alin. (2,) C. pen., constată că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente, motiv pentru care, în baza art. 39, alin. 1, lit. b), C. pen., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 2 luni de închisoare, la care va adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 12 luni), urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 6 luni de închisoare”, au spus judecătorii în legătură cu indivizii care s-au dus la furat cabluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *