Prima pagină » Actualitate » Situație revoltătoare într-o companie din România! O tânără de 33 de ani s-ar fi sinucis după ce a fost amenințată cu demisia
Situație revoltătoare într-o companie din România! O tânără de 33 de ani s-ar fi sinucis după ce a fost amenințată cu demisia

Situație revoltătoare într-o companie din România! O tânără de 33 de ani s-ar fi sinucis după ce a fost amenințată cu demisia

27 sept. 2024, 11:40,
Simona Ciobanu în Actualitate

După ce o tânără de 33 de ani din Timișoara, care s-ar fi sinucis din cauza presiunilor exercitate de conducerea companiei în care lucra, s-a stârnit revoltă în mediul online și nu numai. După mediatizarea incidentului, Inspecția Teritorială a Muncii Timiș a inițiat o investigație.

Totul a început la sfârșitul lunii august, când tânăra a fost găsită fără viață în baia apartamentului său din Timișoara. Poliția a lansat o anchetă pentru a stabili circumstanțele morții. Se pare că femeia locuia singură și era cunoscută ca având un istoric de depresie, fiind anterior internată la psihiatrie.

O tânără de 33 de ani s-ar fi sinucis din cauza presiunilor de la locul de muncă

Cazul a revenit în atenție recent, după ce consultantul Doru Șupeală a publicat o scrisoare în care un coleg al tinerei oferea propria perspectivă asupra motivelor care ar fi condus la această tragedie. Potrivit acestuia, decizia de a-și pune capăt zilelor ar fi fost influențată de presiunea exercitată de superiorii săi la locul de muncă.

La solicitarea presei, ITM Timiș a confirmat că a demarat o anchetă în urma apariției informațiilor în presă. Într-o declarație oficială, reprezentanții companiei au respins acuzațiile și au subliniat că toate procedurile legale și profesionale au fost respectate. Aceștia au precizat că nu a existat nicio discuție în care tinerei i s-ar fi cerut să demisioneze și că nu există plângeri oficiale legate de comportamentul managerilor.

„În ceea ce privește aspectele semnalate în conținutul solicitării dumneavoastră, vă comunicăm faptul că ITM TIMIŞ s-a autosesizat de ieri, 24.09.2024, în urma informațiilor apărute în mass-media şi a dispus efectuarea unui control de specialitate în baza prerogativelor conferite de Legea 108/1999.”

Povestea a declanșat indignare, iar un val de reacții în mediul online pune în lumină presiunile exercitate asupra angajaților în contextul revenirii la birou după o perioadă de lucru remote.

Într-o altă ordine de idei reiterăm cum un bărbat de 39 de ani s-a sinucis în arestul IPJ.

Răspunsul reprezentanților companiei: „Această informație este falsă”

Reprezentanții companiei au clarificat că informația potrivit căreia tinerei i s-ar fi cerut demisia în 24 de ore este inexactă: „Această informație este falsă. Nu a existat nicio discuție în care fosta noastră colegă să fi fost pusă în situația de a i se solicita demisia, sub nicio formă.”

De asemenea, compania a subliniat că a inițiat toate procedurile legale și profesionale necesare pentru a analiza situația: „Am început toate demersurile pentru a determina dacă au existat nereguli de natură legală, morală, etică sau de alt tip din partea Atos România sau a angajaților noștri, care ar fi putut avea vreun impact asupra acestui tragic eveniment.”

Mai detaliat, s-au purtat discuții cu managerul direct al fostei angajate, precum și cu managerul de Resurse Umane, iar verificările au inclus și controalele medicale obligatorii.

Până în prezent, rezultatele investigațiilor interne arată că toate obligațiile legale ale companiei au fost respectate.

„Suntem profund afectați de această tragedie și rămânem preocupați de bunăstarea angajaților noștri”, au adăugat reprezentanții.

Întrebați dacă au fost depuse plângeri de angajați în legătură cu comportamentul managerilor, compania a răspuns că în prezent nu există astfel de plângeri înregistrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`