Situație revoltătoare în învățământ! Un cadru didactic din Italia a reușit să păcălească sistemul educațional. Acesta a figurat ca angajat, însă nu a predat nicio lecție la clasă. Iată cine este profesorul care nu a venit la muncă 3 ani, dar a încasat 100.000 de euro.
Situație revoltătoare în învățământ!
Un profesor de 60 de ani din Italia a stârnit un adevărat scandal în sistemul de învățământ. Bărbatul nu s-a prezentat deloc la catedră timp de trei ani, în ciuda faptului că avea un contract pe perioadă nedeterminată.
După ce a semnat contractul de angajare pe termen nedeterminat, profesorul a intrat imediat în concediu fără plată pentru un an. La sfârșitul primului an, nu s-a întors la școală, ci a adus în schimb o serie de certificate medicale care au justificat absențele sale pentru următorii doi ani.
În tot acest timp în care profesorul a lipsit de la școală, acesta a încasat aproape 100.000 de euro, spre revolta colegilor săi de catedră. Colectivul școlii din Treviso, instituția unde profesorul ar fi trebuit să predea, a sesizat conducerea școlii. Instituția de învățământ din Treviso a decis să pună capăt înșelătoriei profesorului, demarând procedura de concediere a acestuia.
Reguli stricte și pentru profesorii din România
Și în țara noastră au apărut schimbări majore în sistemul de învățământ. În anul școlar 2024-2025, profesorii sunt obligați să își asume în scris că respectă regulamentul privind interzicerea meditațiilor la clasă, prevăzut în Legea Educației, iar dacă îl încalcă sunt pasibili de sancțiuni. Prevederea există de câțiva ani în Codul de Etică, dar nu a fost luată în serios până acum.
În declarație profesorul trebuie să-și treacă numele și prenumele, adresa, datele din buletin, trebuie să noteze numele și adresa școlii, dar și ce normă didactică are. În declarație se completează apoi disciplina, clasa la care predă și anul școlar în curs. Documentul trebuie să fie datat și semnat. Pe lângă regulamentul ce trebuie respectat de către profesorii din România care fac meditații cu elevii, o altă schimbare vizează sistemul de învățământ. Ministrul Educației a anunțat noi reguli pentru cadrele didactice, dar și pentru elevi și părinți. Una dintre măsurile luate pentru elevi în noul an școlar este introducerea sălii de detenție pentru elevii care deranjează orele.
„În cazul elevilor care în timpul orelor manifestă comportamente care afectează desfășurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu. În acest caz sunt obligatorii: supravegherea elevului de către un alt cadru didactic sau didactic auxiliar și informarea părintelui. Important: Cadrul didactic poate lua această decizie doar pentru propria oră de curs. Pentru respectiva oră elevului nu i se consemnează absență. Fiecare școală va include în regulamentul propriu modalitatea exactă de aplicare a acestei prevederi, în funcție de resursele existente.”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.
Această lege a stârnit deja controverse. Sala de detenție pentru elevii problematici nu pare a fi o idee bună pentru mulți. Mai multe asociații ale elevilor au criticat măsura și au cerut eliminarea ei, spunând că „sistemul de învățământ din România nu este pregătit pentru această schimbare radicală.”
Revoltă a stârnit și cazul unui profesor din Italia, care nu a predat timp de 3 ani, dar a încasat venituri de 100.000 de euro. Cadrul didactic a fost concediat în urma sesizărilor colegilor de catedră.
Ha! Da de femeia lu’ Iohannis nu ziceti nica? Tot profesoara, doar ca asta nu a dat pe la scoala de vreo 8 ani si a incasat mult mai mult decat a luat ala din India.