Prima pagină » Titlurile zilei » Situație nemaiîntâlnită în Iași! Un motiv de necrezut a determinat-o pe o bătrână să-și mute dormitorul în fața blocului! Maria Livadariu: „Îmi e teamă să nu fac vreun infarct”

Situație nemaiîntâlnită în Iași! Un motiv de necrezut a determinat-o pe o bătrână să-și mute dormitorul în fața blocului! Maria Livadariu: „Îmi e teamă să nu fac vreun infarct”

13 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Situație nemaiîntâlnită în Iași, unde Maria Livadariu, o bătrână în vârstă de 79 de ani, care locuiește în cartierul Mircea, și-a mutat dormitorul în fața blocului din cauza temperaturilor caniculare. Femeia susține că se confruntă cu probleme pulmonare și cardiace, motiv pentru care se teme că ar putea să se sufoce în locuință.

Situație nemaiîntâlnită în Iași! Din cauza temperaturilor ridicate, o bătrână a ales să doarmă în fața blocului

Reporterii BZI au observat, odată cu începutul caniculei, o bătrânică ce dormea pe un pat improvizat, amplasat în fața unui bloc din cartierul Mircea. La prima vedere, au crezut că este vorba de o persoană fără locuință, dar femeia părea destul de îngrijită. După ce au discutat cu ea, au aflat care este adevăratul motiv pentru care alege să doarmă acolo.

„Eu am lucrat la Fabrica Țesătura, în confecții, toată viața mea și am rămas cu probleme la plămâni, am și probleme cu inima. Îmi e teamă să nu fac vreun infarct din cauza căldurii, doar au mai fost cazuri. Locuiesc în zonă, am un apartament cu două camere, dar din cauză că în casă nu am aer condiționat, prefer să dorm aici. Am 79 de ani, în tinerețe e tare bine, dar bătrânețea e grea. E prima vară în care căldurile mari m-au făcut să dorm afară. Aș putea să mă internez într-un spital, dar la ce condiții sunt și acolo, prefer să dorm aici. Tot am fost prin spitale și știm care e treaba. Acum, încă s-a mai răcorit, dar în iulie, când era atât de cald, sunau sirenele ambulanțelor într-una. Nu dorm chiar în fiecare seară aici, doar când e mai cald”, a declarat Maria Livadariu.

Maria Livadariu: „Nu mă tem că s-ar putea lega cineva de mine, pentru că toți vecinii mă cunosc”

Maria Livadariu își mută patul în fiecare seară și se trezește în zori pentru a nu fi zărită de trecători. Deși doarme în fața blocului, bătrâna susține că nu se teme, deoarece până acum nu a fost deranjată de nimeni.

„Nu m-a deranjat nimeni de când dorm aici. Nu mă tem că s-ar putea lega cineva de mine, pentru că toți vecinii mă cunosc. M-am gândit să merg în parc să dorm, dar acolo mai sunt tineri și nu toți sunt cuminți, aici e o zonă mai ferită. Am o soră mai mare, care stă în Tătărași, ea are condiții bune, are aer condiționat, dar e departe să merg seară de seară să dorm la ea. Nu sunt văduvă, sunt divorțată, am fost căsătorită timp de 20 de ani. Am un singur băiat, care tot îmi zicea să mă împac cu taică-său, dar toată viața am stat să mânuiesc cratițele, nu mai am putere să fac asta și acum, la bătrânețe. Bărbatul meu a fost maistru, nu era deloc prost, a avut serviciu bun, dar i-a plăcut comoditatea, să îi fie servite toate dinainte și el să petreacă cu colegii și prietenii lui. Eu mă ocupam și de copil, și de el, am dus-o așa vreo 20 de ani, ajunsesem piele și os, acum sunt grasă. E mare greutate să duci o căsnicie”, a declarat bătrâna care din cauza căldurii a ales să doarmă afară, o situație nemaiînâlnită în Iași.

Comentarii
  • feminism la 79 de ani: eu! eu! eu!
    „Eu mă ocupam și de copil, și de el, am dus-o așa vreo 20 de ani, ajunsesem piele și os, acum sunt grasă. E mare greutate să duci o căsnicie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *