Prima pagină » Titlurile zilei » Situație incredibilă la o asociație de proprietari. Locatarii unui bloc din Iași sunt șocați după ce proprietarii unui apartament și-au dărâmat pereții: „Au dărâmat tot, poate ne trezim cu o surpriză” – FOTO

Situație incredibilă la o asociație de proprietari. Locatarii unui bloc din Iași sunt șocați după ce proprietarii unui apartament și-au dărâmat pereții: „Au dărâmat tot, poate ne trezim cu o surpriză” – FOTO

01 aug. 2023, 02:00, 34 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Situație incredibilă la o asociație de proprietari din Iași. Locatarii sunt șocați de faptul că un vecin și-a dărâmat pereții din apartamentul său. Președintele asociației umblă acum peste tot doar ca să oprească lucrările

Totul a început în noiembrie 2022, când într-un apartament de la un bloc situat pe str. Anastasie Panu s-au efectuat mai multe lucrări. Muncitorii cărau zeci de saci de moloz din apartament fără să ridice suspiciuni. După câteva luni de liniște, lucrările au reînceput în luna iulie 2023, doar că, de data aceasta, noul președinte al asociației Scala a dorit mai multe explicații despre ce se întâmplă în apartament.

Vecinii sunt șocați

o poză de la intrarea în bloc

Vecinii au mers la președintele asociației de proprietari din cauza zgomotelor puternice din apartament

Sunetul picamerelor i-a scos din sărite pe locatari și au mers la președintele asociației. Constantin Budeanu este în funcție de doar două luni, dar, văzând că sunt mai multe probleme cu apartamentul respectiv, a mers să ceară explicații. A fost de multe ori să bată la ușa apartamentului, însă nu i-ar fi răspuns nimeni, dar a reușit să afle că în interior au fost dărâmați toți pereții. Astfel, bărbatul a mers la mai multe instituții pentru a verifica dacă este legal ce se întâmplă.

„Avem o problemă cu un vecin care dărâmă pereții din apartamentul său. A mai avut o lucrare în noiembrie, sute de saci de moloz, acum iar lucrează, dar nu au nicio aprobare de la noi, de la asociație sau măcar să știm ce se întâmplă acolo, mergem la ușă, sunăm, nu ne răspunde nimeni, am reușit odată să văd ce se întâmplă înăuntru, nu mai era niciun perete. Am făcut sesizări la primărie, din câte am înțeles, le-a spus cineva să se oprească. Lucrează cu picamerele, se aude tot blocul.

Vecinii au venit la mine, că să îi ajut cu ceva, dar ce aș mai putea face. Ei nu au autorizație, nimic, nouă nu ne-au prezentat decât o expertiză, dar din luna noiembrie 2022 pentru o altă lucrare. Dar ei dărâmă pereții, poate afecta structura blocului. Am fost și la Inspectoratul Județean în Construcții și mi-au spus că e problemă doar dacă dărâmă un perete de rezistență, dar nu a făcut nimeni verificări să vadă ce se întâmplă acolo. Cară non-stop saci de la etajul 9, după care îi duc cu roaba afară, au un sac mare de la Salubris.

De două luni sunt președintele asociației, iar ei au văzut că în noiembrie anul trecut nu le-a spus nimeni nimic, au spus că le merge și de data aceasta, doar că eu am început să mă interesez de ce se întâmplă. Le-am cerut un document, ceva, ei mi-au retrimis expertiza din noiembrie, dar fără un proiect de la primărie, nimic. Au dărâmat toți pereții din apartament, poate nu ne trezim cu vreo surpriză”, a specificat Constantin Budeanu, președintele asociației Scala.

Proprietarii nu au oferit un răspuns

o poză cu saci de moloz

Muncitorii au cărat zeci de saci de moloz din apartamentul respectiv

Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului pentru a verifica situația. Acolo erau doar doi muncitori, unul dintre ei fiind vărul proprietarului, dar care nu știa nimic despre situație. În scara blocului există și un afiș pe care scrie că se efectuează lucrări la apartamentul familiei Bogdan Irinescu.

„Sunt rudă cu proprietarul, sunt vărul său, dar nu am eu treabă ce se întâmplă aici, doar lucrez”, a specificat vărul proprietarului.

Într-adevăr, există o expertiză depusă în luna noiembrie, iar după cererea președintelui pentru un nou document, aceștia au venit cu aceeași expertiză. La unul din numerele de telefon afișate de proprietari pentru vecini ne-a răspuns un asociat al acestuia.

„Oricum pierdeți vremea, sunt doar niște amenajări pe care le facem în bloc. Nu suntem interesați să discutăm cu dumneavoastră”, a precizat un asociat al proprietarului.

Lucrările de la apartament vor continua, chiar dacă locatarii sunt șocați de ce se întâmplă, nu se pot face prea multe lucruri. Președintele încearcă să găsească o soluție acum, mergând la toate instituțiile.

Comentarii
  • Asa-i cand esti la pensie si nu ti-a dat nimeni un pumn in botan

  • in Iasi 90 % dintre proprietarii de apartamente au daramat peretii de rezistenta ,fiecare dupa capul lor pt ca nu ii mai verifica nimeni ,primarul corupt si penal kirica nu e interesat ,disciplina in constructii dorm ,in caz de un cutremur mare 90 % dintre blocuri se vor prabusi ,atunci se vor intreba de ce nu sa facut nimic inainte ??? ca la noi mortu e vinovat %)))

  • Pe strada bistrita in alexandru ca in filmele cu prosti ,mai toti au improvizat balcoane fara acte la parter ,separeuri in fata usii la parter fara aprobari ,aerisiri in bucatarii astupate ,peretii daramati cei de rezistenta blocului ,cine sa ii controleze mafia din primaria iasi

  • Ala nu e bloc pe cadre ? Pereții nu au rol doar de umplutura ?

  • primaru chirica e ocupat doar de pus panselute ,alearga doar dupa spaga si comisioane grase ,vrea sa il depaseasca pe mutu cu 7 case

  • UNDE SUNT ORGANELE DE CONTROL ALE STATULUI CORUPT SI TRADATOR ?

  • avem un primar mamela amortita cu creier de lingau si o militie ce doarme prin masini ……………………………….

  • Veniți și vedeți pe str Nicolae Iorga nr 45,unde administrator este Plavan ,care nu ne permite sa ne izolam termic apartamentele,amenintandu-ne în permanenta cu politia locala,dar la partier în spatele blocului permite unui polițist,sa spargă structura blocului făcându-se ieșire prin spatele blocului, ba mai mult a turnat placa de beton în fata apartamentului mai lat decât trotuarul legal al blocului, acoperind conductele de apa rece și bănuim ca urmează balcon ,cum este asta pentru unii se aplica legea pentru alții nu ?

  • legea e doar pt oi ,prosti si naivi

  • NICOLAE DACIA

    FUGITI DE FIRMA FANTOMA ILEGALA TERMOSERVICE IASI CONDUSA DE PENALUL ESCROC MITOMAN AIVANOAIEI CE IN CARDASIE CU VITA DE PRIMAR INSEALA DE 8 ANI LUNA DE LUNA PENSIONARII DI DACIA ALEXANDRU SI MINERVA CU SERVICII DE RAHAT SI TAXE ,COMISIOANE SI PENALIZARI EXTREM DE MARI

  • student din iasi

    psd pnl = aceleiasi gunoaie si mizerii ce ne fura si ne vand tara si resursele IESITI DIN CASE DACA VA PASA

  • Exact. Cadre lamelare.

  • ● ASOCIATIILE TREBUIESC DESFIINTATE ● NU SUNT BUNE DE NIMIC

    ●De ce mai avem asociații de proprietari? Răspuns: Pentru a da salarii unor pensionari din vechiul regim 🤢

    ●Cum se poate desființa asociația de proprietari?
    Pentru ca dizolvarea sau desființarea asociației de proprietari să fie completă în cazul scăderii numărului de proprietari este, bineînțeles, nevoie de acordul instanței. Proprietarii se vor adresa judecătoriei în a cărei circumscripție teritorială se află pentru a cere încetarea personalității juridice.

  • ISC? Marea glumă proastă numită ISC?
    Dacă nu dai banul jos sau nu ești de la primărie este posibil să se intereseze de lucrarea ta. Altfel…banul vorbește. Alți jmenari care se alătură la gașca de îmbuibați pe banii noștri.

  • ● ASOCIATIILE TREBUIESC DESFIINTATE ● NU SUNT BUNE DE NIMIC
    august 1, 2023 la 8:41 am

    sunt perfect de acord cu dvoastra, dar vedeti cand se intampla o „buleala” de genul asta la un apartament unde se sparg toti peretii de rezistenta nici un vecin nu are trecere in fata autoritatilor competente decat tot cu sprijinul adminstratorului/presedintelui de asociatie care are alta trecere in fata celor de la Primarie.

  • Cand aud ca isi sparge unul balcoanele, peretii, face open space, deduc faptul ca este un imbecil. Fara exceptie. N-am intalnit om care sa sparga pereti si balcoane si sa fie un intelectual rasat. Sau macar un om decent dpdv intelectual. Doar lachiosi care au vazut ei la altii sau pe-afara ca e cu open space, fara sa inteleaga de ce.

  • Aurel, inginer constructii civile

    „…se intampla o „buleala” de genul asta la un apartament unde se sparg toti peretii de rezistenta nici un vecin nu are trecere in fata autoritatilor competente 🤣decat tot cu sprijinul adminstratorului/presedintelui de asociatie care are alta trecere in fata celor de la Primarie.”😄

    😅😅😅😅
    Ce trecere sa aibe un mosneag cu 8 clase care e „presedinte”de asociatie?!?

    🤣🤣🤣🤣🤣 Ce naiba sa faca administratorul? Sa.i numere ouțele la aia care au spart peretii de rezistenta?

    Solutia e simpla: actionat in judecata, iar respectivul e obligat sa readuca peretii la starea initiala.
    Mai mult îi costa intretinerea (salariile celor din asociatie) in fiecare luna, decat te costa un avocat.
    Chiar sunt inutile aceste asociatii de proprietari. Efectiv, platim luna de luna „niste” omuleti care îi păcalesc pe locatari ca ei au ” trecere ” in primarie.🤑

    Uitati-va la acesti nefericiti care au aparut la ziar, ei, luna de luna au platit pe niste ” trântori cu trecere la primarie” 🤪 ca sa-i fereasca de situatii de genul acesta.
    Aia „cu trecere la primarie” aka conducerea asociatiei de proprietari nu si-au facut treaba, bani au incasat, iar locatarii stau cu frica in sân ca să nu cada blocul peste ei.

    Din păcate, săracii locatari pot MURI oricând, blocul cu peretii de rezistenta dărâmati se poate prabuși din moment în moment. Nu e nevoie de cutremur.
    Evacuați zona urgent.

  • Pai Ciobanu,șeful peste toate administrațiile este membru în mai multe asociatii de proprietari, de unde este plătit, atunci cine mai controlează???

  • De acord cu Aron, 10.14: Un cetatean cu toate ”tiglele” pe cap nu sparge peretii dintr-un imobil, afectand structura de rezistenta. Asta o fac doar cei cu minte putina, cei redusi mintal. Si o fac ca au vazut ei undeva, sau ca sa dea ”bine” la ”preteni”.

  • Si eu sunt De acord cu Aron, 10.14..Desfiintati asociatiile de proprietari. Ceara mamii lor, au salarii din banii nostrii…nici macar sa stopeze pe unul care darama zidurile nu sunt in stare sa.l opreasca.
    Jos asociatia, sus patria!

  • La mine la asociatie, femeia de servici se face ca spala scarile, iar cu maturatul, mai mult fâșca-fâșca. Cine, dracul…îi controleaza pe ăștia?
    Femeia de servici se lauda ca ea are detergent acasa , cât să mai și vânda! Pai, daca spala scara odata la saptamana, sau mai rar…si cand o face, doar la parter spala cu detergent, in rest cu apa…normal sa.i rămana detergent la greu. Hai sictir

  • pt nicolae din dacia

    iati pastilele de sevraj alcool. te a refuzat fata din dacia si esti crizat? la socola vita ca boii sunt destepti

  • AIVANOAIE e un penal aflat in slujba lui chirica. Huuuuoooo

  • fara penali in functii publice !!!

    Nu îi dă competența afară din casă, dar ocupă și câte două funcții cheie în administrația Iașului. Printre oamenii nepotriviți la locurile potrivite se numără și Alin Aivănoaie, director executiv la SC TermoService SA și administrator neexecutiv la SC Servicii Publice SA. Potrivit legii, calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit. Din exercitarea și neexercitarea retribuita a celor două funcții, Aivănoaie este platit anual cu 50 de mii de euro. Alaturi de Aivanoaie, fost vicepresedinte al CJ Iasi, o halca din bugetul SC Servicii Publice este pusa departe si pentru Nicolae Ivanciu, un alt fost vice de CJ
    Nepotismul si sinecurile in societatile subordonate Primariei Iasi constituie o caracatita ale caror tentacule lipicioase acapareaza functii cheie, pentru care sunt infiintare servicii cu obiecte de activitate fictive si, ce este mai grav, paraziteaza functionarea normala a unor institutii si greveaza bugetul public al Iasului.
    Este si cazul SC Servicii Pubice SA, societate scoasa acum ceva ani de sub dictatura familiei Salceanu si preluata de directorul Laurentiu Ivan, al carui plan de management a reusit sa rentabilizeze societatea si implicit sa ridice standardele unor servicii si sa schimbe imaginea Iasului dar, in schimb, nu a reusit sa curete organigrama de agatorii de functii prompati din afara sau nu.
    Astfel, de doi ani de zile, in structura acestei societati a fost bagat inculpatul Alin Aivanoaie, pe functia de director neexecutiv, fiind retribuit anual cu aproximativ 67.000 lei. Acest venit este cumulat cu suma de 183.000 lei, ce reprezinta retributia pentru postul de executie la Termoservice SA Iasi.

  • De la atatea ziduri sparte, cade blocul pesteocatari. Asociatia se scarpina la ooooutze. Cereti desfiintarea lor.
    Gata cu salarii babane pe spate proprietarilor.

    Stati toata ziua, nu faceti nimi si i casati bani degeaba/ plata intreținerei…ce dracu „intretineti”? Ca sparg astia toate zidurile si voi habar n-aveti.

  • Vand apartament open space ! Adresa? Exact blocul aparut in ziar. Vand urgent, sa nu ma prinda marele cutremur🤭

    Cade blocul! Deja se desprind bucăți mari de tencuială. E jale, oamenii din acea zona sunt speriati ! Nu vor sa le cada cladirea in cap, in timp ce dorm.

    Prea multi proprietari din acel bloc turn au spart zidurile de rezistența…
    Acum, unii locatari au open space in living + bucatarie…in curand tot blocul o sa fie open space 100% 😂

  • militia locala ce face ,patrule nu ,actiune nu ,amenzi nu ,implicare nu ,pentru ce reidica cate 8000 lei pe luna per agent ? pentru ce ii platim daca nu se implica

  • 《Vecinii au venit la mine, că să îi ajut cu ceva, dar ce aș mai putea face. 》…o mai gad ! ;))

    …ce mai doriti, dragi ieșeni. Efectiv asociațiile trebuiesc desfiintate. Sunt inutile.
    Cu un avocat bun,rezolvi imediat și nu te costa „intretinerea” lui, lună de lună.
    Trebuie urgent sa fie desființate aceste asociații. Doar incaseaza salarii, in rest toate cele bune…in caz de prăbușire a cladirii, ei sunt acoperiti de hârtii, propietarii de moloz. Trist

  • IN ZONA ALEXANDRU ZILNIC SE PERINDA GASTI DE TINERI VIOLENTI SCANDALAGII CE CONSUMA DROGURI ,ALCOOL IN SCARI DE BLOCURI ,PARCURI SI LOCALA NU RASPUNDE LA TELEFON ,CICA NU AU MASINI SI PERSONAL ,DLE PRIMAR CE FACETI ?

  • Patrule civile odata la 10 blocuri ,nu va mai bazati pe putorile si tradatorii din militie , acestia se trezesc doar dupa ce se intampla ceva ,cutremure ,crime ,violuri samd.

  • Andreea, locatară

    Asociaţia de proprietari se va dizolva în situaţia în care numărul proprietarilor condominiului scade sub 5 sau cu acordul tuturor proprietarilor ori al reprezentanţilor acestora, în condiţii de maximă urgenţă, când situaţia sau când starea condominiului o impune. Situația in acest moment e tragica, acel bloc risca să se dărâme si sa cada peste locatari. Deci, se poate desființa, moșnegii pensionari care conduc aceste asociații de proprietari pot pleca la pensie.

    Locatarii pot sa-si plateasca singuri utilitatile, nu au nevoie de „intermediari” pt asta. Noi, proprietarii nu suntem retarzi. La munca cu voi nu la intins mâna.

  • Face penthouse

  • Pensionar Dacia

    La puscarie cu vita corupta de primar si sleahta lui de criminal in haina statului care ne ucide …

  • ACESTE ASOCIATII TREBUIE DESFIINTSTE URGENT SPALA BANI PRESEDINTII SI ADMINISTRATORII .PLATIM CA BOII PRESEDINTE.ADMINISTRATOR .CENZOR ETC…POLITIA ECONOMICA SA FACA CONTROALE LA ASOCIATII SA VADA CUM SE FURA BANII.ESTE O MAFIE CUMPLITA .NOI PROPIETARII PUTEM SA PLATIM SINGURI NU DE TREBUIE NISTE EXCROCI DA NE GESTIONEZE BANII NOSTRI .TREBUIE FACUTE SESIZARI LA PARLAMENT SA VOTEZE O LEGE PT DESFIINTAREA ACESTOR ORGANIZATII DE SPALARE DE BANI .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *