Prima pagină » Local » Situație halucinantă! Cursa Sharm El Sheikh – Iași a fost din nou amânată. Aproximativ 200 de persoane sunt blocate în aeroportul din Egipt – UPDATE

Situație halucinantă! Cursa Sharm El Sheikh – Iași a fost din nou amânată. Aproximativ 200 de persoane sunt blocate în aeroportul din Egipt – UPDATE

31 iul. 2024, 15:52, 5 ,
în Local

Situație halucinantă! Cei aproximativ 200 de pasageri care așteaptă de 40 de ore în aeroportul din Sharm El Sheikh pentru a ajunge la Iași au fost anunțați că zborul a fost din nou amânat.

UPDATE: La ora 17:45 a decolat avionul din Egipt.

Conform datelor transmise de către agenția de turism Menzies, decolarea din Egipt spre Iași a fost amânată pentru ora 18.00, ceea ce înseamnă că aeronava ar trebui să ajungă la Aeroportul Internațional din Iași în jurul orei 21.00.

Pasagerii care pleacă pe ruta Iași – Egipt trebuie să știe că și cursa lor a fost amânată pentru ora 21.50.

Pasagerii trebuie să țină legătura cu agenția de turism. Charterele se fac în baza unui contract încheiat de agențiile de turism/touroperatori și companiile aeriene. Agenția de turism este https://join.joinup.ro/en.

Potrivit unor surse, aeronava SkyVision este închiriată de compania SkyUP, care operează aceste zboruri. Însă, în orar se arată că se operează cu aeronavele SkyVision.

Părinţi cu copii au dormit pe jos, fără a primi mâncare şi apă

Cei 164 de pasageri care au rămas blocaţi pe aeroportul din Sharm El Sheikh din Egipt au plecat de la hotel ieri, 30 iulie 2024, ora 7:30 dimineața, având în vedere că aveau zbor spre Iași la ora 11:20. Durata zborului ar fi trebuit să fie de 3 ore și 20 de minute, iar în Iași ar fi trebuit să ajungă la ora 14:40. Însă, cursa a fost anulată fără a li se prezenta motivele.

„Este infernal să aștepți în aeroport 14 ore. Suntem nevoiți să stăm pe jos, copiii dorm pe bănci sau în cărucioare. Nu avem mâncare, apă, este o bătaie de joc”, transmitea ieri un pasager care așteaptă de mai bine de 14 ore în aeroportul din Egipt.

Zeci de părinţi cu copii mici au dormit pe jos, fără a primi mâncare şi apă. După mai bine de 16 ore de aşteptare, doar o parte din pasageri au primit cazare.

„Stau cu copilul în brațe, pe jos, pentru că nu mai sunt locuri pe scaune. Chiar dacă se știe că zborul are o întârziere de peste 14 ore, nu ni s-a oferit nici măcar un pahar cu apă, nu mai spun de ceva de mâncare. Sunt copii care plâng din cauza oboselii, din cauza faptului că nu reușesc să adoarmă în aceste condiții. Este inuman să plătești sute de euro pe biletele de avion și să fii tratat cu bătaie de joc. Nu ni se oferă informații, nu știm ce se va întâmpla, iar nimeni nu va răspunde de oboseala și stresul suferit”, a spus ieri mama unei fetițe de 2 ani.

În cursul zilei de astăzi, 31 iulie 2024, li s-a transmis faptul că aeronava ar putea să decoleze la ora 13.00 şi să aterizeze pe Aeroportul Internaţional din Iaşi la ora 15.20. O altă cursă va pleca din Iaşi spre Egipt la ora 16.10.

Menţionăm faptul că ieri, cursa Iaşi – Sharm El Sheikh a fost şi ea anulată. Sute de oameni au aşteptat în aeroportul Internaţional din Iaşi ore întregi până când li s-a comunicat faptul că zborul a fost anulat. Persoanele au pierdut nopţi de cazare la hotel şi bani.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *