Prima pagină » Local » Situație dramatică pentru o tânără de 36 de ani din Iași! A ajuns la spital, însărcinată în 28 de săptămâni, dar nu se știe dacă va putea să-și mai țină copilul în brațe
Situație dramatică pentru o tânără de 36 de ani din Iași! A ajuns la spital, însărcinată în 28 de săptămâni, dar nu se știe dacă va putea să-și mai țină copilul în brațe

Situație dramatică pentru o tânără de 36 de ani din Iași! A ajuns la spital, însărcinată în 28 de săptămâni, dar nu se știe dacă va putea să-și mai țină copilul în brațe

03 sept. 2024, 02:00,
Mădălina ISACHE în Local

Situație dramatică pentru o tânără de 36 de ani din Iași. Femeia, însărcinată în 28 de săptămâni, a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, din cauza unei crize comițiale. În urma investigațiilor, medicii au descoperit că femeia avea o tumoră cerebrală agresivă, astfel că au acționat de urgență.

Situație dramatică pentru o tânără din Iași, însărcinată în 28 de săptămâni! Femeia a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală

Sâmbătă, 31 august 2024, o femeie de 36 de ani, din Iași, a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Însărcinată fiind în 28 de săptămâni, femeia prezenta crize comițiale severe, iar medicii au început investigațiile. Astfel, tânăra a fost diagnosticată cu o formă agresivă de tumoră cerebrală. Din cauza riscurilor imense pentru viața mamei și a copilului, medicii au decis să acționeze imediat.

A fost nevoie de intervenția specialiștilor de la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi, care au reușit să aducă pe lume copilul născut prematur. Născut la doar 28 de săptămâni, bebelușul se află acum sub îngrijirea neunatologilor de la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi, fiind intubat și monitorizat constant. Cu toate acestea, starea sa este gravă, fiind intubat. Această intervenție de urgență a fost, însă, esențială pentru a-i oferi nou-născutului o șansă la viață.

De asemenea, mama sa este intubată și se află sub supravegherea atentă a cadrelor medicale de la Clinica de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

„Pacienta este internată la noi după ce a avut crize comițiale. Deocamdată, pacienta este investigată și, ulterior, vom lua o decizie. Vom interveni chirurgical pentru înlăturarea tumorii”, a declarat dr. Lucian Eva, manager la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Tot mai mulți tineri se prezintă la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași cu anevrism cerebral sau tumori

Din păcate, cazul pacientei în vârstă de 36 de ani, care a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, nu este o excepție. Dr. Lucian Eva a explicat că în cadrul unității medicale ajung tot mai mulți pacienți tineri, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani.

„În ultima perioadă, a crescut numărul de pacienți de vârstă tânără, între 35 și 50 de ani, diagnosticați cu o patologie vasculară sau tumorală, la Spitalul de Neurochirurgie. La marea majoritate dintre acești pacienți, simptomatologia este destul de săracă, de la ușoare amețeli, tulburări de vedere sau dureri de cap. Sunt și cazuri mai severe, când pacienții ajung în stare gravă, în stare de comă sau cu deficite neurologice”, a spus dr. Lucian Eva, medic primar neurochirurg și manager la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Din cauza unei tumori cerebrale, sâmbătă, 31 august 2024, o tânără din Iași a ajuns la spital, în stare gravă. Deși a născut prin cezariană, situația mamei este dramatică, atât ea, cât și nou-născutul fiind în stare gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *