Prima pagină » National » Situaţie dramatică la Sibiu. Spitalul Județean și spitalele suport covid din județ sunt arhipline
Situaţie dramatică la Sibiu. Spitalul Județean și spitalele suport covid din județ sunt arhipline

Situaţie dramatică la Sibiu. Spitalul Județean și spitalele suport covid din județ sunt arhipline

10 nov. 2020, 13:18,
în National

Situaţie dramatică la Sibiu, Spitalul Județean Sibiu și spitalele suport covid din județ sunt arhipline. În urmă cu o lună la Mediaș, a murit primul pacient în așteptarea unui pat de ATI, oriunde în țară. De atunci până acum rata de infectare în județul Sibiu a ajuns la 6,60 la mia de locuitori.

Cadrele medicale nu sunt suficiente, iar turele interminabile din ultimele luni i-au adus la epuizare.

Situaţie dramatică la Sibiu

”Primim valuri după valuri de pacienți covid. E un schimb continuu de pacienți, vorbim ore în șir la telefon să le găsim tuturor câte un loc într-un spital. Unii dintre ei acuză medicii, acestora de multe ori li se vorbește urât. Încercăm să înțelegem pacienții, pentru că sunt într-o situație de incertitudine. Aud că unii mai mai mor, că unii sunt în stare gravă, nu știu cum va evolua starea lor de sănătate, sunt speriați. Dar, vreau să îi asigur că facem tot ce putem. Medicii îi văd pe toți, încercăm din răsputeri să le asigurăm tot ce au nevoie din punct de vedere medical”, spune Florin Grosu, directorul medical al Spitalului Județean Sibiu.

Valul de pacienți cu coronavirus care au nevoie de internate crește și tot crește. Capacitatea spitalelor este limitată, iar asta pune medicii în dificultate. ”Deja suntem puși în situația de a alege. Deocamdată alegem cine primește primul un pat- în funcție de patologie, se severitatea simptomelor. Dar, în curând, dacă numărul infectărilor nu scade, vom avea de făcut alegeri mult mai grele- pe cine salvăm, pe cine băgăm la AŢI. Orice sistem medical din lumea asta este depășit la un număr atât de mare de pacienți”, spune directorul medical.

Spitalul Judeţean Suceava nu mai are paturi ATI pentru bolnavii infectați cu COVID-19

În prezent, în judeţul Suceava sunt internaţi 351 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, dintre care 76 au forme severe sau grave ale bolii.

La Spitalul Judeţean Suceava sunt în prezent internaţi 194 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Dintre cei 194 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, un număr de 96 prezintă forme medii ale bolii, 22 prezintă forme uşoare, 56 prezintă forme severe, 20 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia AŢI, cinci fiind ventilaţi mecanic.

Spitalul Suceava dispune, în prezent, de 349 paturi libere, dintre care 27 pentru pacienţi COVID, 228 în sectorul non-COVID şi 94 pentru zonă tampon.

La unitatea AŢI nu mai este disponibil niciun pat liber pentru pacienţi COVID, dar sunt 31 de ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţi COVID, conform prefecturii Suceava.

În luna aprilie acaestui an, președintele Klaus Iohannis a retras decorația conferită Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Managementul defectuos al unității a băgat în carantină tot municipiul.

„Având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, anunța atunci Adminsitrația Preezidențială.

Secția ATI a unui spital din București stă închisă, deși este dotată cu aparatură de ultimă generație

Secția ATI a Spitalului Witting din București este închisă, din cauza lipsei de personal. Spitalul Witting din București este subordonat Ministerului Transporturilor. Din data de 23 iulie 2020, acest spital a devenit spital suport COVID-19, însă secția de Terapie Intensivă nu funcționează. Deși are 16 ventilatoare și șase paturi noi, acestea rămân nefolosite, deoarece nu există personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *