Prima pagină » Actualitate » Situaţie disperată în India! Țara se confruntă cu un val grav de îmbolnăviri COVID-19 – GALERIE FOTO

Situaţie disperată în India! Țara se confruntă cu un val grav de îmbolnăviri COVID-19 – GALERIE FOTO

27 apr. 2021, 07:50,
George Cristian, în Actualitate

În februarie, se părea că India a pus sub control Covid-19 , cazurile zilnice scăzând cu aproape 90% față de vârful primului val de anul trecut. Situaţia de acum este una disperată după ce un nou val de îmbolnăviri face ravagii în cea de-a doua țară ca număr al populației din lume.

Acum, țara se confruntă cu cel mai grav focar din lume. Cazurile zilnice au crescut continuu în ultimele 10 zile; Luni, India a raportat 352.991 de cazuri noi, depășind încă un record pentru cea mai mare cifră de o singură zi la nivel global.

Cifrele se traduc ca o tragedie

Pe teren, aceste cifre se traduc într-o tragedie. Fotografiile arată familiile îndurerate îmbrăcate în costume de protecție complete la incinerările în masă, efectuând ultimele rituri înconjurate de alte zeci de cadavre funerare care ard. Spitalele au epuizat consumabilele medicale de bază, mulți pacienți murind din cauza lipsei de oxigen. Membrii familiei conduc de la o clinică la alta, căutând frenetic paturi AŢI deschise pentru cei dragi.

Guvernul s-a străduit să răspundă crizei, țările din întreaga lume oferind ajutor. Însă, deocamdată, focarul nu dă semne de regres, iar experții avertizează că s-ar putea agrava și mai mult.

„Mi-e teamă că acesta nu este vârful”, a declarat luni dr. Giridhara R. Babu de la Fundația pentru Sănătate Publică din India. „Genul de date pe care le vedem (suntem) la cel puțin două-trei săptămâni distanță de vârf”.

Alții spun că India s-ar putea apropia de vârf acum, mai devreme decât estimarea lui Babu – dar cu atât de mulți bolnavi și atât de puține provizii disponibile, țara va înregistra multe alte decese înainte ca al doilea val să dispară.

De ce a devenit atât de gravă situația din India

Cazurile au început să crească la începutul lunii martie, dar s-au accelerat rapid – numărul cazurilor zilnice până la sfârșitul lunii a crescut de șase ori mai mare decât la începutul lunii. Această creștere exponențială a continuat cu o creștere a vitezei de răspândire și severității.

Al doilea val a lovit mult mai tare pentru că oamenii nu erau pregătiți, spun experții. Primul val a atins punctul culminant în septembrie, iar cazurile zilnice au scăzut constant în următoarele luni; recuperarea aparentă părea atât de reușită încât ministrul sănătății din țară a declarat la începutul lunii martie că sunt ” la finalul jocului” pandemiei.

Locuitorii au relaxat practicile sigure ale Covid, cum ar fi distanțarea socială, iar autoritățile au fost mai slabe în aplicarea lor. Deși unele state au rămas prudente și au făcut pregătiri pentru un al doilea val, niciunul dintre acestea nu a fost suficient – și nimeni nu a prevăzut valul masiv care vine.

Criza a fost agravată de un răspuns lent al guvernului central. Deși unii miniștri de stat și autorități locale au început să ia măsuri din februarie, se pare că a existat un vid de conducere în cadrul guvernului central, prim-ministrul Narendra Modi rămânând în mare parte tăcut cu privire la situație până în ultimele săptămâni.

Uniunea Europeană oferă ajutor de urgență Indiei

Uniunea Europeană a decis să ofere un ajutor umanitar de urgență. Comisia Europeană se coordonează cu statele membre ale UE care sunt dispuse să trimită urgent medicamente şi oxigen Indiei, ţară care se confruntă cu un val agresiv al pandemiei de COVID-19 provocat de o nouă variantă a coronavirusului, scrie Agerpres.

Suntem pregătiţi să oferim ajutor. Uniunea Europeană îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii de asistenţă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei EFE.

De altfel, cazurile de decese din spital sunt la ordinea zilei în India. De exemplu, în urmă cu câteva zile la un spital din India au decedat 13 persoane din cauza unui incendiu izbucnit în unitatea de Terapie Intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *