Prima pagină » International » Situație critică în Republica Moldova. Încă un medic a pierdut lupta cu Coronavirus
Situație critică în Republica Moldova. Încă un medic a pierdut lupta cu Coronavirus

Situație critică în Republica Moldova. Încă un medic a pierdut lupta cu Coronavirus

14 aug. 2020, 13:01,
BZI.ro, în International

Sistemul medical din Republica Moldova mai pierde un doctor in lupta cu Coronavirus. Este vorba de medicul Iacob Papușoi de la spitalul raional Cimișlia.  Acesta a decedat din cauza unor complicaţii provocate de Covid-19, la numai o saptama dupa sotia sa care si ea a murit din cauza aceluiasi virus.

„Cu profundă tristețe aducem vestea despre trecerea în neființă a fostului coleg-medic Iacob Păpușoi, care la vârsta de 66 ani a pierdut lupta cu virusul ucigaș”, a anunțat Spitalul Raional Cimișlia.

„Aducem condoleanțe familiei, rudelor și celor apropiați, în legătură cu dramatică soartă a familiei. Exprimăm cele mai frumoase amintiri și respect pentru activitatea de peste 40 ani în sistemul medical din raion a medicului Păpușoi Iacob. Dumnezeu să-l odihnească în lumea celor drepți”, a adăugat Colectivul IMSP Spitalul Raional Cimișlia, citat de cotidianul.md.

Decesul sau nu a fost confirmat încă de Ministerul Sănătății din Republica Moldova,  dar acesta ar fi al 31 doctor care moare din cauza coronavirusului.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus din Republica Moldova a ajuns la 29.087 cazuri. În total, 20.276 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 879 au decedat.

Medic din judeţul Hunedoara, decedat din cauza Covid-19

Primarul din Brad, Florin Cazacu a anunțat că un doctor din județul Hunedoara a murit din cauza coronavirusului. Vorbim despre al treilea medic din România care moare din această cauză.

Medicul decedat era în vârstă de 70 ani și în cursul lunii mai trebuia să se pensioneze. Din luna aprilie era în concediu medical. Aceasta a fost dusă la Cluj cu o stare de oboseală datorită faptului că fiica sa este medic acolo.

Soțul ei care suferea de Covid-19 a fost dus tot acolo acum două săptămâni, iar acum se simte mai bine. Dr. Feier avea ușoare simptome de penumologie, dar se simțea bine când a plecat din localitate. La spitalul din Cluj a stat intubată pentru mult timp.

Dacă autoritățile vor confirma oficial informatiile, vorbim despre al treilea medic din țara noastră care pierde lupta cu virusul. Înainte am pierdut un doctor din Constanța în vârstă de 62 ani care lucra la Spitalul Județean Constanța și un medic internist din Botoșani de 68 ani.

În acest moment în țara noastră există 66.631 de cazuri de persoane infectate, 31.547 de persoane vindecate și externate. Bilanțul morților din cauza coronavirusului a ajuns la 2.860 de persoane. În secțiile de ATI, în prezent sunt internate 485 de persoane. La nivel național până în acest moment au fost prelucrate 1.450.269 de teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *