Prima pagină » Coronavirus » Situație critică în Franța. S-a depășit pragul de 50.000 de decese COVID-19

Situație critică în Franța. S-a depășit pragul de 50.000 de decese COVID-19

25 nov. 2020, 11:12,
BZI.ro, în Coronavirus

Situație critică în Franța acolo unde, marți, s-a depășit pragul de 5 0.000 de decese  cauzate de COVID-19. În prezent sunt 50.237 de morţi în spitale şi în centre medico-sociale, a indicat Departamentul de Sănătate publică din Franţa. 34.399 de decese au fost înregistrate în spitale, dintre care 458 în ultimele 24 de ore, precizează agenţia sanitară în comunicatul zilnic.

9.155 de noi cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore, au anunţat, marţi, oficialii francezi.

Situație critică în Franța

Din cauza faptului că în weekend au fost închise laboratoarele, luni 4.452 de persoane au fost declarate infectate. În total, 12.174 de noi internări au fost raportate în ultimele 7 zile, dintre care 1.833 la terapie intensivă.

Președintele Emmanuel Macron crede că Franța a trecut de perioada critică și că urmează să relaxeze carantina pentru Covid-19 începând cu weekendul viitor. În aces mod, până de Crăciun, magazinele, teatrele şi cinematografele vor fi redeschise, iar oamenii vor putea să îşi petreacă sărbătorile alături de restul familiei lor.

Emmanuel Macron va relaxa carantina

Chiar daca Franța se afla într-o situație critică, după numărul de decese înregistrat ieri, președintele țării urmează să relaxeze măsurile luate până acum.

Emmanuel Macron a declarat la televiziunea publică faptul că perioada cea mai dificilă a celui de-al doilea val al pandemiei a fost depăşită. Cu toate astea restaurantele, cafenelele şi barurile vor rămâne închise până pe 20 ianuarie, pentru a se evita declanşarea unui al treilea val.

”Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita un al treilea val, să facem totul pentru a evita o a treia carantină”, a spus Macron.

Dacă la început s-a impus carantinarea marilor orașe din Franța, lucru care nu a dat rezultate, guvernul a decis intrarea în carantină naţională pe 30 octombrie, dar mai puţin drastică faţă de cea din perioada 17 martie-11 mai.

Declinul numărului de spitalizări pentru infecţii cu Covid-19, combinate cu presiuni din partea grupurilor de afaceri care au susţinut că riscă ruina, au dus la apeluri pentru relaxarea restricţiilor cât mai curând posibil.

Situație critică în Franța. Campania de vaccinare începe la sfârșitul lunii decembrie

Macron a mai anunţat că va începe campania de vaccinare la sfârşitul lui decembrie sau începutul lui ianuarie, mai întâi cu persoanele cele mai vârstnice şi vulnerabile. Vaccinarea nu va fi obligatorie, a mai spus preşedintele.

OMS nu recomandă Remdesivirul în tratarea pacienţilor Covid-19, indiferent de cât de bolnavi sunt, deoarece nu există dovezi că îmbunătăţeşte supravieţuirea sau reduce nevoia de ventilaţie.

Recomandarea OMS a fost publicată vineri, 20 noiembrie, în jurnalul medical britanic BMJ.

„Grupul de cercetare a constatat lipsa dovezilor că Remdesivir are rezultatele care să conteze pentru pacienţi, cum ar fi reducerea: mortalităţii, nevoia de ventilaţie mecanică, timpul până la îmbunătăţirea clinică şi altele”, se arată în ghidul medical britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *