Prima pagină » Titlurile zilei » Situație ca în Evul Mediu la Școala Primară Mogoșești! Părinții acuză că elevii îngheață de frig în clase și merg la toaletele din curte!

Situație ca în Evul Mediu la Școala Primară Mogoșești! Părinții acuză că elevii îngheață de frig în clase și merg la toaletele din curte!

09 feb. 2023, 02:05, 20 ,
Elena DÎNCEANU, în Titlurile zilei

O situație ca în Evul Mediu se petrece la Școala Primară Mogoșești, iar părinții acuză că elevii îngheață de frig în sălile de clasă. Aceștia sunt îngrijorați și spun că nu este posibil ca cei mici să stea în frig la orele de curs. Învățătoarele scot elevii în curtea școlii pentru a face mișcare. Conducerea unității de învățământ spune că s-au luat deja măsuri în ceea ce privește căldura în clase

Școala Primară din comuna Mogoșești, județul Iași, este o clădire veche, dar care cu trecerea anilor a mai fost reconsolidată pe ici, pe colo. În incinta școlii s-au făcut chiar și toalete moderne, însă de care elevii nu se pot folosi, deoarece rețeaua de apă nu a ajuns încă pe acolo. În aceste condiții, copiii sunt nevoiți să meargă la grupul sanitar din curtea unității de învățământ.

Situație ca în Evul Mediu la Școala Primară Mogoșești! Dezvăluirile șocante ale părinților despre felul în care stau elevii în clase

Primarul comunei Mogosesti Popa-Rosu Rodica stand la birou pe un scaun cu laptopul in fata

Primarul comunei Mogoșești, Rodica Popa-Roșu, spune că e doar o chestiune de moment până ce toaleta din incinta școlii primare din comună va fi racordată la rețeaua de apă

De frica virozelor care au apărut în ultimul timp în rândul elevilor, părinții nu și-au mai lăsat copiii să meargă la școală din cauza frigului din sălile de curs. Părinții povestesc cum cei mici stăteau înfofoliți la ore, cu geci și căciulițe pe cap.

„Am copilul înscris aici, la grădiniță (n.r. – Școala Primară Mogoșești) și nu au sursă de căldură. Doamnele învățătoare spun că au sursă de căldură, dar pe curent. Încă din septembrie, de când fetița mea merge la grădiniță, școala a fost închisă până la ora 8:00, când ajung copiii, că nu este femeie de serviciu care să deschidă mai devreme. Așadar, căldura este pornită la ora 8:00, când ajung doamnele învățătoare, dar tot nu fac față pentru a încălzi sălile de clasă.

Copiii stau îmbrăcați cu geci și căciuli în cap. Mulți dintre părinți nu-și mai lasă copiii să vină la grădiniță din pricina frigului. Fetița mea a avut de două ori pneumonie. Venea acasă și îmi spunea cum doamnele învățătoare îi scoteau afară în zăpadă pentru a face mișcare și a se încălzi”, a declarat mama unei fetițe pentru reporterii BZI.

Părinții au sesizat și problema toaletelor din incinta unității de învățământ, ce sunt noi, însă care nu pot fi folosite din lipsa rețelei de apă. Aceștia sunt extrem de supărați că, în anul 2023, elevii sunt nevoiți să iasă în curtea școlii pentru a merge la toaletă, prin frig și zăpadă.

Conducerea școlii spune că s-a rezolvat problema căldurii în clase

Directoare școlii din Mogoșești, Maria Stoica, spune că nu a știut de această problemă până în cursul zilei de 7 februarie 2023, când situația a fost sesizată de mai mulți părinți pe grupul de Whatsapp.

„Am văzut ieri (n.r. – 7 februarie 2023), pe grupul de Whatsapp, o sesizare din partea părinților care s-au plâns de problema căldurii din clase. Nu am știut nici eu despre situația respectivă, am cercetat și a fost schimbat butucul de la ușa de intrare.

Este un fochist care vine la școală și dă drumul la căldură, doar că centrala este pe energie electrică și, având în vedere că a fost schimbat butucul, cheile noi nu au ajuns la timp la domn. Acum nu mai este niciun fel de problemă cu căldura, deoarece la ora 5:00 se dă drumul și până când ajung copiii la clase se face cald. Eu cum am aflat am și luat măsuri pentru că nu există sub nicio formă să stea copiii în frig”, a declarat Maria Stoica, directoarea școlii din Mogoșești.

În ceea ce privește toaletele, conducerea școlii spune că nu este de competența lor să rezolve problema, însă vor face toate demersurile necesare pentru ca primăria să aducă cât mai curând posibil și rețeaua de apă la școală, iar elevii să poată folosi toaletele interioare.

Rodica Popa Roșu: „Este doar o chestiune de timp până totul va fi pus la punct”

Primaria comunei Mogosesti cu steaguri atarnate

În ceea ce privește toaletele, conducerea școlii spune că nu este de competența lor să rezolve problema

Primarul comunei Mogoșești, Rodica Popa Roșu, menționează faptul că e doar o chestiune de moment până ce toaleta din incinta școlii primare din comună va fi racordată la rețeaua de apă. Din cauza vremii nefavorabile din ultima perioadă, lucrările au stagnat.

„Avem un proiect cu cei de la ApaVital și cât de repede vom face recepția. Este doar o chestiune de timp până totul va fi pus la punct. Pentru a face o recepție parțială a unui tronson de apă este o tehnologie aparte. Deoarece vremea nu ne-a permis, din cauza zăpezii, într-adevăr, am stagnat. Asta înseamnă că undeva în maxim 2-3 săptămâni vom face recepția, iar școala va beneficia de apă.

Acolo există deja instalația și conducta până la poartă, dar cei mici beneficiază de toalete ecologice. În altă ordine de idei, pentru a aproviziona și apa la toaletele ecologice, noi aducem apă cu bazinele și mai turnăm în toalete. Vom duce și acum, doar că situația cu drumurile e un pic mai dificilă.

Noi am pus antiderapant, cât am putut și noi, însă chiar e o situație de moment, care, cred eu, că se va remedia în cel mai scurt timp. Vom duce acolo, în curtea școlii, bazinele de apă pentru ca elevii să nu ducă lipsă și să poată turna apă în toalete. Asta până când vom reuși să facem recepția”, susține Rodica Popa Roșu, primarul comunei Mogoșești.

În ceea ce privește toaletele din curtea școlii, edilul susține că nu există nicio posibilitate ca vreo nenorocire să se întâmple acolo, deoarece acestea sunt prevăzute cu canale înguste de scurgere, însă situația rămâne ca în Evul Mediu la Școala Primară Mogoșești.

Comentarii
  • La fel e in mai multe școli de la țară, iar directorii stau cu reșoul in birou.

  • Tanti primărița face ce vrea mușchii ei în comuna

  • Mai scutiti-ne de cliseul cu buda din curte. N-are relevanta. Eminescu si Creanga au invatat la scoli cu buda in curte. Rebreanu si Blaga au invatat la scoli primare cu buda in curte. Sadoveanu la fel. Stefan Procopiu, la fel. Important e ce faci in clasa, nu unde-i buda.

  • Aloooo, DGA mergi si la Mogosesti asa cum ai facut si la Rediu. Si inginerasul de la Urbanism, Viorelu Antonelu ia bani de la cetateni si se face ca uita cu lunile de problemele pentru care l-au platit.Primarita stie si il lasa sa faca ce vrea in birou .

  • Troscaru David

    Doamna primarita, mai iesiti pe teren si dati amenzi daca nu inteleg de vorba buna locallnicii. Am mers recent la manastirea Hadambu si soferul a gresit drumul si am ajuns pe undeva prin zona fostului primar, si din cauza unor paleti cu caramida depozitati in drum, adica pe domeniul public, era sa se intample o tragedie. A fost orbit de alta masina si doar o minune a facut sa nu intram in acei paleti de caramida. Sunt undeva pe langa un magazin unde mai erau si niste masini dezmembrate (fara roti) pe la poarta.

  • Ala cu boltarii si cazanele de masini in drum e retardatul ala a lui Ancuta lu Cracana, Catalin Ciobanu il cheama ca sa stie Politia pe cine sa caute. Nici ma-sa nu e departe de el, astia doar cu catuse se linistesc

  • vai ce birou frumos aveti dna Primarita? nu vreti sa faceti schimb sa bagati elevii aceia acolo si sa stati dvs in locul lor?

  • Madam Rodica, primărita zimbareata, iradiază de bunăstare și mulțumire de sine! Nesimtirea, mirlania, lăcomia și neamurile proaste distrug România! Vorba madamei primar:e doar o chestiune de timp!

  • sunteti bolnavi, aproape toti cei care ati scris aici. nimeni nu spune cum se poate rezolva situatia sau daca poate ajuta. vaicareala si dat cu piatra, atata stiti. de parca asta ar rezolva ceva.
    btw, chapeau bas pt. 08:44!

  • E jale la Mogosesti ! Ce se întâmpla acolo de sunt atâtea reclamații de frauda ?! De ce nu intervine DNA ? Se pare ca locuitorii acestei localități sunt disperați ! Vai vai ….cum se poate așa ceva !? Se pare ca primărița Rodica Popa are relații și nu intervine nimeni . Jos mafia din primăria Mogosesti !

  • Sa veniți sa vedeți ce caldura este in Primarie . Sa nu le înghețe unghiile la puturoși ! Bataie de joc fata de copii comunei săracii .

  • La Mogosesti primărița Popa Rodica dacă ii zici ceva te amenință cu dosar penal și zice ca te bagă la pușcărie ca are fratele avocat . Ne este frica sa mai mergem la Primarie .

  • Drumurile sunt jalnice nu putem sa ducem copii la scoala transportul in comun este jalnic in scoli ne îngheață copii de frig proiectul cu apa a fost închis ca au furat banii gaze nu avem canalizare nu avem … NU intervine nimeni sa rezolve aceste probleme ???

  • E mai rau decat in evul mediu: la o medie de 10 cuvinte, lumea pronuta sau aude chesus, alah, buda, si rahatul pp „dumnezeu”. Indoctrinare Terra.

  • Nu va fie frica de amenintarille ei cu frac-su avocat Ca si el poate fi reclamat. Si ea pt amenintari.

  • Dacă au numai oameni incompetenți in primărie , auzi consilier fost pește😂

  • „Dupa ce au ridicat mai multe documente, printre care si lucrari de licenta, procurorii l-au retinut si pe Mirel Popa in acelasi dosar. „Din probele administrate ?n dosar a rezultat ca Mirel Dumitru Popa a savirsit acte de complicitate la traficul de influenta comis de Lucian Bratu, beneficiul sau fiind de 6.200 euro”, se afirma in acelasi comunicat al PNA. Tribunalul Bucuresti a dispus si fata de lectorul Popa arestarea preventiva pe o perioada de 29 de zile”. Avocatu lulii, cu asta se lauda sor-sa? Alo, presa ia luati-l lla puricatsi pe marele profesor pe la faultati. Asa face si la Apollonia? Dati o cautare pe internet Dumitru Mirel Popa Universitatea Dimitrie Cantemir sa vedeti cu ce se ocupa din tinerete. Ce posteaza el laudandu-se pe FB e pt impresionat fraierii sa marce banu.

  • Bine ca Măricel Popicel a dat 13 mil. € pentru colibele alea turcesti de la Lețcani.Acum , turcii , dupa cutremurul de pamant din tara lor au nevoie de ele ca de aer. Hai Măricele , retrneaza&le la supra preț! Ce draq ,asa prost esti .

  • Bine ca Măricel Popicel a dat 13 mil. € pentru colibele alea turcesti de la Lețcani.Acum , turcii , dupa cutremurul de pamant din tara lor au nevoie de ele ca de aer. Hai Măricele , retrneaza&le la supra preț! Ce draq ,asa prost esti . Scuze , am gresit! Dom’ Tablagiu , macar jumi-juma

  • Doamna primar si-a angajat si neamurile,soția avocatului de fratesu este consilier juridic la primărie….treburi si afaceri de famile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *