Prima pagină » Coronavirus » Situație alarmantă în Israel. Numărul de infectări cu coronavirus a depășit 2.000 pe zi
Situație alarmantă în Israel. Numărul de infectări cu coronavirus a depășit 2.000 pe zi

Situație alarmantă în Israel. Numărul de infectări cu coronavirus a depășit 2.000 pe zi

28 iul. 2020, 20:32,
în Coronavirus

Ministerul Sănătăţii israelian a informat marţi că s-au înregistrat 2.001 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, o cifră pe care autorităţile o consideră drept limită pentru a reimpune izolarea totală, relatează EFE. Se aşteaptă ca Ronni Gamzu, noul coordonator naţional pentru pandemia de coronavirus, să prezinte în cursul zilei noul plan pentru stăvilirea răspândirii celui de-al doilea val care deocamdată nu a reuşit să fie controlat, deşi o bună parte a populaţiei respectă normele de distanţare fizică şi purtarea măştilor sanitare.

Potrivit mass-media locale, intenţia lui Gamzu ar fi să evite cu orice preţ reimpunerea izolării totale, lucru ce părea iminent în ultimele săptămâni şi pe care însuşi ministrul sănătăţii, Yuli Edelstein, îl credea „inevitabil” după depăşirea pragului celor 2.000 de contagieri zilnice.

Numărul total al contagierilor se ridică în prezent la 64.649, de la detectarea primului caz în această ţară, la sfârşitul lunii februarie. Dintre persoanele infectate, 321 sunt în stare gravă, 97 având nevoie de ventilatoare, în timp ce numărul deceselor a urcat deja la 480. În prezent în Israel sunt impuse puţine restricţii, unde nu există limitări privind deplasările iar majoritatea magazinelor sunt deschise. Totuşi la sfârşit de săptămână este în vigoare un regim special, cu închiderea parţială a centrelor comerciale, a barurilor care nu servesc mâncare şi a restaurantelor cu suprafeţe mari.

În ultimele săptămâni a avut loc o amplă polemică între executiv şi comitetul parlamentar de răspuns la pandemie, care a anulat mai multe măsuri anunţate de guvern, inclusiv închiderea restaurantelor şi a sălilor de sport.

În stradă s-au înmulţit protestele împotriva premierului Benjamin Netanyahu pe care manifestanţii îl acuză că a gestionat în mod iresponsabil pandemia şi criza economică şi îi cer demisia inclusiv pentru dosarele de corupţie împotriva sa.

COVID-19 se răspândește agresiv printre tinerii care s-au plictisit de distanțare socială

Extenuarea psihologică rezultată după lunile de distanțare socială și caratină generalizată devine una dintre principalele probleme cu care se confruntă populația planetei în condițiile în care ne aflăm de 6 luni în mijlocul pandemiei de coronavirus. Ea este mai evidentă în cazul tinerilor care au devenit deja mai puțin temători în fața bolii și suferă costuri economice și sociale mai mari pentru că sunt obligați să stea acasă, relatează digi24.ro, care citeaza Bloomberg.

În Japonia, Spania și SUA și nu numai, infecțiile cu noul coronavirus printre tinerii din generațiile X și Z au început să crească îngrijorător, iar restricțiile reimpuse în unele dintre aceste țări par să nu mai funcționeze în condițiile în care aceștia refuză să respecte regulile.

Aceste tendințe îngrijorătoare reflectă faptul că regulile de distanțare sociale par să fie neviabile pe termen mediu și lung, în ciuda eficacității lor inițiale în aplatizarea curbei infectărilor la începutul pandemiei, relatează digi24.ro, care citeaza Bloomberg.

Faptul că persoanele tinere au un risc mai redus de a avea simptome severe sau de a muri din cauza COVID-19 le face să fie mai puțin receptive la respectarea regulilor. Ieșitul în oraș, în baruri sau cluburi de noapte sau, chiar mai grav, la petreceri COVID pentru infectare voluntară sunt doar unele dintre motivele pentru care regulile de distanțare nu mai sunt respectate.

Pentru guvernele care se confruntă cu reveniri agresive ale epidemiei, opțiunile sunt puține în afară de a cere oamenilor să rămână acasă și să respecte regulile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`