Prima pagină » Eveniment-Social » Situația înscrierilor la concursul de admitere prin test grilă la UMF Iași: 1738 de candidați
Situația înscrierilor la concursul de admitere prin test grilă la UMF Iași: 1738 de candidați

Situația înscrierilor la concursul de admitere prin test grilă la UMF Iași: 1738 de candidați

16 iul. 2024, 17:25, 4 ,
în Eveniment-Social

La sfârșitul perioadei de înscrieri pentru specializările unde candidații vor da test grilă, la Medicină sunt 1185 de dosare finalizate (concurență de 2,8/loc bugetat), la Asistență Medicală Generală – 121 (concurență de 1,3 /loc bugetat), la Medicină Dentară – 310 (concurență de 2.2/loc bugetat), la Farmacie – 24 (concurență de 0.5/loc bugetat), la Bioinginerie – 98 (concurență de 1,4/loc bugetat). Total înscriși: 1738. Pentru celelalte specializări (programele de studiu de trei ani), perioada de înscrieri se încheie în această seară (16 iulie, ora 24.00).

Testul grilă va avea loc duminică, 21 iulie.

„Mă bucur să constat că există un interes crescut pentru oferta noastră academică. Numărul mare de înscriși reflectă o reputație  solidă în domeniul educației medicale și farmaceutice și confirmă statutul nostru de lider regional în pregătirea viitoarei generații de profesioniști în sănătate. Comparativ cu anul trecut, concurența a scăzut pe locul bugetat, dar trebuie să subliniem că în anul universitar 2024 – 2025 avem în plus o sută de locuri fără taxă”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Repartizarea cifrei de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă în anul universitar 2024 – 2025

Reamintim că pentru studiile universitare de licenţă în anul universitar 2024/2025, UMF Iași a pregătit un număr de 2205 de locuri, dintre care 950 fără taxă. Este un salt remarcabil față de anul trecut, când au fost puse la dispoziția candidaților 820 locuri bugetate.

Din locurile fără taxă, au fost puse la dispoziția candidaților care au absolvit licee din mediul rural 52 locuri (18 – Medicină, 6 – Asistență Medicală Generală, 3 – Nutriție și Dietetică, 7 – Medicină Dentară, 8 – Tehnică Dentară, 3 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 1 – Farmacie, 1 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 5 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare), 30 de locuri absolvenților de liceu care provin din sistemul de protecție socială sau sunt persoane cu dizabilități (3 – Medicină, 3 – Asistență Medicală Generală, 3 – Nutriție și Dietetică, 3 – Medicină Dentară, 3 – Tehnică Dentară, 3 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 3 – Farmacie, 3 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 3 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare, 3 – Bioinginerie), 14 locuri pentru rromi (10 – Medicină, 1 – Asistență Medicală Generală, 1 – Nutriție și Dietetică, 1 – Medicină Dentară, 1 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare).

Pentru românii de pretutindeni, sunt puse la dispoziție 94 de locuri, distribuite astfel: Medicină – 2 (1 cu bursă, 1 fără bursă), Medicină Dentară – 2 (1 cu bursă, 1 fără bursă), Tehnică dentară – 10 (5 cu bursă, 5 fără bursă), Asistență de profilaxie stomatologică – 10 (5 cu bursă, 5 fără bursă), Farmacie – 30 de locuri cu bursă, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic – 20 locuri cu bursă, Bioinginerie – 8 cu bursă, Balneofiziokinetoterapie și recuperare – 12 cu bursă.Din locurile fără taxă, sunt puse la dispoziția candidaților care au absolvit licee din mediul rural 53 locuri (18 – Medicină, 6 – Asistență Medicală Generală, 3 – Nutriție și Dietetică, 7 – Medicină Dentară, 8 – Tehnică Dentară, 3 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 1 – Farmacie, 1 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 6 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare), 10 locuri absolvenților de liceu care provin din sistemul de protecție socială (1 – Medicină, 1 – Asistență Medicală Generală, 1 – Nutriție și Dietetică, 1 – Medicină Dentară, 1 – Tehnică Dentară, 1 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 1 – Farmacie, 1 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 1 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare, 1 – Bioinginerie), 14 locuri pentru rromi (10 – Medicină, 1 – Asistență Medicală Generală, 1 – Nutriție și Dietetică, 1 – Medicină Dentară, 1 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare).

Comentarii
  • Hoție pe fata! Salarii imense, carduri de sănătate oprite în spital pentru decontat jde de miliarde de la Casa de Sanatate, apoi vine Ciolacu și vrea taxe și mai mari

  • Hoție pe fata! Salarii imense, carduri de sănătate oprite în spital pentru decontat jde de miliarde de la Casa de Sanatate, apoi vine Ciolacu și vrea taxe și mai mari! Cum sa nu vrei sa te faci medic atunci când știi ca vei câștiga 400 milioane net pe luna?

  • Sa speram ca intra cei mai buni !
    Concurenta, nu e foarte mare, ca in alti ani.

  • Se vor selecta cei mai buni dintre cei mai buni. E super ca s-au inscris asa multi. Bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
15 august 2024
15 august 2024