Prima pagină » Razboi în Ucraina » Situația din Ucraina l-a înfuriat pe Vladimir Putin! „E nervos și se uită la butonul nuclear”

Situația din Ucraina l-a înfuriat pe Vladimir Putin! „E nervos și se uită la butonul nuclear”

22 apr. 2022, 11:47, 3 ,
în Razboi în Ucraina

Situația din Ucraina nu este așa cum și-ar fi dorit Vladimir Putin, astfel că lideul de la Kremlin pare să fi intrat în criză de timp. Acesta nu mai știe la ce soluții să apeleze pentru a-și asigura victoria în țara invadată. Astfel, tot mai multe voci susțin că Vladimir Putin ar putea apela la un atac nuclear tactic pentru a-și crea un avantaj.

Tony Brenton, fost ambasador al Marii Britanii în Rusia, este de părere că țările din Occident ar trebui să-i ofere lui Vladimir Putin soluții de ieșire din această situație, pentru ca Moscova să nu treacă la pasul următor, atacul nuclear.

Situația din Ucraina l-a înfuriat pe Vladimir Putin

Planurile lui Putin sunt greu puse la încercare în conflictul ce are loc în Ucraina. Liderul rus este total nemuțumit din pricina eșecurilor campaniilor ruse de pe teritoriul Ucrainei, conform lui sir Tony Brenton, fost ambasador britanic în Rusia. Este de părere că țările din Occident ar trebui să îi pună pe masă lui Vladmir Putin o soluție prin care să se evite un atac nuclear venit din partea liderului rus, acest moment putând fi comparat cu evenimentul din 1962, atunci când a avut loc criza rachetelor cubaneze.

Cred că Putin a făcut planuri în timpul izolării provocate de Covid în legătură cu Ucraina. Aceasta este esențială pentru a reface Rusia Mare. A lansat acest război, care pare puțin probabil că îl poate câștiga în termenii pe care și i-a stabilit inițial. Cred că este dezamăgit, este nervos. A vorbit de câteva ori despre un atac nuclear, ceea ce ar însemna trecerea unei linii roșii foarte importante.

Dar nu aș exclude complet această variantă, dacă lucrurile ies foarte prost pentru el. Ceea ce cred că trebuie să facem este să îi convingem pe cei din jurul său, dacă nu chiar pe el, că există un mod respectabil de a ieși din acestă situație pentru Rusia și care să păstreze intactă Ucraina. Trebuie să ne îndreptăm către așa ceva”, a declarat Tony Brenton.

Tony Brenton: „Va trebui să ne mușcăm limba puțin”

În opinia lui Tony Brenton, țările occidentale ar tebui să facă anumite compromisuri entru a evita un dezastru nuclear provocat de Vladimir Putin. A adus în discuție criza rachetelor din Cuba, atunci când John F. Kennedy a avut de ales între o „umilire completă și escaladare nucleară”.

Să vă dau niște detalii istorice. În 1962, președintele John F. Kennedy, în criza rachetelor din Cuba, a spus că ceea ce SUA nu trebuie să facă este să înfrunte un adversar cu arme nucleare, URSS-ul de atunci, având de ales între umilire completă și escaladare nucleară. Acest lucru este la fel de adevărat acum pe cât a fost când a zis-o. Da! Rușii s-au comportat oribil. Da! Abordarea politică față de un stat care care a comis atâtea atrocități și atâtea ilegalități va fi foarte grea, dar dacă alternativa este să treci de linia roșie nucleară – atunci va trebui să ne mușcăm limba puțin și să o facem”, a declarat Tony Brenton.

Comentarii
  • NEBUNUL PUTIN URGENT TREBUIE IMPUSCAT!

  • Sceleratul ăsta să se uite în curul lui Șoigu, nu la butonul roșu!! Un smintit în fața căruia planeta trebuie să danseze cum vrea el! Oare nu are nimeni un glonte ??

  • mii de gloante in kapul lui Putin!! Poporul rus bolsevic de ce nu face nimic rusii doar vad ca Putin a distrus nu numai Ucraina dar si toate tarile dar si Rusia. De ce acest popor rus inapoiat iubeste razboiul si este mandru de dictatorul lor comunist? Moarte rapida Putin/ Hitler schizofrenic criminal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *