Prima pagină » International » Situația din Ucraina azi: Zelenski a cerut crearea unei coaliții anti-război

Situația din Ucraina azi: Zelenski a cerut crearea unei coaliții anti-război

25 feb. 2022, 11:12,
în International

Situația din Ucraina de azi este una extrem de gravă. Ucraina este singură în acest război, pe când tancurile ruse defilează deja pe străzile din Kiev. Pe străzile capitalei Ucrainei se aud focuri de armă lansate de armata rusă. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut crearea unei coaliții anti-război. El a scris despre asta pe pagina sa de Twitter.

Pentru a stagna atacul de pe mare din partea militării rusești, pe 25 februarie, Kievul a cerut Ankarei să restricționeze trecerea navelor de război rusești prin Bosfor și Dardanele. Ministerul turc de Externe a spus că țara poate restricționa trecerea navelor.

un bloc distrus care arde

Uniunea Europeană (UE) va interzice vânzarea de aeronave și echipamente către companiile aeriene ruse

Situația din Ucraina este una extrem de gravă: Zelenski a anunțat necesitatea creării unei coaliții anti-război

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri, 25 februarie, că țara are nevoie de o coaliție împotriva războiului.

 „Împreună trebuie să punem Rusia la masa negocierilor. Avem nevoie de o coaliție împotriva războiului”, a scris Zelenski pe Twitter.

El a menționat că a discutat această problemă cu președintele polonez Andrzej Duda și s-a adresat „Grupului celor Nouă de la București.” București Nouă include mai multe țări, precum Bulgaria, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Republica Cehă. Anterior, Zelenski a calificat sancțiunile anunțate împotriva Rusiei insuficiente.

un pod peste un rau pe care este atasat un panou pe care scrie stop razboi

Tot vineri, 25 februarie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat cinci puncte de măsuri împotriva Rusiei.

Măsurile împotriva Rusiei anunțate de Ursula vor der Leyen

Tot vineri, 25 februarie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat cinci puncte de măsuri împotriva Rusiei. Acestea au fost adoptate de Uniunea Europeană. Sancțiunile vor afecta  sfera finanțelor, energiei, aviației, tehnologiei și operațiunilor de viză.

Uniunea Europeană (UE) va interzice vânzarea de aeronave și echipamente către companiile aeriene ruse, a declarat vineri, 25 februarie, șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, în urma unei reuniuni a Consiliului Europei, care a adoptat Sancțiuni rusești.

„În primul rând, acest pachet include sancțiuni financiare împotriva a 70% din sectorul bancar rus și a companiilor cheie de stat, inclusiv a celor de apărare. În al doilea rând, ne concentrăm pe sectorul energetic, un domeniu economic cheie care este deosebit de benefic pentru statul rus. Interdicția noastră de export va afecta sectorul petrolului, lăsând Rusia în imposibilitatea de a-și moderniza rafinăriile. În al treilea rând, interzicem vânzarea de aeronave și echipamente către companiile aeriene ruse”, a enumerat von der Leyen măsurile luate pe Twitter.

Au urmat sancțiuni occidentale ca răspuns la decizia președintelui rus Vladimir Putin din 24 februarie de a efectua o operațiune specială pentru a proteja Donbasul. După aceea, Zelenski a acuzat Rusia că a lovit infrastructura militară a țării și a introdus legea marțială în toată țara. El a spus că Kievul rupe relațiile diplomatice cu Moscova.

mai multe persoane adapostite in subteran

Volodimir Zelenski menționat că a discutat această problemă cu președintele polonez Andrzej Duda și s-a adresat „Grupului celor Nouă de la București.”

Cetățenii ruși nu vor mai avea dreptul de a vizita Uniunea Europeană

Uniunea Europeană restricționează accesul Rusiei la tehnologii critice precum semiconductori sau software avansat. A cincea măsură au fost vizele. Potrivit șefului CE, diplomații și cetățenii ruși asociați cu aceștia, precum și oamenii de afaceri, nu vor mai avea dreptul privilegiat de a vizita Uniunea Europeană. Von der Leyen a menționat că pachetul adoptat de sancțiuni pe scară largă și direcționate arată cât de unită este UE. „Aceste evenimente marchează începutul unei noi ere”, a subliniat ea, menționând că liderul rus încearcă să redeseneze harta Europei și să „supună o țară europeană prietenoasă”.

Între timp, ministerul rus al Apărării a subliniat că armata nu a efectuat lovituri cu rachete aeriene sau artilerie asupra orașelor Ucrainei. Populația civilă a țării nu este în pericol. Mijloacele de distrugere de înaltă precizie dezactivează infrastructura militară: aerodromuri militare, aviație, facilități de apărare aeriană ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Cert este că situația din Ucraina este extrem de îngrijorătoare. Acest fapt este demonstrat de sutele de refugiați care traversează frontiera pe jos. Din 2014, autoritățile ucrainene desfășoară o operațiune militară împotriva locuitorilor din Donbass, care au refuzat să recunoască rezultatele loviturii de stat și noul guvern din Ucraina. În același timp, Kievul dă vina pe Moscova pentru situația actuală. Rusia a declarat în repetate rânduri că nu este parte la conflict.

un bloc distrus

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri, 25 februarie, că țara are nevoie de o coaliție împotriva războiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 noiembrie 2024
27 noiembrie 2024