Prima pagină » Local » Situația din spitalele suport COVID-19 din județul Iași. Ieri erau ocupate 606 paturi, dintre care 64 sunt în secția de Terapie Intensivă. Un pacient infectat cu coronavirus a murit
Situația din spitalele suport COVID-19 din județul Iași. Ieri erau ocupate 606 paturi, dintre care 64 sunt în secția de Terapie Intensivă. Un pacient infectat cu coronavirus a murit

Situația din spitalele suport COVID-19 din județul Iași. Ieri erau ocupate 606 paturi, dintre care 64 sunt în secția de Terapie Intensivă. Un pacient infectat cu coronavirus a murit

20 nov. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu, în Local

Situația din spitalele suport COVID-19 din Iași devine din ce în ce mai tensionată. Ieri, în aceste unități medicale erau internați 606 pacienți, dintre care 64 în secțiile de Terapie Intensivă. În tot județul Iași mai erau libere ieri 123 de paturi pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus. O persoană a murit, iar numărul de decese a ajuns la 297

Doar trei paturi libere în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele suport COVID-19 din județ

Spitalele suport COVID-19 din județul Iași se aglomerează de la zi la zi. Din cele 606 paturi ocupate ieri, 64 erau de ATI.
Din cele 64, nouă erau ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, cinci la Spitalul Municipal Pașcani, patru la Spitalul de Recuperare, șase la Spitalul C.F. Iași și 15 la Spitalul de Neurochirurgie. Ieri mai erau libere patru paturi: unul la Spitalul de Neurochirurgie, un pat la Spitalul C.F. Iași, un pat la Spitalul de Recuperare și unul la Spitalul Municipal Pașcani.

În spitalele suport COVID-19 mai erau libere 123 de paturi. Dintre acestea, patru paturi erau libere la Spitalul de Boli Infecțioase, 12 la Spitalul Spitalul Mobil Lețcani, trei paturi la Spitalul de Pneumologie, 32 de paturi la Spitalul Hârlău, un pat la Spitalul de Recuperare, un pat la Spitalul C.F. Iași, patru la Spitalul „Sf. Spiridon”, 15 paturi la Spitalul Militar și 51 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

Ieri, la Iași s-au confirmat 409 cazuri noi de infecție cu COVID-19

Din luna martie, de la declanșarea pandemiei de COVID-19 în Iași, au fost confirmate pe teritoriul județului 16.378 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, doar 4.973 au fost internate, restul fiind asimptomatice. Pacienții infectați cu coronavirus fără simptome sunt monitorizați la domiciliu de către medicul de familie. Ieri, la Iași s-au confirmat 409 cazuri noi de pacienți infectați cu coronavirus. Ieri, la Iași s-a înregistrat un deces în rândul pacienților infectați cu coronavirus. O persoană internată în secția de Terapie Intensivă a pierdut lupta cu viața din cauza unor complicații apărute în urma infectării cu COVID-19. Numărul de decese a ajuns la 297.

Sute de ieșeni reconfirmați pozitiv la infecția cu coronavirus

De la începutul pandemiei de COVID-19, sute de ieșeni au fost reconfirmați pozitiv la infecția cu coronavirus după ce au fost declarați vindecați. Ieri s-au înregistrat la Iași 64 de astfel de cazuri. Virusul se reactivează la o mare parte din populația Iașului, iar medicii spun că în cazul multor pacienți, COVID-19 este mult mai agresiv a două, decât prima dată. Multe persoane vindecate de COVID-19 au mers la spital pentru a-și trata alte afecțiuni, dar medicii le-au anunțat că virusul s-a reactivat.

Pentru majoritatea, așa cum spun medicii, reconfirmarea pozitivă la infecția cu coronavirus a însemnat internare și tratament. În luna martie, niciun medic ieșean nu s-a gândit că vom ajunge în situația în care la atât de multe persoane virusul se va reactiva. În unele zile, raportările făcute de către Direcția de Sănătate Publică din Iași arătau că numărul de pacienți reconfirmați pozitiv la infecția cu COVID-19 era mai mare decât numărul de cazuri noi.

În numai opt luni, COVID-19 a ucis 9.596 de români. Ieri, la nivelul țării s-au înregistrat 167 de decese

Până ieri, la nivelul țării, 9.596 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 18.11.2020 (10:00) – 19.11.2020 (10:00) au fost raportate 167 de decese, dintre care 91 bărbați și 76 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.
Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, opt decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 41 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 59 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 44 decese la categoria de peste 80 de ani. Autoritățile au anunțat că 160 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, patru pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru trei pacienți nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *