Prima pagină » Coronavirus » Situația devine îngrijorătoare în Beijing. Coronavirusul lovește puternic
Situația devine îngrijorătoare în Beijing. Coronavirusul lovește puternic

Situația devine îngrijorătoare în Beijing. Coronavirusul lovește puternic

15 iun. 2020, 21:00,
BZI.ro, în Coronavirus

Mai mult de 100 de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la Beijing de când boala a reapărut în oraşul chinez, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie AFP.

„Săptămâna trecută, China a anunţat un nou focar în Beijing, după mai mult de 50 de zile fără niciun caz în acest oraş. Peste 100 de cazuri au fost confirmate. Originea şi amploarea epidemiei fac obiectul unei anchete”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă online.

Ziarele controlate de stat au raportat că virusul a fost descoperit pe platformele din lemn pe care este prelucrat somonul, în piaţa Xinfadi din Beijing, scrie news.ro. În conferinţă, dr Mike Ryan, director în OMS, a afirmat că nu recomandă teste pentru coronavirus în zonele unde se ambalează produsele, considerând că nu au legătură cu noile infecţii.

Un nou focar de coronavirus în China. Mai multe cartiere din Beijing, din nou în izolare

Unsprezece cartiere rezidenţiale din sudul capitalei Chinei, Beijing, se află în izolare din cauza apariţiei unui nou focar de coronavirus într-o piaţă din apropiere, au anunţat sâmbătă autorităţile, citate de agenţia AFP. Şapte cazuri de contaminare cu COVID-19 au fost înregistrate în vecinătatea pieţei Xinfadi, dintre care şase sâmbătă, potrivit autorităţilor sanitare. Nouă şcoli şi grădiniţe din zonă au fost închise.

Municipalitatea din Beijing a închis vineri două pieţe şi a amânat reluarea cursurilor pentru elevii din clasele primare în urma descoperii a trei noi cazuri de COVID-19 în acest oraş, după două luni în care niciun nou caz de coronavirus nu a fost confirmat în capitala Chinei.

Prima ţară afectată de noul coronavirus la sfârşitul anului trecut, China a reuşit între timp să frâneze considerabil epidemia, în ultimele săptămâni fiind înregistrate zilnic doar câteva noi cazuri de îmbolnăvire, majoritatea în rândul persoanelor revenite din străinătate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu poate confirma un nou focar de coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis, luni, că nu poate confirma un nou focar de coronavirus în Beijing, precizând că una dintre „ipotezele” luate în calcul ar fi că numărul îmbolnăvirilor este cauzat de importul şi prelucrarea somonului, potrivit The Guardian.

Luni, mai multe districte din capitala Chinei au instalat puncte de control, au închis şcoli şi i-au obligat pe cetăţeni să se testeze împotriva noului coronavirus. Decizia a fost luată după o creştere exponenţială a numărului de cazuri de îmbolnăviri, publicaţia britanică făcând referire şi la cea mai mare piaţă agroalimentară din Asia.

Ziarele controlate de stat au raportat că virusul a fost descoperit pe platformele din lemn pe care este prelucrat somonul, în piaţa Xinfadi din Beijing. Dr Mike Ryan, director în OMS, a afirmat că nu recomandă teste pentru coronavirus în zonele unde se ambalează produsele, considerând că nu au legătură cu noile infecţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *