Prima pagină » Actualitate » Sistemul medical este în alertă! Locurile de la ATI s-au epuizat

Sistemul medical este în alertă! Locurile de la ATI s-au epuizat

30 sept. 2020, 21:00,
Bianca Rebegea în Actualitate

Sistemul medical este în alertă! Spitalele din Capitală, care îngrijesc pacienți infectați cu noul coronavirus, anunță că locurile de la ATI s-au epuizat. Astfel că, potrivit autorităților, vor fi incluse și alte spitale pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Conform managerului de la Institutul de Pneumologie Marius Nasta din București, locurile de la Terapie Intensivă s-au ocupat, iar o situație asemănătoare este prezentă și la Institutul „Matei Balş”, la Spitalul „Victor Babeş”, dar şi la Spitalul Colentina din Capitală.

„Terapia Intensivă este ocupată la maximum, cele 6 paturi sunt ocupate, pentru secţia Covid şi aici paturile sunt ocupate. În acest moment în spital ajung pacienţii care cu adevărat au nevoie de un pat de spital, restul pacienţilor care au o simptomatologie uşoară după ce sunt evaluaţi sunt externaţi şi sunt în supravegherea medicului de familie”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, conform Mediafax.

Sistemul medical este în alertă! Locurile de la ATI s-au epuizat

De asemenea, medicul  infecționist Adrian Marinescu, a transmis că fie vor fi spitale care vor fi cu totul dedicate Covid 19, fie vor fi variante în care un spital, cum e spitalul Colentina, să fie numit hibrid, adică are circuitele în acelaşi timp.

„Fie vor fi spitale care vor fi cu totul dedicate Covid 19, vorbim de spitale care să fie dotate cu terapie intensivă şi non terapie, sau vor fi variante în care un spital, cum e spitalul Colentina, să-l numim hibrid, adică are circuitele în acelaşi timp, şi asta se poate face, doar că trebuie să fim extrem de atenţi să nu le intersectăm”.

Alexandru Rafila: „De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență”

Astăzi România a înregistrat un record negativ în lupta pentru pandemia de coronavirus. Chiar dacă autoritățile transmit mesaje referitoare la respectarea măsurilor de prevenție, se pare că situația epidemiologică a scăpat de sub control. Lucrul care îi îngrijorează pe cetățeni este acela că, unii specialiști consideră că țara ar putea reveni la starea de urgență dar și la măsurile restrictive care au fost aplicate în primăvara acestui an.

Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila a făcut o declarație șocantă. Acesta a atenționat cu privire la posibilitatea de revenire la starea de urgență în cazul în care numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus vor continua să crească.

„De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a mai adăugat că, oricum ar evolua pandemia de SARS-CoV-2, măsurile care vor fi luate trebuie să fie gândite în așa fel încât economia să nu fie afectată.

„Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională. Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *