Prima pagină » Actualitate » Sistemul medical din România începe să cedeze! Un spital din Craiova nu mai are locuri la Terapie Intensivă
Sistemul medical din România începe să cedeze! Un spital din Craiova nu mai are locuri la Terapie Intensivă

Sistemul medical din România începe să cedeze! Un spital din Craiova nu mai are locuri la Terapie Intensivă

04 iul. 2020, 14:19,
George Cristian în Actualitate

Sistemul medical din România începe să cedeze. Se întâmplă în Craiova unde la Spitalul de Boli Infecţioase nu mai sunt locuri libere la secţia de Terapie Intensivă. Din păcate, nu e singura situaţie din România. Din cauza numărului mari de infectări, spitalele nu mai fac faţă noilor veniţi.

Sistemul medical din România începe să cedeze

Conform datelor din ultima perioadă, Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova a rămas fără locuri libere la Secţia de Terapie Intensivă. În Craiova, în ultimele ore, 18 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Persoanele erau într-un centru privat pentrui îngrijirea celor vârstnici. Oamenii au intrat în spital, iar centrul a intrat în carantină. Conform lui Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, prsoanele au fost diagnosticate cu COVID-19 în urma testării perioadice care se desfăşoară la centrul mai sus numit.

Din 100 de testări făcute, au fost confirmaţi un număr de 15 persoane care au fost pozitivi la infectarea cu coronavirus. Aceştia au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova:

„În acest cămin sunt internaţi peste o sută de bătrâni. Au fost testaţi toţi. Şi angajaţii au fost testaţi. În urma acestei testări periodice au fost depistaţi pozitiv trei personal administrativ şi cincisprezece asistaţi. La restul analizele sunt negative. Căminul a intrat în carantină, sunt supravegheaţi. Se face anchetă epidemiologică şi la familiile angajaţilor”, spune Ştefan Popescu.

Potrivit unor surse medicale, niciunul dintre seniori nu are simptome de COVID-19, însă suferă de alte boli grave. În Spitalul de Boli Infecţioase Craiova sunt internate acum aproximativ 70 de persoane cu COVID-19, iar în secţia de Terapie Intensivă nu mai este niciun loc liber. Aici au fost transferaţi şi trei pacienţi cu infecţie cu SARS-COV2, în stare gravă, de la Spitalul Mioveni.

Câte cazuri de COVID-19 sunt in România, până pe 4 iulie 2020

Conform ultimei comunicari transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, pnă astăzi, 4 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.861 au fost externate, dintre care 19.854 de pacienți vindecați și 1.007 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.731 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 03.07.2020 (10:00) – 04.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (12 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, București, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 416 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 223 de pacienți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *