Prima pagină » International » Sistemul defensiv Iron Dome, care apără Israelul de atacurile cu rachete, a fost activat
Sistemul defensiv Iron Dome, care apără Israelul de atacurile cu rachete, a fost activat

Sistemul defensiv Iron Dome, care apără Israelul de atacurile cu rachete, a fost activat

12 apr. 2024, 20:42, 2 ,
în International

Sistemul defensiv Iron Dome, care apără Israelul de atacurile cu rachete, a fost activat în această seară. Iron Dome a fost frecvent activat în primele săptămâni ale războiului declanșat de Hamas prin atacul de la 7 octombrie 2023 asupra localităților de graniță din Israel.

Mai multe rachete au fost lansate din Liban. Numeroase sirene de avertizare a rachetelor sună în comunitățile din regiunea Galilee Panhandle, în apropiere de granița cu Libanul.
Imaginile postate pe rețelele de socializare arată mai multe rachete interceptoare Iron Dome care se confruntă cu un aparent baraj de rachete.
Hezbollah revendică responsabilitatea pentru un tir de rachete asupra regiunii Galilee Panhandle cu puțin timp în urmă. Într-o declarație, gruparea teroristă libaneză afirmă că a tras zeci de rachete Katiușa asupra pozițiilor de artilerie ale IDF din nordul Israelului.

Nu există rapoarte privind răniți în urma atacului.

Ministrul israelian al Apărării și generalul de vârf al SUA discută despre un potențial atac iranian

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant și comandantul comandamentului central al SUA, generalul Erik Kurilla, au discutat vineri despre pregătirile pentru un potențial atac iranian asupra Israelului.

Gallant și Kurilla au vorbit despre „pregătirea pentru un atac iranian împotriva statului Israel, care ar putea duce la escaladare regională”, potrivit unei declarații din biroul lui Gallant.

„Inamicii noștri cred că pot despărți Israelul și Statele Unite, dar opusul este adevărat – ei ne unesc și ne întăresc legăturile. Stăm umăr la umăr”, a adăugat Gallant.

Ministrul apărării a spus că Israelul este „pregătit să ne apărăm pe sol și în aer” și va răspunde „în strânsă cooperare cu partenerii noștri”.

Cei doi s-au întâlnit la baza aeriană israeliană Hatzor, lângă Ashdod, în districtul de sud al Israelului.

Casa Albă: Ameninţările Iranului împotriva Israelului sunt „reale” şi „credibile”

Ameninţările unui atac iranian împotriva Israelului sunt „credibile” şi „reale”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Casei Albe, care nu a dat mai multe detalii asupra momentului sau ţintelor. Preşedintele Joe Biden „a fost informat în numeroase rânduri de către echipa sa de securitate naţională”, iar SUA intenţionează „să facă tot ce este posibil pentru a se asigura că Israelul se poate apăra”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă.

„Ar fi imprudent să nu ne evaluăm propria postură în regiune, pentru a ne asigura că şi noi suntem pregătiţi corespunzător”, a adăugat el, potrivit AFP.

Cu toate acestea, John Kirby nu a oferit detalii despre eventuale mişcări ale forţelor americane în regiune. Riscurile unei extinderi a conflictului în desfăşurare în Fâşia Gaza au crescut odată cu ameninţările Iranului la adresa Israelului, acuzat de un atac care a distrus consulatul său din Damasc la 1 aprilie, provocând – potrivit unei organizaţii neguvernamentale – moartea a 16 persoane, între care doi generali ai Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Si astia din Israel s-au pus cu cine nu trebuie. Se cred smardoi si o să și-o ia nasol, nasol de tot la final. SUA nu se pune zid in fata Israelului pentru că un razboi mai mare ii va face sa piardă foarte multi multi multi bani de la statele arabe. Asa ca Israelul e singur cuc. Ei cred ca SUA ii protejează? 🤣 Europa daca se baga e faliment garantat. Mult succes cu Iranul ciocoflenderilor care ați pârjolit Gaza și oameni nevinovați. Pentru 10 teroriști, câți oameni nevinovați au nenorocit? Bilanțul e înfiorător…

  • ptr licuriciul de deasupra

    hanonimule cum le mai stii tu,ca un om maree!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`