Prima pagină » Local » Sistemul de termoficare din municipiul Iași va funcționa la parametri normali (P)
Sistemul de termoficare din municipiul Iași va funcționa la parametri normali (P)

Sistemul de termoficare din municipiul Iași va funcționa la parametri normali (P)

01 aug. 2024, 08:20,
B, , h, , în Local

Primăria Municipiului Iași asigură populația Iașului că, indiferent de deciziile politice, furnizarea agentului termic (apă caldă și căldură) va continua fără sincope către toți consumatorii.

Reamintim faptul că ANRE a emis licența de operare a sistemului de termoficare către Municipiul Iași în urmă cu câteva zile. Astfel, furnizarea agentului termic către abonații casnici, grădinițe, școli, universități, spitale și alte instituții publice de interes general este asigurată în continuare.

“Municipiul Iași a avut investiții record în sistemul de termoficare, atât din fondurile proprii cât și din fonduri europene nerambursabile. Termoficarea la Iași este una dintre cele mai performante din țară. În ciuda crizei energetice pe care am traversat-o, a inflației din ultimii ani, a creșterii prețurilor cărbunelui și gazului metan, am reușit să asigurăm un preț rezonabil pentru fiecare gigacalorie consumată.
Așa cum a decis și UE, viitorul sustenabil, ecologic și eficient este reprezentat de către sistemele centralizate de furnizare a agentului termic. Mai devreme sau mai târziu, toate orașele se vor alinia acestei politici, pe care o consider eficientă atât pentru consumator, cât și din punct de vedere a mediului.
Avem proiecte depuse în continuare pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului centralizat, iar aceste investiții sunt exclusiv în beneficiul utilizatorilor termoficării, prin scăderea tarifelor pe termen mediu și lung.
Persoanele vulnerabile, cazurile sociale, vor fi în continuare în atenția municipalității și vor primi sprijin, conform legii, pentru a nu fi afectate de facturile la energie termică.”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *