Prima pagină » Economic Local » Sistemul de apă și canalizare va fi extins între Podu Iloaiei și Târgu Frumos! Contractul cu ApaVital are o valoare de 10 milioane de euro
Sistemul de apă și canalizare va fi extins între Podu Iloaiei și Târgu Frumos! Contractul cu ApaVital are o valoare de 10 milioane de euro

Sistemul de apă și canalizare va fi extins între Podu Iloaiei și Târgu Frumos! Contractul cu ApaVital are o valoare de 10 milioane de euro

28 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Firmele de construcții pot prinde un contract în valoare de 10 milioane de euro pus la dispoziție de ApaVital SA, compania de apă-canal a județului Iași. Finanțarea este asigurată din fonduri europene. Comisia de evaluare va alege oferta participanților cu prețul cel mai mic

ApaVital SA, compania de apă-canal din Iași, continuă achizițiile în cadrul unui proiect de 500 de milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemului de apă și canalizare, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). Pe data de 20 septembrie 2021, compania organizează o licitație pentru extinderea rețelelor pe axa Podu Iloaiei – Târgu Frumos. Valoarea estimată a investiției este de 50.371.428 de lei, fără TVA, adică aproape 10 milioane de euro.

Pentru primul obiectiv, lucrările constau în reabilitarea unei rețele de 2.042 mp, extindere – 2.621 mp, extindere canalizare – 6.647 mp, plus montarea unui număr de nouă stații de pompare. Al doilea obiectiv vizează extinderea rețelei Buznea, Gănești, Războieni, Dădești, Prigoreni. Este vizată o rețea cu lungimea de 15.834 de metri liniari. Sunt prevăzute și cinci stații de pompare de apă uzată. Al treilea obiectiv cuprinde colectorul Dădești – Târgu Frumos, cu o lungime de 1.553 de metri. Ultimul obiectiv urmărește reabilitarea unei rețele cu o lungime de 3.091 de metri. Extinderile rețelei de apă sau de canalizare se vor realiza pe o lungime de 12.313 metri. Lucrările vor fi executate în localitățile Scobâlțeni, Podu Iloaiei și Budăi.

Firma câștigătoare trebuie să protejeze șantierul

Conform caietului de sarcini, firma care va câștiga contractul trebuie să respecte o serie de condiții impuse de autoritatea contractantă.

„Antreprenorul va ridica o împrejmuire temporară din plasă de sârmă în jurul șantierului (amplasamente ocupate definitiv de lucrări și organizarea de șantier), prevăzută cu porți de acces. Împrejmuirea va avea 1,8 metri înălțime, fiind susținută la fiecare 2 metri de stâlpi din beton. Porțile de intrare vor avea 1,8 m înălțime, 3,5 m lățime și vor fi montate pe roți, fiind susținute de stâlpi din beton. Toate împrejmuirile și porțile din șantier vor fi verificate și întreținute în mod regulat și orice defect – reparat fără întârziere. Împrejmuirea va fi prevăzută cu porți de acces, după cum este necesar, pentru satisfacerea nevoilor ocupanților terenurilor adiacente”, se arată în documentația procedurii.

Investiții similare sunt programate și pentru zona Bucium, din municipiul Iași.

ApaVital a alocat aproape 12 milioane de euro pentru accesorii și piese auto

Recent, ApaVital SA a încheiat o altă licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 de lei, fără TVA, adică aproape 12 milioane de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci.

Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractului se apropie de prevederea bugetară inițială. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru, pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`