Prima pagină » Local » Sistemul corupt al lui Coldea. George Simion, președintele AUR: Să ne curățăm de acești securiști care nu se mai satură

Sistemul corupt al lui Coldea. George Simion, președintele AUR: Să ne curățăm de acești securiști care nu se mai satură

28 mai 2024, 10:06,
BZI.ro, în Local

Liderul AUR, George Simion, a criticat vehement fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, în urma dezvăluirilor recente ale DNA care scot la iveală legături adânci de corupție. Simion consideră că aceste dezvăluiri ar trebui să pună capăt carierelor celor implicați și să aducă dreptate.

Liderul AUR, George Simion, denunță sistemul corupt devoalat de scandalul Coldea
Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, este acum ținta criticilor liderului AUR, George Simion. Acesta a abordat în termeni duri investigațiile DNA care au scos la iveală legături de corupție adânci.

„Acest borfaș care conducea România, nenea ăla cu Lamborghini, toți acești securiști, acești borfași nu au cum să-și facă mea culpa. E doar o picătură din ceea ce a distrus sistemul, în avantajul cui?”, a declarat Simion.

Critici dure la adresa lui Florian Coldea și a altor oficiali
George Simion a insistat că Florian Coldea ar trebui să fie închis pentru o perioadă îndelungată, subliniind gravitatea acuzațiilor de corupție și influență pe care le-a adus la cunoștința publicului. Simion a criticat faptul că, în ciuda acestor acuzații, unii dintre cei implicați încă încearcă să obțină funcții publice.

În opinia sa, dezvăluirile recente ar trebui să pună capăt carierelor politice ale acestor indivizi și să asigure că aceștia sunt trași la răspundere pentru faptele lor. El a remarcat cu sarcasm că, în sfârșit, aceste acțiuni ilegale au ieșit la iveală.

„Domnul Coldea merită închis pe ani mulți. Uite că au bubuit acum…”, a adăugat Simion la România TV.

Infiltrări în cadrul AUR?
Întrebat dacă astfel de colaboratori corupți există și în AUR, Simion a recunoscut posibilitatea, având în vedere numărul mare de candidați ai partidului. El a subliniat că anul 2024 va fi decisiv pentru a curăța viața publică de aceste influențe nefaste.

„Poate că există, noi avem 33.000 de candidați, unii au fost cazuri izolate, majoritatea au rămas pe baricade și luptă. Este timpul să curățăm tot de acești securiști care nu se mai satură”, a transmis George Simion.

Scandalul Coldea
Ancheta DNA îi vizează pe Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și omul de afaceri Dan Tocaci, acuzați de trafic de influență. Acuzațiile au fost făcute de omul de afaceri Cătălin Hideg, care a susținut că i s-a cerut să plătească un onorariu exorbitant pentru a obține o condamnare cu suspendare.

„Florian Coldea este singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva dosarul meu penal”, a afirmat Hideg.

DNA a dispus măsuri de control judiciar pentru cei patru inculpați, impunându-le să nu părăsească țara și să nu comunice cu anumite persoane implicate în anchetă. Sumele de cauțiune variază de la 150.000 lei la 500.000 lei, care trebuie depuse sau garantate în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.

George Simion cere recuperarea prejudiciilor și dreptate pentru victime
În concluzie, Simion a subliniat importanța recuperării prejudiciilor și pedepsirii vinovaților pentru a asigura un sistem educațional și social sănătos.

„Trebuie să recuperăm prejudiciul. Sunt multe victime ale regimului Coldea, iar DNA trebuie să-și facă treaba”, a mai transmis liderul AUR.

În fața acestor acuzații și măsuri, Florian Coldea a declarat că este încrezător.

„Am încredere totală în justiția din România”, marcând o poziție de apărare în fața acuzațiilor grave aduse împotriva sa și a colaboratorilor săi.

 

Comentarii
  • Semeon hAuritul și inTârziatul mintal se uită în oglindă dimineața? Câtă apă de gură consumă pe zi, după ce mănâncă atâta sos maro?

  • Hahaha…cine vorbeste..!? Cel sustinut de generali bronzati pentru ca de la est rasare soarele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *