Prima pagină » Actualitate » Sistem revoluționar bazat pe Inteligența Artificială! A apărut tehnologia capabilă să citească gândurile oamenilor
Sistem revoluționar bazat pe Inteligența Artificială! A apărut tehnologia capabilă să citească gândurile oamenilor

Sistem revoluționar bazat pe Inteligența Artificială! A apărut tehnologia capabilă să citească gândurile oamenilor

18 feb. 2025, 07:40,
Mirela Gabriela Todosi în Bzi.ro

Sistem revoluționar bazat pe Inteligența Artificială! Este vorba despre Brain2Qwerty, sistem care funcționează prin captarea activității neuronale cu ajutorul unui scanner și este capabil să convertească gândurile în text scris cu o acuratețe de până la 80%. Iată că a apărut tehnologia capabilă să citească gândurile oamenilor.

Sistem revoluționar bazat pe Inteligența Artificială!

Meta a dezvăluit că a făcut un pas uriaș în tehnologia interfețelor creier-computer. Gigantul tehnologic anunță un „sistem revoluționar” bazat pe Inteligența Artificială capabil să convertească gândurile în text scris cu o acuratețe de până la 80%. Sistemul Brain2Qwerty funcționează prin captarea activității neuronale cu ajutorul unui scanner masiv de magnetoencefalografie (MEG), care detectează semnalele magnetice generate de celulele creierului în timpul procesului de gândire.

„Această abordare non-invazivă permite sistemului să realizeze 1.000 de instantanee ale creierului în fiecare secundă, permițându-i să identifice momentele precise în care gândurile se transformă în cuvinte, silabe și caractere individuale.”, se arată în studiul publicat de Meta.

Cercetarea Meta a implicat 35 de voluntari sănătoși pentru a înregistra activitatea cerebrală în timp ce participanții tastau propoziții. Cercetătorii au antrenat apoi un model de Inteligență Artificială pentru a reconstrui aceste propoziții exclusiv din semnalele cerebrale înregistrate, obținând o acuratețe de până la 80% în decodarea caracterelor din înregistrările MEG. Rămâne de văzut cum va evalua acest sistem revoluționar de citire a gândurilor, dar mai ales cum va fi folosit și în ce domenii.

Descoperire uluitoare pentru omenire

Inteligența Artificială vine cu o nouă surpriză pentru omenire. Pentru prima dată, oamenii pot discuta cu o versiune mai în vârstă a lor, folosind un chabot. Proiectul Future You, creat de cercetătorii de la MIT Media Lab și de colaboratori internaționali, utilizează Inteligența Artificială pentru a crea o simulare a persoanei de 60-70 de ani a unui utilizator. Utilizatorii pot conversa cu Inteligența Artificială prin intermediul unei interfețe text, pe teme cum ar fi cum să obțină ceea ce își doresc în viață, în funcție de circumstanțele, convingerile și perspectivele lor. Acesta a fost conceput pentru a da oamenilor sentimentul că sunt conectați cu sinele lor viitor.

Chatbot-ul, care adoptă o persoană pe baza răspunsurilor utilizatorului, răspunde apoi întrebărilor acestuia despre cum ar putea fi viața sa. Datele sunt combinate într-o arhitectură de procesare a limbajului natural care menține un sentiment de continuitate și de personalizare pentru utilizator, făcând ca viitoarea sa persoană să fie credibilă.

Proiectul revoluționar al unui grup de știință a vizat 344 de vorbitori de limbă engleză cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care au interacționat cu reprezentări ale viitorului lor sine timp de 10 până la 30 de minute. Majoritatea utilizatorilor au raportat o scădere a nivelului de anxietate raportat de ei înșiși, o creștere a nivelului de motivație și un sentiment mai puternic de conexiune cu sinele lor viitor. Potrivit cercetătorilor, un sentiment mai puternic de continuitate a sinelui viitor poate influența pozitiv modul în care oamenii iau decizii pe termen lung. Pentru dezvoltarea tehnologiilor AI, se vor construi și fabrici de Inteligență Articială. Fabricile de IA vor stimula dezvoltarea şi validarea aplicaţiilor industriale şi ştiinţifice ale IA în sectoare-cheie europene, cum ar fi asistenţa medicală, energia, automobilele şi transporturile, apărarea şi industria aerospaţială, robotica, industria prelucrătoare și tehnologiile.

Revoluționar pentru omenire este și noul sistem Brain2Qwerty bazat pe Inteligența Artificială, sistem capabil să convertească gândurile oamenilor într-un text scris cu o acuratețe de până la 80%.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Vremea la început de aprilie. ANM anunță ploi dese și maxime sub 18°C
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Virusul pisicilor face ravagii. Se întinde peste tot
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Românii ar putea primi 2.250 de lei lunar de la stat. Legea de care puţini ştiu
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025