Prima pagină » Sanatate » Sirop pentru vărsături la copii. De ce depinde administrarea medicamentului?

Sirop pentru vărsături la copii. De ce depinde administrarea medicamentului?

27 dec. 2022, 13:39,
BZI.ro, în Sanatate

Alegerea celui mai bun sirop pentru vărsături la copii depinde de cauza evacuării conținutului stomacal. Greața precede întotdeauna vărsăturile și ambele stări la copii pot fi declanșate de diferiți factori endogeni și externi.

Printre cele mai comune cauze care provoacă vărsăturile la copii sunt de origine virală, infecții intestinale sau traumatism cranian. De asemenea, vărsăturile sunt provocate de procesele inflamatorii din organism, intoxicații alimentare sau schimbare de rutină și dietă. Mulți copii simt senzația de vărsătură din cauza răului de mișcare sau stresului. În toate cazurile, vărsăturile sunt un mecanism de apărare, un reflex, al cărui efect este întotdeauna legat de deshidratare. Prin urmare, trebuie să se dea dovadă de prudență atunci când se oferă copiilor orice medicament sau remediu popular până la identificarea cauzei vărsăturilor.

persoana care toarna sirop pe o lingura in fata unui copil

Pentru a calma senzațiile de vărsături, tulburări stomacale și intestinale este indicat Smecta sub formă de suspensie, în diferite arome

Sirop pentru vărsături la copii. Când un remediu trebuie luat?

Vărsăturile nu necesită întotdeauna medicație imediată. În lipsa simptomelor, sunt suficiente lichidele abundente și odihna la pat pentru a scăpa de disconfort. În cazul în care procesul de evacuare a conținutului stomacal durează mai multe ore și simptomul este însoțit de atacuri trebuie să administrezi imediat un medicament.

Un sirop pentru vărsături este recomandat atunci când copilul are febră, erupții cutanate, diaree, dureri de cap sau confuzie. De asemenea, folosirea medicamentului este indicat atunci când copilul suferă de dureri abdominale și există sânge sau bilă în voma.

femeie care administreaza un sirop unui copil

Printre cele mai comune cauze care provoacă vărsăturile la copii sunt de origine virală, infecții intestinale sau traumatism cranian

În cazurile în care vărsăturile sunt cauzate de supraalimentare, de otrăvire fără complicații și sunt rezultatul unei infecții controlate, disconfortul poate fi eliminat doar cu ceai. Lista de medicamente este suficient de largă pentru a alege cea mai potrivită formă de medicație. Trebuie să se acorde prioritate suspensiilor, picăturilor, pulberilor care sunt complet solubile în apă, și desigur siropurilor. Pastilele, chiar dacă pot fi mărunțite și amestecate cu lichid, nu sunt întotdeauna plăcute pentru copii și pot provoca, de asemenea, vărsături.

Tipuri de produse farmaceutice recomandate de medici. Cele mai bune suspensii

Tipurile de produse farmaceutice neutre, fără efecte secundare, sunt recomandate copiilor în primul an de viață. Astfel, în caz de otrăvire, flatulență, greață, reflux, alterarea peristaltismului, vărsături sunt recomandate medicamentele pe bază de substanță activă domperidonă. Dintre produsele care conțin această substanță se numără Motilium și Brulium sub formă de suspensie, Intanorm în picături sau sirop.

Pentru a calma senzațiile de vărsături, tulburări stomacale și intestinale este indicat Smecta sub formă de suspensie, în diferite arome. De asemenea, specialiștii recomandă medicamentul Enterosgel. Acest sirop este sigur și eficient. În cazul în care copilul tău suferă de intoxicații grave, tulburări gastrointestinale se administrează Riabal sub formă de sirop sau echivalentul No-Spasm. Acestea sunt substanțe active sau bromură de prithinium.

femeie care administreaza un sirop unui copil

Vărsăturile nu necesită întotdeauna medicație imediată

Pentru infecții, inclusiv rotavirus, disbioză, otrăvire, rău de mișcare formă lichidă de enterosorbant poate fi folosit siropul Pepidol pentru copii sau Cideral în formă de picături. De asemenea, medicamentele sunt folosite pentru restabilirea echilibrului hidric după vărsături, tulburări intestinale sau Humana electrolyte și Regidron, Hydrovit cu aromă de căpșuni, toate sub formă de sirop.

Un sirop pentru vărsături la copii trebuie să fie prescris de un medic. Doar un specialist poate recomanda medicamentul potrivit pentru copilul tău. Astfel, dacă bebelușul simte simptomele menționate anterior trebuie să apelezi după ajutor la spital.

persoana care toarna sirop pe o lingura in fata unui copil

Un sirop pentru vărsături este recomandat atunci când copilul are febră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *