Prima pagină » Sanatate » Sirop pentru usturime în gât. Cum să lupți cu infecțiile virale și bacteriene?

Sirop pentru usturime în gât. Cum să lupți cu infecțiile virale și bacteriene?

20 dec. 2022, 14:31,
BZI.ro, în Sanatate

O dată cu sosirea frigului tot mai multe persoane caută un sirop pentru usturime în gât. Durerea de gât este un însoțitor frecvent al infecțiilor tractului respirator superior. Cel mai adesea este combinată  cu iritații, care se agravează la înghițire. În unele cazuri, durerea poate deveni insuportabilă și vă poate împiedica să mâncați sau chiar să beți.

Durerile de gât sunt de obicei asociate cu infecții virale și bacteriene. Cu toate acestea, indiferent de cauza care stă la baza bolii, se folosesc medicamente pentru a ameliora durerea. Medicamentele utilizate pentru durerile de gât pot fi împărțite în funcție de modul de acțiune și de forma lor.

femeie care se tine de gat din cauza durerii

Durerile de gât sunt de obicei asociate cu infecții virale și bacteriene

Sirop pentru usturime în gât. Tratament medicamentos pentru a scăpa de o infecție virală

Tot mai multe persoane apelează la antibiotice pentru a scăpa de disconfortul din gât. Eficace împotriva bolilor bacteriene a remediului a fost testată în timp. Se folosesc mai multe grupe diferite, dar cele mai frecvent utilizate pentru infecțiile tractului respirator superior sunt penicilinele, cefalosporinele și macrolidele.

Medicamente antivirale sub formă de sirop sunt utilizat în cazul infecțiilor virale severe ale tractului respirator, inclusiv în stările de imunodeficiență. Agenții antimicotici sunt folosiți pentru infecții fungice. De exemplu, faringită fungoidă sau aftele bucale pot provoca un disconfort extrem de apăsător.

femeie care se tine de gat din cauza durerii

Tot mai multe persoane apelează la antibiotice pentru a scăpa de disconfortul din gât

Anestezice locale sub formă de sirop sunt prescrise frecvent de către medici pentru ameliorarea disconfortului. Aceste medicamente amorțesc durerea atunci când sunt aplicate pe membranele mucoase afectate. O reacție asemănătoare o au și antisepticele. Acest grup de medicamente dezinfectează țesuturile afectate și previn infecțiile secundare.

Soluțiile de gargară și siropurile sunt extrem de eficiente atunci când trebuie să scapi de usturimea din gât. Acestea sunt utilizate în principal în cazul leziunilor amigdalelor și ale cavității bucale. În cele mai multe cazuri, antisepticele și AINS sunt prescrise sub formă de soluții.

Antisepticele sunt un grup de medicamente care dezinfectează țesuturile afectate și previn infecțiile secundare. Acestea pot fi aplicate în gât sub forma unor spray-uri sau atunci când administrați un sirop antiseptic.

Sunt eficiente spray-urile pentru ameliorarea disconfortului la nivelul amigdalelor?

Spray-urile și aerosolii sunt extrem de folosiți pentru ameliorarea durerii. Folosirea unui spray sau aerosol pentru durerea de gât presupune aplicarea mai multor medicamente din această categorie pe partea din spate a gâtului.

Acest lucru provoacă o irigare abundentă a mucoasei orofaringiene și a țesuturilor de dedesubt. Aceasta implică adesea utilizarea unor produse combinate, care pot include anestezice locale, antiseptice și antibiotice.

femeie care se tine de gat din cauza durerii

Soluțiile de gargară și siropurile sunt extrem de eficiente atunci când trebuie să scapi de usturimea din gât

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene suprimă reacțiile inflamatorii prin ameliorarea durerii. Atunci când sunt utilizate pe cale sistemică, acestea pot reduce, de asemenea, temperatura corpului. În funcție de modul în care sunt fabricate, acestea se împart în pastile și capsule.

Acestea sunt medicamente clasice, care se administrează pe cale orală cu puțină apă. Ingredientul activ este absorbit în sânge prin intermediul tractului gastrointestinal. Pentru această formă de durere în gât, cel mai adesea se prescriu antibiotice sau agenți antifungici.

Multe persoane administrează sirop pentru usturime în gât alături de acadele. Medicamentele sub formă de acadele și pastile sunt destinate de a fi înghițite. Acest lucru permite ingredientelor active să acționeze asupra țesutului afectat din gât. Cel mai frecvent, în acest mod sunt folosite antisepticele și analgezicele.

femeie care se tine de gat din cauza durerii

Anestezice locale sub formă de sirop sunt prescrise frecvent de către medici pentru ameliorarea disconfortului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *