Dacă nu știi cum să prepari un sirop natural pentru bronșită la copii, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, îți vom dezvălui secretele unui sirop reușit, care să îl ajute pe cel mic să scape de simptomele supărătoare.
Bronșita este o afecțiune mai severă decât răceala comună, dar mai blândă decât pneumonia. Aceasta constă în inflamarea bronhiilor și a bronșiolelor, mici canale prin care aerul circulă de la trahee la plămân. De regulă, afecțiunea este asociată cu mucus în exces, tuse frecventă, disconfort la nivelul pieptului, dificultăți de respirație, nas și sinusuri blocate, respirație șuierătoare, febră, frisoane, lipsă de energie și oboseală.
Pentru a-i scăpa pe copii de bronșită, recomandat este să mergi la medic. Acesta este singurul în măsură să le prescrie celor mici un tratament adecvat. Însă, dacă starea copiilor nu este atât de gravă, poți încerca un sirop natural, care nu provoacă efecte adverse.
Sirop natural pentru bronșita la copii
Un sirop naturist s-a dovedit a fi mai eficient decât antibioticele, în ceea ce privește tusea persistentă, bronșita, infecțiile organelor respiratorii și dificultățile de respirație. Acesta poate fi realizat din doar patru ingrediente, iar beneficiile lui sunt uimitoare.
Ai nevoie de o jumătate de cană de miere organică, un sfert de cană de oțet de mere, câțiva căței de usturoi și o jumătate de cană de apă. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești usturoiul și să îl amesteci cu celelalte ingrediente. Pune amestecul într-un borcan și lasă-l peste noapte să se omogenizeze. A doua zi, strecoară siropul și depozitează-l într-un loc răcoros și întunecat.
Oferă-i celui mic câte două lingurițe pe zi, iar starea acestuia se va ameliora rapid. Dacă vrei să folosești acest sirop pentru întărirea sistemului imunitar, este suficient să iei câte o jumătate de linjuriță în fiecare zi.
Beneficiilor ingredientelor acestui sirop
Siropul prezentat are în componență miere organică. Despre aceasta se știe că este bogată în vitamine, minerale și enzime, care acționează ca un antioxidant. În plus, mierea este antibacteriană și antiinflamatoare, fapt ce ajută în cazul răcelilor, gripelor sau durerilor în gât.
Un alt ingredient-minune din siropul pentru bronșită este oțetul de mere. Grație proprietăților antibacteriene și antivirale ale acestuia, oțetul de mere este un aliat de nădejde, care luptă împotriva virusurilor și bacteriilor. Conține minerale, enzime și bacterii, extrem de folositoare pentru sănătatea întregului organism.
Usturoiul este folosit, încă din cele mai vechi timpuri, pentru stimularea sistemului imunitar. Acesta are proprietăți antivirale și antibacteriene, care previne mutațiile virusurilor. Usturoiul conține alicină, un compus de zece ori mai puternic decât penicilina. Este foarte eficient în lupta cu inflamația sau cu bacteriile și conferă o stare de bine tuturor celor care îl consumă.
Prin urmare, aceste ingrediente, puse împreună, lucrează ca un adevărat scut pentru boli, tratând, în același timp, bronșita și alte afecțiuni ale sistemului respirator.