Prima pagină » Stiri si curiozitati » Sirop din muguri de pin. Cum se prepară și ce beneficii are pentru organism

Sirop din muguri de pin. Cum se prepară și ce beneficii are pentru organism

01 nov. 2023, 13:06,
în Stiri si curiozitati

Multe persoane vor să afle cum pot pregăti un sirop din muguri de pin. Acesta are numeroase beneficii pentru organism, însă necesită atenție în preparare. Siropul din muguri de pin poate fi folosit ca îndulcitor pentru ceaiuri, dar poate fi consumat ca atare. Iată cum se prepară și ce beneficii are pentru organism.

Sirop din muguri de pin

Când vine vorba de remediile din farmacia naturii, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de organism și de problemele de sănătate cu care ne confruntăm. Un leac naturist eficient este siropul din muguri de pin.

Siropul din muguri de pin se administrează sub formă de două cure a câte 3 lingurițe dizolvate în apă plată, înainte de mesele principale, cea de la micul dejun și cea de la prânz. Acest sirop aromat stimulează pofta de mâncare și menține sănătatea sistemului digestiv, reduce oboseala, previne insomnia și epuizarea psihică și întărește sistemul imunitar.

Siropul din muguri de pin folosit în îndulcirea ceaiurilor are efecte benefice pentru organism. Acest sirop tratează tusea seacă sau productivă, previne astmul bronșic, tratează simptomele de gripă și răceală, faringita, sinuzita, iar în unele cazuri tuberculoza. La fel de eficient este și siropul din muguri de brad, pregătit foarte ușor acasă. Rețetele de sirop obținute din plante medicinale au efecte miraculoase pentru organism, tratând numeroase boli ale tractului digestiv.

Rețeta cu care vom pregăti acasă acest remediu naturist

Înainte de a pregăti acasă un sirop din muguri de pin, trebuie să ținem cont de câțiva pași. Pentru acest sirop avem nevoie de muguri de un aspect verde crud, iar recoltarea lor se face în lunile aprilie-mai. Pentru a colora siropul și a-i oferi un plus de aromă, se adaugă zahăr brun în sticla în care vom pregăti siropul.

Pentru siropul cu proprietăți miraculoase avem nevoie de 1 kg de muguri de pin. Aceștia se pun la fiert în 2 litri de apă, apoi se adaugă zahărul dizolvat într-un litru de apă și se mai lasă la fiert încă 10 minute după ce s-a adăugat și zahărul. Siropul obținut se strecoară și se toarnă fierbinte în sticle închise ermetic. Siropul din muguri de pin se depozitează la frigider sau într-un loc uscat și răcoros.

O altă rețetă cu care vom pregăti siropul din muguri de pin este cea la borcan. Într-un borcan de sticlă încăpător se pune câte un strat de muguri de pin apoi un strat de zahăr. Se procedează așa până când se termină mugurii de pin și se umple borcanul.

Ultimul strat trebuie să fie de zahăr. Borcanul se închide foarte bine și se ține într-un loc însorit timp de 10 zile. Siropul obținut se strecoară și se dă în clocot timp de 10 minute. Siropul fierbinte se toarnă în sticle apoi se depozitează la loc răcoros.

Siropul din muguri de pin se poate pregăti foarte ușor acasă și este un adevărat elixir pentru sănătate. Acest remediu naturist are numeroase beneficii pentru organism, prevenind o serie de boli respiratorii și digestive. Și siropul de mentă este eficient pentru sănătate, acesta fiind consumat ca atare sau folosit ca îndulcitor pentru ceaiuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *