Prima pagină » Sanatate » Sirop din muguri de brad: Medicamentul natural din sânul naturii

Sirop din muguri de brad: Medicamentul natural din sânul naturii

31 aug. 2021, 11:23,
în Sanatate

Siropul din muguri de brad făcut reprezintă un adevărat medicament natural, fiind un bun remediu împotriva tusei. În plus, siropul din muguri de brad este o băutură excelentă pe timpul verii dacă îl diluezi cu apă minerală.

Siropul din muguri de brad se păstrează în sticle sterilizate și dacă este ținut loc uscat și răcoros acesta va rezista fără probleme tot restul anului.

Rețeta de sirop din muguri de brad este foarte simplă și poate fi făcută de fiecare dintre noi acasă.

borcan cu sirop din muguri de brad

Este bine să îl faci chiar tu și să nu-l cumperi deoarece siropul din muguri de brad făcut în casă cu siguranță nu va conține conservanți și alte chimicale. În plus, dacă vei culege chiar tu mugurii de brad, atunci vei avea garanția că ceea ce bei este natural și sănătos.

Foarte important la această rețetă este să nu încercați să reduceți zahărul din rețetă sau să-l înlocuiți cu îndulcitori. Dacă puneți mai puțin zahăr decât este recomandat, siropul va fermenta. În cazul în care vreți să faceți o băutură din acest sirop de muguri de brad, acesta trebuie diluat cu apă în proporție de 1 la 5.

recipient cu sirop din muguri de brad

Sirop din muguri de brad: Rețetă simplă cu efecte nebănuite

Pentru siropul din muguri de brad ai nevoie de muguri de brad, apă cât să acopere mugurii de brad din oala în care io-a pus, zahăr, în raport de 1 la 1 cu cantitatea de apă pusă și zeama de la o lămâie. Este indicat să alegi muguri de brad de aproximativ 1-2 cm, de o culoare de un verde crud.

Mugurii de brad trebuie bine spălați pentru a scăpa de impurități. Pe urmă, trebuie puși într-o cratiță și adăugată apă cât să îi acopere bine.

Amestecul se fierbe aproximativ jumătate de oră. Atunci când apa devine lăptoasă, tulbure, de o culoare alburie, se lasă la infuzat aproximativ 12 ore. Astfel se vor extrage toate vitaminele și mineralele conținute de mugurii de brad.

După ce a stat la infxzat, amestecul se strecoară și se adaugă zahăr în proporție de 1 la 1 cu apa. Apa infuzată împreună cu zahărul și zeama de la o lămâie se pun la fiert până când obții un sirop de o culoare brun roșcat.

Siropul din muguri de brad se pune fierbinte în sticle sterilizate și se lasă acoperite, să se răcească încet, peste noapte.

lingură cu sirop din muguri de brad

Sirop de muguri de brad cu miere

Pentru un sirop cu un gust parfumat poți opta ca în loc de zahăr să folsoești miere de albine. Această variantă de sirop se face la rece și ai nevoie doar de 150 g muguri de brad și 500 ml miere naturală de albine.

Muguri ide bard se spală bine pentru a scăpa de impurități și se pun înstraturi într-un borcan după care se acoperă cu miere, până când se umple borcanul.

Se lasă la macerat aproximativ o lună, având grijă să țineți borcanul la rece și întuneric și să-l agitați din din când în când.

După o lună, se strecoară siropul și se ține în continuare la rece.

Siropul de brad este recomandat în tratarea asteniilor și a stărilor de stres, dasr și pentru vindecarea afecțiunilor respiratorii acute, având efecte benefice în bronşite cronice, tuse persistentă, astm bronşic, traheită, faringită, gripă, guturai, sinuzită şi chiar tuberculoză.

recipient cu sirop din muguri de brad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *