Prima pagină » Sanatate » Sirop de tuse pentru adulți preparat din ingrediente naturale. Trei rețete simple și eficiente

Sirop de tuse pentru adulți preparat din ingrediente naturale. Trei rețete simple și eficiente

05 sept. 2022, 15:37,
BZI.ro, în Sanatate

Vrei să prepari acasă un sirop de tuse pentru adulți, dar nu știi ce ingrediente să folosești? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit! În articolul de astăzi, te vom învăța trei rețete simple și eficiente de siropuri, care să te scape de simptomul deranjant.

Tusea este un act reflex, declanșat de o iritație a căilor respiratorii, care constă într-un expir forțat, urmat de un inspir adânc, cu scopul de a elibera căile aeriene de mucus sau corpi străini.

Tusea poate fi seacă sau productivă. Cea seacă este provocată de acționarea receptorilor tusigeni de către stimulii inflamatorii, mecanici sau chimici și este întâlnită în faringite, laringite sau în bronșite acute. Pe de altă parte, tusea productivă, cu eliminare de spută, survine, mai ales, dimineața, la schimbarea poziției bolnavului, în bronșitele cronice, atunci când are loc așa-zisa „toaletă bronșică”.

Pentru a scăpa de acest simptom supărător, încearcă cele trei rețete de siropuri, pe care ți le-am pregătit în continuare.

Sirop de tuse pentru adulți. Trei rețete rapide și foarte eficiente!

Fie că te confrunți cu tuse seacă, fie că tusea productivă îți dă mari bătăi de cap, încearcă siropurile pentru tuse din ingrediente naturale. Cele mai eficiente sunt siropurile din ghimbir, piper și ceapă cu miere.

Sirop cu ghimbir

Ghimbirul este o plantă originară din Asia de Sud, folosită de sute de ani în gastronomie și medicină, datorită proprietăților sale de ameliorare a afecțiunilor digestive, pentru întărirea sistemului imunitar și pentru a elimina durerile cauzate de reumatism. În plus, ghimbirul este de mare ajutor în cazul răcelilor și gripelor, atunci când tusea își face apariția.

Pentru prepararea acestui sirop, ai nevoie de: o bucată de ghimbir proaspăt, două lămâi, o cană cu apă și o lingură de miere. Tot ce trebuie să faci este să dai prin răzătoare rădăcina de ghimbir și cele două lămâi, spălate în prealabil. Apoi, ia un vas încăpător, pune apa, după care adaugă două linguri de ghimbir ras și una de coajă de lămâie. Lasă totul la fiert timp de cinci minute, apoi folosește o sită, pentru a strecura conținutul. Când amestecul s-a răcit, poți adăuga și mierea. Siropul se păstrează într-un borcan bine închis și se administrează câte două linguri pe zi.

rădăcină de ghimbir

Ghimbirul este o plantă originară din Asia de Sud, folosită de sute de ani în gastronomie și medicină.

Sirop de tuse pentru adulți cu piper

Pentru acest sirop, ai nevoie de: rădăcină de ghimbir, piper, oțet, miere și suc de lămâie. Ca mod de preparare, trebuie să amesteci toate ingredientele și să le lași la macerat câteva ore, într-un vas închis la culoare și acoperit cu un capac.

Siropul se consumă în doze mici și poate fi administrat și copiilor.

o lingură de lemn cu boabe de piper

Piperul este un condiment minunat, disponibil într-o gamă largă de culori și arome. Piperul negru conferă o iuţeală intensă și o aromă puternică.

Sirop de tuse cu ceapă și miere

Siropul de tuse cu ceapă și miere se prepară dintr-o ceapă mare și 200 de mililitri de apă. Primul pas în pregătirea lui este toci mărunt ceapa și să o fierbi zece minute în apă. Pasul final presupune să strecori ceapa, iar după ce preparatul se răcește, să adaugi două linguri de miere.

În funcție de severitatea tusei, se recomandă administrarea a 2-6 lingurițe de sirop în fiecare zi.

inele de ceapă roșie cu miere

Ceapa este bogată în nutrienți, ceea ce înseamnă că este săracă în calorii, dar bogată în vitamine și minerale, precum: vitamina C, vitamine B, potasiu, mangan, calciu, fier, magneziu, fosfor, dar și antioxidanți, cum ar fi sulful sau quercetina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *