Prima pagină » Culinar » Sirop de portocale și ghimbir – rețetă
Sirop de portocale și ghimbir – rețetă

Sirop de portocale și ghimbir – rețetă

31 ian. 2020, 13:37,
BZI.ro, în Culinar

Siropurile naturale, obținute din plante sau alimente macerate în miere sunt probabil cele mai vechi remedii cunoscute pentru tuse și durerea în gât. Ghimbirul și mierea sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a calma iritațiile gâtului și a de a ameliora tusea.

Vă prezentăm o rețetă extrem de simplă, din portocală, ghimbir și miere. Ne putem lesne imagina ce bunătate de sirop iese din această combinație aromată, și cât de plăcut este la gust acest remediu în cazul unei răceli. Este în mod special recomandat în tusea seacă sau uscată.

Sirop de portocale și ghimbir – rețetă

Ingrediente necesare:

  • • 1 portocală mare
    • ½ linguriță de ghimbir ras
    • ½ – ¾ cană de miere

Mod de preparare

Coaja citricelor conțin numeroși nutrienți și compuși benefici sănătății, de aceea este bine să încercăm să o folosim la diferite rețete. Coaja portocalelor conține hesperidină, un antioxidant care ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, și are efecte antiinflamatoare.

Din motive de siguranță, este bine să spălăm portocala (și alte fructe pe care le consumăm cu tot cu coajă) înainte de a o folosi la sirop. Pentru a îndepărta cât mai mult din pesticide, trebuie să folosim o soluție dezinfectantă și antiseptică. Puneți într-un bol 3 părți apă, 1 parte oțet și introduceți portocala înainte de a o tăia. Lăsați-o cel puțin 30 de minute, apoi frecați-o cu puțin bicarbonat de sodiu, folosind o periuță.

Sirop de portocale și ghimbir – rețetă

Tăiați portocala felii rotunde, apoi fiecare felie în patru. Puneți bucățile de portocală într-un borcan de sticlă, apăsându-le bine pentru a încăpea. Adăugați rădăcina de ghimbir proaspăt rasă peste portocale. La final, turnați mierea în borcan. Cu o lingură, încercați să amestecați puțin în borcan. Folosiți suficientă miere cât să acopere bine ingredientele. Lăsați puțin spațiu liber până la capac.

Închideți borcanul cu capacul și lăsați-l să stea la frigider. Siropul va fi gata în circa 4 ore. Îl puteți prepara însă de cu seară și lăsa peste noapte.

Acest sirop este extrem de aromat și plăcut la gust. Se poate consuma ca atare, direct din borcan. Luați câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi, în funcție de nevoie. Consumați și feliile de portocală și ghimbirul ras. Sau puteți adăuga 1 linguriță în cana cu ceai cald.

Un astfel de sirop preparat la rece poate rezista până la 1 lună, dacă este ținut la frigider, închis bine cu capac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *