Prima pagină » Stiri si curiozitati » Sirop de pătlagină. Cum se prepară și de ce este bine să îl consumi în sezonul rece

Sirop de pătlagină. Cum se prepară și de ce este bine să îl consumi în sezonul rece

11 sept. 2023, 10:10,
în Stiri si curiozitati

Multe persoane vor să afle care sunt beneficiile aromatului sirop de pătlagină. Pătlagina conține substanțe ce pot contribui la îmbunătățirea digestiei și a sistemului imunitar, calmează înțepăturile de insecte și alergiile, reglează ritmul cardiac și menține sănătatea căilor respiratorii. Iată cum se prepară și de ce este bine să îl consumi în sezonul rece.

Sirop de pătlagină

Pătlagina este o plantă cunoscută pentru prorpietățile sale miraculoase pentru sistemul imunitar. În sezonul de primăvară, toamnă și iarnă siropul de pătlagină are efecte uluitoare și se administrează la recomandarea medicului specialist. Pătlagina este recomandată în cazul gripei, a răcelii și a virozelor respiratorii.

Siropul de pătlagină, ceaiul sau tinctura sunt la îndemâna oricui și pot fi combinate cu flori de tei, muguri de pin, flori de soc, măceșe sau cimbrișor pentru un plus de efect. Siropul de pătlagină consumat cu moderație, la îndrumarea medicului, protejează ficatul împotriva leziunilor, menține sănătatea căilor respiratorii, calmează durerile în gât, tratează simptomeele de gripă și răceală și menține ritmul cardiac.

Remediile din farmacia naturii sunt la îndemâna oricui, ușor de preparat acasă, iar dacă ținem cont de recomandările medicului  specialist, vom menține sănătatea organismului cu ajuotrul unor remedii naturiste, unul dintre ele fiind siropul de pătlagină.

Cum să pregătești acasă un leac naturist cu efecte miraculoase

Pătlagina poate fi folosită intern sau extern, proaspătă sau uscată. Frunzele sunt ideale pentru prepararea unor ceaiuri aromate, siropuri și tincturi. Cele proaspete pot fi folosite cu diferite uleiuri sau adăugate în creme și loțiuni.

Siropul de pătlagină are proprietăți antiinflamatoare, expectorante, antispasmodice și este remediul perfect în cazul răcelilor, gripelor și a infecțiilor respiratorii. Acest leac naturist este benefic și pentru a scăpa de mucus atunci când ne confruntăm cu o tuse productivă.

Ceaiul de pătlagină este benefic în calmarea durerilor și inflamațiilor digestive și se prepară din frunze uscate și proaspete. Într-o cană cu apă clocotită se pun două-trei frunze proaspete sau uscate și se lasă la infuzat apoi se consumă ceaiul.

Extractul de pătlagină este folosit în produsele de îngrijire a pielii și se face din frunzele plantei. Acestea se folosesc în tratamentul rănilor, tăieturiilor superficiale sau eczemelor. Se culeg câteva frunze proaspete, se spală, se lasă la scurs apoi se rup și se pun într-un borcan de sticlă în care vom pune câteva picături de ulei de măsline.

Siropul de pătlagină are numeroase beneficii pentru organism și se prepară foarte ușor acasă. Acest leac naturist este ideal în tratarea și prevenirea multor afecțiuni, mai ales digestive și respiratorii. Ceaiurile din plante medicinale au un efect imediat și se administrează doar la recomandarea medicului. Leacurile din farmacia naturii sunt ușor de făcut acasă, sunt la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de câteva secrete în pregătirea lor, vom beneficia de efectele miraculoase ale acestora. Siropul de pătlagină este ideal în sezonul rece, la schimbarea de anotimp și la oscilațiile de temperatură, când organismul este slăbit și vulnerabil. În cazul răcelilor sezoniere se recomandă consumul de sirop de pătlagină și ceai de cimbru, care calmează tusea, scade febra și stimulează sistemul imunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *