Prima pagină » National » Sirop de mure pentru iarnă. Cum să păstrezi aroma murelor proaspete

Sirop de mure pentru iarnă. Cum să păstrezi aroma murelor proaspete

25 oct. 2023, 14:14,
în National

Acest sublim sirop de mure este delicios de servit peste clătite, vafe, produse de patiserie, în băuturi și în multe alte varinate. Această rețetă care păstrează aroma murelor proaspete poate fi conservată sau congelată fără probleme. Dacă dorești să te bucuri de gustul murelor pentru o perioadă mai lungă, siropul de mure făcut în casă este soluția!

Rețetă de sirop de mure delicios

Dacă dorești să faci sirop de mure pentru iarnă, ai nevoie de mure, o cratiță cu fund gros pentru fructe, o cană mare, blender, sită metalică, o oală sub presiune, sau un vas mare cu un suport în partea de jos, spatulă, aparat de conservare sterilizare borcane, borcane, capace, pâlnie, zahăr, prosoape. Poți să reduci sau să mărești cantitatea de zahăr în funcție de preferințele tale și de dulceața murelor. Recomandăm să începi cu 1/4 cană și să deguști pe măsură ce continui. Cantitățile următoare sunt pentru a obține 5 borcane de 230 grame de sirop de mure. Poți lăsa semințele în sirop dacă dorești. Astfel, ai nevoie de 12 căni de mure proaspete sau congelate, 2 căni de zahăr, 1/4 cană de apă, 2 linguri de zeamă de lămâie (opțional).

Amestecă 1/4 cană de apă și murele într-o cratiță cu fund gros. Gătește-le la foc mediu până când murele sunt foarte moi și aburesc. Când sunt fierbinți, folosește un blender de mână în cratiță pentru a amesteca murele. Toarnă siropul de mure fierbinte într-o sită metalică pusă peste o oală. Folosește o spatulă pentru a împinge sosul până când în sită rămân doar semințele. Toarnă acum sosul fără semințe în prima cratiță. Amestecă zahărul și zeama de lămâie în sirop, gătește la foc mediu-ridicat, amestecând des până când s-a redus cu 1/3 din cantitate (aproximativ 5-10 minute).

Cum poți conserva siropul

Umple oala sub presiune cu apă. Trebuie doar să ai suficientă apă pentru a acoperi borcanele cu 5 aproximativ centimetri. Așează oala pe aragaz și dă focul la maxim. Spală și dezinfectează borcanele. Trebuie să le menții calde pentru a evita să se spargă atunci când torni siropul. Le poți umple cu apă caldă sau le poți pune pe o tavă în cuptor la 80 de grade Celsius.

Spală capacele și așează-le într-un castron curat. Toarnă siropul cald în borcane, lăsând un spațiu de 2-3 centimetri deasupra. Îndepărtează spuma formată în borcan. Folosește un prosop curat umed pentru a șterge marginea borcanelor. Pe măsură ce puneți capacele, așezati fiecare borcan în apa care fierbe timp de 10 minute. Când s-au scurs cele 10 minute, scoate borcanele și lasă-le să stea timp de 5 minute. După aceea, așează-le pe un prosop gros, într-un loc unde nu vor fi deranjate timp de 12 ore. După 12 ore, verifică etanșeitatea borcanelor apăsând în centrul capacului. Dacă sesizezi o umflatură, fie pui siropul de mure la frigider și îl consumi în luna următoare, fie repeți porcesul din nou. Siropul de mure poate fi depozitat într-un loc întunecat și răcoros timp de 9-12 luni.

Dacă nu dorești să păstrezi siropul de mure pentru iarnă, pur și simplu transferă-l în recipiente mici, pe care le poți depozita în frigider până la o lună, sau îl poți congela pentru o perioadă de până la 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 ianuarie 2025
24 ianuarie 2025