Prima pagină » Stiri si curiozitati » Sirop de lavandă. Cum se prepară și ce efecte miraculoase are acesta

Sirop de lavandă. Cum se prepară și ce efecte miraculoase are acesta

26 iun. 2023, 13:52,
în Stiri si curiozitati

Multe doamne vor să afle cum pot pregăti acasă un sirop de lavandă. Este binecunoscut faptul că lavanda are proprietăți calmante, antidepresive, antiseptice și cicatrizante. Lavanda se pregătește în diferite moduri și este întrebuințată pentru a trata sau preveni numeroase afecțiuni. Iată cum se prepară și ce efecte miraculoase are acesta.

Sirop de lavandă

Vedeta sezonului de vară este lavanda. Pe lângă parfumul îmbietor, lavanda are multe beneficii pentru sănătate. Lavanda poate fi pregătită foarte ușor acasă sub formă de sirop. Pentru această licoare parfumată și cu efecte miraculoase avem nevoie de câteva flori de lavandă înflorite.

Florile de lavandă se pun într-o sită și se spală foarte bine apoi se pun într-o oală mare. Se toarnă apa și se pune lavanda la fert. Când începe să dea în clocot se mai lasă timp de 20 de minute la foc potrivit. După aceea, se ia lavanda de pe foc și se lasă la infuzat până a doua zi. Se strecoară apa cu lavandă și se aruncă resturile din florile de lavandă. În apa aromată se pune zahărul și se amestecă până când se topește. Se pune din nou la fiert pentru a obține un sirop de lavandă.

Se stoarce zeama de la două lămâi pentru a oferi siropului un plus de aromă și se lasă la fiert timp de 30 de minute. La final, se ia siropul de lavandă de pe foc și se toarnă fierbinte în sticle sterilizate. Siropul de lavandă poate fi consumat cu apă minerală în care adăugăm două felii de portocală pentru o aromă deosebită.

Pe lângă siropul de lavandă putem pregăti în plin sezon de vară și un sirop de soc. Acesta este benefic pentru organism, îmbunătățind sistemul imunitar și fiind recomandat persoanelor care au probleme digestive.

Ce beneficii are licoarea aromată

Siropul de lavandă este întrebuințat adesea în terapie datorită proprietăților sale calmante, diuretice, antiseptice și cicarizante. Este binecunoscut faptul că lavanda ajută organismul să se adapteze la stres și previne atacurile de panică sau stările de anxietate.

Siropul de lavandă  are un efect relaxant și oferă un somn odihnitor. Mai mult, această licoare este recomandată în cazul stărilor de iritabilitate, durerilor de cap sau persoanelor care suferă de depresie. Siropul de lavandă reduce și migrenele, echilibrează glicemia și previne afecțiunile digestive. Siropul de lavandă este ușor de pregătit acasă și are numeroase beneficii pentru organism. Această licoare aromată este recomandată de medici în tratarea sau prevenirea mai multor afecțiuni psihice și fizice.

Siropul de lavandă poate fi consumat ca atare, nu mai mult de 2 lingurițe pe zi sau poate fi diluat cu apă plată sau carbogazoasă pentru a obține o băutură gustoasă, aromată și sănătoasă. Siropul de lavandă îmbunătățește memoria, previne insomniile, reduce stresul și tratează atacurile de panică. Siropul de lavandă poate fi folosit și la băile relaxante sau poate fi consumat ca atare. La fel de bine putem folosi acest sirop și la prepararea unei prăjituri de casă fragede, pufoase și delicioase. Această băutură aromată are efecte miraculoase asupra organismului și este recomandată de către medici persoanelor care suferă de anxietate, depresie și insomnie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *