Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un sirop de cafea pentru prăjituri de casă aromate. Siropul se face rapid, cu doar câteva ingrediente și este ideal pentru blaturile de prăjituri și torturi. Iată ce trebuie să știi pentru a obține un desert perfect.
Sirop de cafea pentru prăjituri de casă aromate
Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert de casă însiropat, gustos și aromat, putem pregăti mai întâi un sirop de cafea. Acesta poate fi folosit pentru blaturile pufoase de prăjituri și torturi. Când vine vorba de prăjiturile de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.
Pentru deliciosul sirop de cafea vom avea nevoie de 200 ml de apă, 5 linguri de cafea, 6 linguri de zahăr și coajă rasă de la o lămâie.
Într-o cratiță se pun toate ingredientele la fiert și se amestecă din când în când. După ce siropul a fiert suficient și a scăzut la jumătate se ia de pe foc și se lasă la răcit. Cu acest sirop aromat putem pregăti un blat umed pentru prăjituri și torturi.
Siropul de cafea poate fi folosit și la pregătirea unui pandișpan pufos, dar merge de minune și la însiroparea blatului pentru un tort aniversar. Rețetele de deserturi de casă sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.
Cum să pregătești cele mai bune prăjituri de casă
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o prăjitură cu sirop de cafea vom avea nevoie de 5 ouă, 150 g de zahăr, 100 g de făină, 50 g de amidon, 20 g de cacao și 1 pliculeț de praf de copt, ingrediente necesare pentru blat.
Pentru siropul de cafea vom folosi 80 ml de apă, 100 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat și 50 ml de cafea. Pentru cremă avem nevoie de 500 ml de lapte, 4 linguri de amidon, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 70 g de zahăr tos și 200 ml de frișcă lichidă. Pentru ornat delicioasa prăjitură vom folosi sirop de ciocolată sau glazură de ciocolată și o lingură de cacao.
Mai întâi se pregătește blatul pentru prăjitură. Într-un bol se bat spumă albușurile împreună cu zahărul, iar gălbenușurile se bat separat împreună cu o cană cu zahăr. În compoziția de găbenușuri se pune cea de albușuri și se mixează din nou. După aceea se adaugă făina, praful de copt, amidonul și cacaua apoi se amestecă foarte bine. Compoziția de blat se toarnă într-o formă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor timp de 20 de minute.
Între timp vom pregăti siropul de cafea. Într-o cratiță se pune la fiert apa împreună cu zahărul și zahărul vanilat, iar când zahărul s-a topit se pune cafeaua. Când este gata se lasă siropul de cafea la răcit. Ultimul pas constă în pregătirea cremei pentru prăjitură. Într-o cratiță se pune laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să fiarbă se pune și amidonul amestecat cu câteva linguri de lapte. Când amestecul a dat un clocot se adaugă și frișca apoi se amestecă foarte bine pentru a se obține o cremă densă și fină.
Blatul pentru prăjitură se taie în două și se așază fiecare pe câte un platou apoi se însiropează. Pe primul blat se pune jumătate din cantitatea de cremă apoi se așază celălalt blat și se pune restul de cremă. Se dă prăjitura la rece pentru câteva ore apoi se scoate din frigider și se ornează cu cacao și sirop de ciocolată sau cu fulgi de ciocolată.
Siropul de cafea este ideal pentru blaturile pufoase de prăjituri și torturi de casă. Siropul se face rapid, cu doar câteva ingrediente și va oferi desertului un plus de savoare.