Prima pagină » Stiri si curiozitati » Sirop de arțar. Un îndulcitor natural cu beneficii multiple

Sirop de arțar. Un îndulcitor natural cu beneficii multiple

05 feb. 2024, 17:17,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Multe persoane vor să afle cum se consumă aromatul sirop de arțar. Acesta este un lichid dulce și vâscos ce se obține din seva copacului de arțar. Deși este folosit de bucătari la diferite preparate culinare, puțini sunt cei care știu că siropul de arțar trebuie consumat cu moderație. Siropul de arțar poate avea fi de mai multe tipuri, în funcție de culoare și de intensitatea gustului. Acest sirop este un îndulcitor natural cu beneficii multiple.

Sirop de arțar

Siropul de arțar este folosit ca alternativă la zahărul clasic. De cele mai multe ori este întrebuințat pentru a îndulci alimente și băuturi, dar și pentru a prepara diferite prăjituri aromate. Siropul de arțar este clasificat în funcție de culoarea sa și anume auriu, chihlimbar, închis și foarte închis. Cu cât acest sirop are o culoare mai închisă, cu atât a fost produs mai târziu. Trebuie să ținem cont de culoarea siropului atunci când vrem să îl folosim în bucătărie.

Siropul de arțar mai închis la culoare este folosit la gătit, iar cel mai ușor, mai deschis la culoare este ideal pentru îndulcirea unor alimente precum vafe sau clătite. Pe lângă savoarea pe care o oferă diferitelor preparate culinare, siropul de arțar este foarte sănătos pentru organism. Acest sirop conține calciu, potasiu, fier și zinc. Siropul este o variantă sănătoasă a zahărului clasic. Consumat în exces, zahărul poate duce la probleme grave de sănătate precum obezitate, diabet și boli de inimă.

Siropul de arțar întărește sistemul imunitar, reduce inflamațiile la nivelul gâtului și menține pielea sănătoasă și fină dacă adăugăm sirop de arțar într-o mască de corp făcută acasă. Pe lângă acest sirop cu efecte miraculoase pentru organism, putem consuma și un sirop din muguri de pin. Siropul din muguri de pin se administrează sub formă de două cure a câte 3 lingurițe dizolvate în apă plată, înainte de mesele principale, cea de la micul dejun și cea de la prânz. Acest sirop aromat stimulează pofta de mâncare și menține sănătatea sistemului digestiv, reduce oboseala, previne insomnia și epuizarea psihică și întărește sistemul imunitar. Siropul din muguri de pin se poate pregăti foarte ușor acasă și este un adevărat elixir pentru sănătate.

Cum să consumi acest sirop aromat

Siropul de arțar poate fi consumat pe post de îndulcitor în cafea, ceai și prăjituri, pe post de topping pentru niște clătite pufoase sau putem unge niște pâine prăjită cu sirop de arțar. La fel de bine putem adăuga sirop de arțar peste fulgii de ovăz sau într-un iaurt grecesc. Marii bucătari folosesc acest sirop pe post de sos pentru legumele sotate sau pentru preparatele chinezești, dar și pentru o friptură fragedă. Siropul de arțar este ideal și pe post de dressing pentru o salată amestecată cu zeamă de lămâie.

Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Deși are numeroase beneficii, siropul de arțar trebuie consumat cu moderație. Siropul de arțar conține substanțe nutritive și antioxidante, dar conținutul mare de zahăr face ca acesta să fie folosit cu prudență în alimentație. Siropul de arțar este o variantă sănătoasă a zahărului clasic și are o aromă și un gust aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *