Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Sirop de agave: riscurile de consum
Sirop de agave: riscurile de consum

Sirop de agave: riscurile de consum

06 aug. 2020, 15:51,
în Sanatate

Sirop de agave: riscurile de consum. In tendință de câțiva ani, siropul de agave și-a găsit loc în dulapurile bucătăriilor noastre, ca alternativă la zahărul clasic și îndulcitorii sintetici. Este apreciat pentru puterea de îndulcire semnificativ mai mare decât zahărul alb, gustul său neutru și plăcut, textura sa ușor de utilizat, indicele glicemic scăzut și o valoare calorică puțin mai mică decât a zahărului.

Fabricat din Agave Albastre (Agava tequilana), siropul de agave este extras din bulbul care se află în centrul plantei. Sucul este extras prin presare, dar trebuie încălzit la o temperatură ridicată și hidrolizat pentru a obține gustul și textura pe care o cunoaștem.

Procesul tradițional de fabricație a fost adaptat pentru a răspunde cererii globale: produsele alimentare pe care le găsim astăzi în magazine se îndepărtează astfel de produsul tradițional (adăugarea de zahăr invertit și aditivi, de exemplu, pentru a obține un produs care satisface așteptările gustului consumatorului).

Sirop de agave: riscurile de consum

Siropul Agave este un produs îndulcitor, considerat natural. El nu induce un vârf mare de zahăr in sânge.

Indicele glicemic este măsura a cât de repede zahărul dintr-un aliment intră în fluxul de sânge. În general, cu cât este mai mare IG-ul unui aliment, cu atât vârful de zahăr din sânge este mai periculos pentru sănătate.

Spre deosebire de glucoză, fructoza nu crește nivelul de zahăr din sânge sau nivelul insulinei pe termen scurt. Acesta este motivul pentru care îndulcitorii cu conținut ridicat de fructoză sunt adesea comercializați ca sănătoși sau buni pentru diabetici.

Deși indicele său glicemic este mai mic decât cel al zahărului, iar aportul său caloric este puțin mai mic, siropul de agave aparține în continuare familiei de zaharuri.

Nu este, de fapt, un substitut miraculos pentru copierea puterii de îndulcire a zahărului rafinat fără a avea efectele nedorite.

Desigur, acestea din urmă sunt mai puțin importante, dar sunt prezente. Ar trebui să știți că siropul de agave, format în principal din fructoză, poate crește nivelul de trigliceride din sânge.

75 g de sirop de agave este echivalent cu 100 g de zahăr alb tradițional. Prin urmare, are o putere de indulcire mai mare decât zahărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *