Prima pagină » Titlurile zilei » Sirianul Michael Nseir a scăpat ieftin după ce a construit ilegal în Bucium, pe strada Fermei! Poliția Locală l-a mângâiat cu o amendă – FOTO

Sirianul Michael Nseir a scăpat ieftin după ce a construit ilegal în Bucium, pe strada Fermei! Poliția Locală l-a mângâiat cu o amendă – FOTO

25 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

După ce a construit ilegal pe strada Fermei, afaceristul Michael Nseir a scăpat ieftin. Poliția Locală Iași i-a aplicat amenda minimă, după o săptămână de la constatare. Sirianul susține că nu știa de sancțiunea dată de instituția de control

Raport final în cazul construcției ilegale din zona Bucium din Municipiul Iași. Pe strada Fermei, nr. 20A, afaceristul sirian Michael Nseir, prin societatea My Plast Investment SRL, a construit două blocuri de locuințe colective pe o suprafață de teren de 1.500 de metri pătrați. Conform autorizației de construire, trebuia respectat regimul de înălțime D+P+2E. În toamna anului 2021, blocurile au fost finalizate, fiind „la roșu”. În total, au fost amenajate câte 9 apartamente în fiecare bloc, cu o suprafață medie de 74 de metri pătrați pentru fiecare.

După ce construcțiile au fost finalizate, afaceristul a cerut la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru supraînălțarea blocurilor cu un etaj. De precizat este că cele două imobile se află într-o zonă de case. Municipalitatea nu a emis certificatul, iar sirianul a dat instituția în judecată pentru că nu a justificat refuzul. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată vila afaceristului situată pe strada ”Constantin Brâncoveanu” din comuna Bârnova.

Michael Nseir a construit ilegal, dar a scăpat cu o amendă de la Poliția Locală

În luna ianuarie 2022, Michael Nseir renunță la judecata cu Primăria Iași, aparent inexplicabil. De fapt, în iarna anului 2021, afaceristul i-a comandat constructorului să construiască al treilea etaj, deși nu avea autorizație de construire. BZI a semnalat ilegalitatea, iar Poliția Locală, prin Serviciul Control Urbanism, a efectuat o serie de verificări. Reprezentanții societății My Plast Invesment au fost notificați, după care s-a constatat că lucrarea nu era autorizată.

În consecință, în urmă cu mai bine de o săptămână, muncitorii lucrau la demolarea celor două etaje construite suplimentar, fără autorizație. După aproximativ o săptămână de la constatare, Poliția Locală a semnat un proces-verbal prin care beneficiarul proiectului este amendat cu 1.000 de lei, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Este vorba despre amenda minimă ce se poate aplica în astfel de cazuri, sancțiunea cea mai dură fiind amenda de 100.000 de lei. În tot acest timp, Michael Nseir se afla într-o deplasare în străinătate.

Sirianul a declarat că nu știe dacă a fost amendat

Contactat telefonic de reporterii cotidianului BZI, Michael Nseir nu a explicat clar dacă va contesta procesul-verbal întocmit de Poliția Locală.

”Nu știu, acum. Am să vorbesc cu contabilul, cu avocatul, eu abia m-am întors în țară. Nu știu mai multe”, a declarat Michael Nseir.

Cele două etaje suplimentare i-ar fi adus în plus aproximativ 500 de metri pătrați. La vânzare ar fi însemnat 600.000 de euro. Conform ultimelor date financiare, cele mai importante active deținute de Michael Nseir sunt amplasate pe Calea Chișinăului, pe locul fostei fabrici de mase plastice ”Moldoplast”, cumpărată de sirian pe un preț derizoriu. După închiderea activității, afaceristul a început să încaseze sume importante din închirierea spațiilor, numai terenul vizat având o suprafață de 9,2 hectare.

Activitatea de producție este încă prezentă pe societatea My Plast Investments SRL, care a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 18,7 milioane de lei, un profit de 3,5 milioane de lei, datorii de 9,3 milioane de lei, cu un număr de 58 de angajați. Afaceristul mai are calitatea de asociat unic în societatea Iași Conf SA, care se ocupă tot cu închirierea spațiilor. În urmă cu 14 ani, Michael Nseir a reușit să vândă cu 2,8 milioane de euro o clădire de pe Calea Chișinăului ce aparținea ”Moldoplast”. Cumpărător a fost Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acum, sirianul Michael Nseir a scăpat ieftin după ce a construit ilegal în Bucium, pe strada Fermei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *