Prima pagină » Actualitate » Singurul oraș din România în care poți închiria un teren agricol. Proiectul inedit va începe luna aceasta

Singurul oraș din România în care poți închiria un teren agricol. Proiectul inedit va începe luna aceasta

06 mart. 2024, 13:40,
în Actualitate

Mulți vor să afle care este singurul oraș din România în care poți închiria un teren agricol. În ultimii ani, tot mai multe persoane și-au manifestat dorința de a se muta la casă, preferând ,,viața de la țară.” Pentru a-și satisface această dorință de a avea propria grădină și propria producție de legume, românii se pot înscrie într-un nou program de stat. Într-un oraș din țară sunt puse la dispoziție terenuri agricole de închriat, iar sumele pe care trebuie să le plătească oamenii sunt mici. Proiectul inedit va începe luna aceasta.

Singurul oraș din România în care poți închiria un teren agricol

Un nou proiect agricol va intra în vigoare de luna aceasta. Începând din martie 2024, românii care vor să trăiască din plin viața de la țară și să aibă propria producție de legume și verdețuri proaspete, pot închiria teren pentru un an de zile.

Timișoara este singurul oraș din țară care pune la dispoziție terenuri de închiriat, parcelate, cu acces la apă și cu sistem de supraveghere. Cei doritori plătesc 700 de lei pe an.

„Începând din luna martie a anului 2024, timișorenii au posibilitatea de a avea propria grădină la 2 pași de Timișoara. Proiectul Grădina Urbană se naște pentru a îmbunătăți calitatea vieții și pentru a te pune în contact cu natura, devenind un adevărat laborator social, multifuncțional.

Grădină urbană este soluția ideală dacă locuiești în oraș, dar ai vrea să cultivi un mic teren pe care să produci legume, plante aromatice sau flori, la fel ca la țară.”, se precizează în anunțul postat pe pagina Grădina Urbană.

Cine poate accesa programul de închiriere a terenului agricol

Programul de închiriere a terenurilor agricole din Timișoara se adresează tuturor românilor, dar mai ales timișorenilor. Terenul poate fi utilizat pe toată perioada unui an și include servicii precum teren parcelat și delimitat de 25 m2, deja pregătit pentru a fi cultivat, apa necesară pentru hidratarea plantelor/legumelor, sistem de supraveghere video cu alarmă antifurt, acces cu mașina și parcare.

Pe lângă acest proiect inedit, o veste bună vine și pentru cei care locuiesc la casă. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că în anul 2024 cei care locuiesc la casă vor putea beneficia de vouchere uriașe pentru eficientizarea energetică a locuințelor. Astfel, românii  vor primi de la Stat fonduri pentru instalarea de panouri fotovoltaice, de baterii de stocare, în vederea creșterii eficienței energetice a caselor.

Anveloparea şi eficientizarea energetică a caselor de locuit din România vor fi recompensate cu vouchere de peste 120.000 de lei. Doar anumiți români ar putea beneficia însă de bani gratis de la stat. Ministrul Fondurilor Europene a anunțat ordinea de acordare de vouchere.

„Nu va fi primul venit, primul servit. Pentru că noi ne referim la populația vulnerabilă energetic. Criteriul cel mai important este să demonstrezi că ești în zona de sărăcie energetică. (…) Cei care vor beneficia de aceste vouchere vor avea îndeajunsă energie pentru consum, nu pentru a fi producători de energie.”, a declarat Adrian Câciu.

Programul prevede anveloparea a aproximativ 60.000 de case. Beneficiarii de vouchere trebuie să depună o solicitare la primărie sau la consiliul județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`