Prima pagină » Eveniment-Social » Singurul loc din Iasi unde medicii stomatologi trateaza gratuit
Singurul loc din Iasi unde medicii stomatologi trateaza gratuit

Singurul loc din Iasi unde medicii stomatologi trateaza gratuit

02 aug. 2013, 20:11, 2 ,
Alina Acsinte, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:381069;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Din momentul in care Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS) nu a mai decontat niciun leu pentru serviciile stomatologice, iesenii nu mai au decat optiunea de criza. In Clinica de Stomatologie Infantila din Bolta, situata pe strada Lapusneanu, functioneaza 24 din 24 de ore Unitatea de Primire Urgente Stomatologice, care apartine de Spitalul Sf. Spiridon. Conducerea spitalului a depus eforturi considerabile pentru a asigura fondurile necesare asistentei stomatologie de urgenta gratuita.

Este singurul loc din Iasi unde adultii si copiii se pot prezenta la orice ora din noapte si in perioada sarbatorilor legale. Multi parinti ajung cu copiii de mana la cabinet pentru o extractie sau pentru a le potoli durerile ingrozitoare de dinti si masele. „Cabinetul pentru urgente stomatologice apartine de Sf. Spiridon si functioneaza non-stop. Serviciile oferite sunt gratuite, indiferent daca este vorba de adulti sau copii, asigurati sau neasigurati. Cei care vin pentru urgente nu sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar, pentru ca totul este gratuit. Mai este necesar de precizat ca in acest cabinet se trateaza gratuit doar urgentele.

Sunt si persoane care nu inteleg acest lucru si solicita o gama mai ampla de servicii stomatologice. Dupa rezolvarea urgentei, fiecare trebuie sa-si gaseasca un alt cabinet medical stomatologic pentru servicii mai elaborate. Medicii care lucreaza in acest cabinet ofera solutii pentru acele situatii in care simti ca nu mai suporti durerea de masea”, a precizat ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon Iasi. Pentru multi ieseni, aceasta posibilitate este o adevarata mana cereasca, daca avem in vedere cazurile sociale, copii din centrele de plasament sau persoane care nu au bani pentru a se adresa unui cabinet stomatologic privat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *